Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Framväxten av vår nya stadsbild.

Det är med glädje jag ser hur vår stad håller på att förändras och ta ny form. Författaren som levt flera år i Kuala Lumpur, Malaysia ser hur vår stad är på gång att genomgå samma transformation. Det nya blandas med det gamla, höga hus med glasfasader insprängda bland gamla trä och stenhus. Detta blir jätte bra och bidrar till en tilltalande stadsbild. Alla nya hus med glaspartier smälter väl in i stadsbilden, dock tycker jag att vi behöver ännu fler höga hus för att ytterligare höja och tydliggöra visionen om en dynamisk och växande stad med ambitioner.

Varför inte tunnla gamla E4 från järnvägen ända bort till i höjd med strax innan rondellen vid nya E4? Då skulle vi frigöra en massa värdefull mark och kunna bygga nya attraktiva lägenheter mitt i centrumkärnan. Sälj tomtmarken dyrt och låt största delen av köpeskillingen del-finansiera nämnda tunnel. Jag är även övertygad om att miljön skulle vinna på en sådan satsning.

Vidare vill jag ånyo lyfta fram byggandet av en ny multiarena, och återföra den till agendan. I motsats till många andra som vill bygga en ny ishockey arena vill jag istället att vi ska satsa på en fullstor fotbollsarena med öppningsbart tak. Låt oss säga att vi bygger en arena med en publik kapacitet på ca 20.000 människor, och då helst på Nolia området, gärna med parkeringsplatser under arenan för besökarna.

Jag är övertygad om att Umeå både behöver och kommer att tjäna som stad på en sådan arena. Dels kommer vi att få lättare att etablera ett elitlag i inom herrfotbollen och dra nytta av alla de duktiga elever som går på fotbolls gymnasiet. Även UIK som är ett av Umeås starkaste varumärken får chansen att utvecklas och nå nya framgångar.

Vi skulle med lätthet kunna härbärgera arrangemang som Melodifestivalen med flera stora produktioner. Dessutom blir arenan användbar för Nolia under mässan.

Då vi har ambitionen att växa som stad måste vi även våga ha ambitioner och visioner för framtiden. Vi kan ta lärdom av Malaysias forna premiärminister Tun Mahatir, mannen som med visioner och framtidssyn byggde om Malaysia från ett utvecklingsland till en välutvecklad industrination på ca 25 år.

Ha en bra dag och glöm aldrig att morgondagens framgång ligger dold i de beslut vi fattar i dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.