Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kärleken i politiken del 2!

Jag har på sistone suttit och granskat samhällsutvecklingen och dessutom granskat en massa statistik. Ovanpå detta har jag även tittat på en del undersökningar från SIFO och andra utrednings institut. Och det går inte att blunda för det faktum att vi under den sittande regeringen skapat större inkomstklyftor i vårt samhälle, de som hade det bra har fått det bättre, emedan de som hade det dåligt fått det ännu sämre.

Det gör att jag måste ställa en enkel fråga? Vart i ligger kärleken i den politik som sittande regering driver? 

Det är för mig obegripligt hur Kristdemokraterna kan stödja en sådan politik och samtidigt ha kvar Krist som en del av sitt partinamn?

Om man vill kalla sig kristen, eller för den delen om man följer islam, hinduism buddism eller någon annan trosinriktning, så har de alla en sak gemensamt, nämligen kärlek. Kärleken kommer först och är det allra viktigaste, det är på kärleken alla andra saker bygger såsom vänlighet, omtanke, givmildhet mm.

Motsatsen till kärlek är girighet, och ur girighet kommer sådana egenskaper som avund och egoism med flera egenskaper som vi i allmänhet betraktar som mindre bra.

Det är till och med skrivet i Bibeln med flera religiösa skrifter att ”I slutet återstår det tre, tro, hopp och kärlek och störst av dem är KÄRLEKEN.

Att då blanda in namn som Krist i sitt partinamn för att om möjligt fånga upp de väljare som har en kristen värdegrund, och samtidigt driva en politik som är raka motsatsen till den kärlek bibeln predikar är inget annat än rent och skärt bedrägeri.

På samma är det lätt att förstå att den sittande regeringen helt är i avsaknad av kärlek för medborgarna i det land de är satta att leda, och att de snarare följer girighetens principer, låt vara att de försöker få saken att framstå i annorlunda dager, men alla som tänker efter kan säkert förstå vad jag menar med detta uttalande?

Jag tycker att det är hög tid att vi analyserar våra partier mer på djupet för att ta reda på om de följer kärlekens eller girighetens stig med sin politik.

Om vi alla medborgare i vårt underbara land vill betrakta oss själva som individer som är kärleksfulla och omtänksamma, vilket jag tror går för merparten av alla människor, är det detta som är huvudfrågan i det stundande valet.

Vilket parti, eller vilken gruppering ligger närmast kärleken i sin politik?

Hur ser man i de olika partierna på det faktum att om man vill kalla sig kärleksfull så måste man driva en politik som strävar till att alla ska ha det bra. Även de som är sjuka eller av andra anledningar har det svårt måste behandlas kärleksfullt. Vi måste hitta en politisk majoritet som är villig att driva en sådan politik, och sprida kärlekens budskap och respektera att alla människor är lika mycket värda.

Det är enligt mitt förmenande dessa egenskaper vi ska titta på i grunden innan vi tar politisk ställning, snarare än de teknikaliteter som dagens politiker använder sig av när de debatterar. De gillar att prata om miljoner hit och dit och hur olika saker ska finansieras utan att öppet berätta på vilken sida de står i frågan om kärlek versus girighet.

Frågan om hur det ena eller andra ska finansieras är av underordnad betydelse, det som verkligen betyder något är vilken sida man står på i fråga om kärlek och alla individers lika värde. När man väl tagit ställning till detta och bestämt sig för vilken sida man väljer så är det inga problem att sedan lägga den sortens politik och finna finansiering för den.

Slutligen vill jag önska er alla en kärleksfull dag!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.