Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaternas klagan!

Jag har i diverse bloggar, insändare, debatt- och nyhets artiklar under en tid studerar hur Alliansens politiker uttalar sig, och då framför allt Moderaternas företrädare.

Man kan inte låta bli att häpnas över hur de skyller det sviktande stödet i opinions undersökningar, och det dåliga resultatet i EU valet på vänstervridna journalister.

De hävdar med bestämdhet att den samlade journalistkåren är starkt vänstervriden, och att samma journalistkår bedriver sådan journalistik att den bildar en enad opinion mot Moderaterna.

Varför inte inse att det är den Moderata politiken det är fel på?

Visst, vän av ordning kan säkert precis som Edward Riedel hävda att Sverige klarar sig bra ekonomiskt i olika mätningar när det gäller globala rakningar och mätningar. Men kanske är det så att den politik som lett fram till dessa siffror skett på bekostnad av de svenska väljarna?

Jag tror helt enkelt att det är så att många andra frågor än att befinna sig högt på internationella rankinglistor är det som ligger väljarna närmast hjärtat.  

Jag tror att sanningen gått upp för de flesta väljare om vad den moderata politiken står för, och syftet med densamma. När klyftorna växer mellan de rika och de fattiga, och snart sagt alla på nära håll känner människor som farit illa på grund av moderaternas politik, ja då börjar man tänka efter och fråga sig om den politiken var bra eller inte.

Välfärden är, och kommer alltid att vara, det som står de svenska väljarna närmast, och när Alliansens politik sedan bevisligen urholkat denna välfärd i stora mått börjar man se sig om efter de partier som kan återställa välfärden.

Det är inte sunt att kasta ut sjuka människor i arbetslöshet och göra dem beroende av socialbidrag. På samma sätt kan det aldrig vara hållbart i längden att driva en Arbetslinje som gör de som faktiskt har ett arbete sjukare, och med säkerhet leder till att de på sikt blir utbrända.

Vi får aldrig glömma att den berömda Arbetslinjen ser ut enligt formeln nedan:

Färre medarbetare + Mera utfört arbete + Mera Stress + Högre Arbetsbelastning + Högre Vinster för Företagen = Arbetslinjen.

Jag vill gå så långt som till att säga att Alliansen med Moderaterna i spetsen i rask takt tagit Sverige tillbaka till den situation som rådde strax innan oroligheterna i Ådalen, och att det sjunkande stödet de erfar nu är en direkt effekt av detta.

I Moderaternas värld strävar allt de de gör, till att alla på sikt ska måsta stå med mössan i hand och acceptera det som erbjuds dem, och det utan att protestera.

Tack och lov lever vi numera i en demokrati där vi följer principen en individ, en röst!

Så mitt råd till alla ni politiker som företräder Moderaterna och Alliansen, om ni vill förändra ert opinionsstöd bör ni ändra er politik och sluta gnälla på vänstervridna journalister som bedriver häxjakt.

Eller som Michael Jackson så sant deklarerade i sin sång, ”If you are dreaming of changing the world, start with the man in the mirror”!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.