Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Vikten av lagarbete!

Författaren har haft lite ledigt och samtidigt kollat en hel del på Fotbolls VM.

Vad man klart kan utläsa är hur de lag som har ett gott lagarbete/samarbete och verkligen spelar som ett lag i de allra flesta fall gått vidare till 8-dels finaler.

I matchen mellan Kamerun och Kroatien dristade sig till och med kommentatorn till att säga att de Kamerunska spelarna individuellt var bättre fotbollsspelare än Kroaterna, men att de spelade som ett gäng individualister emedan Kroatien spelade som ett homogent lag, därav deras seger.

Jag tror att samma sorts lagarbete är nödvändigt om vi vill skapa ett homogent välmående land av vår nation!

Under framförallt 60 och 70-talet men även en bit in på 80-talet fungerade Sverige som ett land där alla spelade i samma lag och tog ansvar för varandra. Därifrån och fram till dagens datum har detta lagarbete försvunnit i snabb takt. Alla tankar om samarbete och lagspel har i stället ersatts av tankar om individualism och egoism.

Jag har tidigare på denna plats skrivit om hur vi helt glömt bort kärleken och i stället hyllar och följer dess motpol girighet.

Det finns ingen annan hållbar förklaring till varför dagens samhälle ser ut som det gör. Alliansen har på ett effektivt fått alla att vandra på girighetens väg.

Alla tankar om hur andra har det? Eller hur de som är sjuka, gamla eller arbetslösa ska få sin vardag att fungera ser på inget sätt ut att beröra Alliansens politiker och väljare, kan de bara förbättra sin egen situation så skiter de högaktningsfullt hur det går för resten.

Låt oss därför återgå till en sådan politik som gör att vi kan återupprätta välfärdsstaten Sverige. En politik som syftar till att återställa välfärdssystemen till vad de var under sin glansperiod. Vi måste gemensamt genom disiplinerat lagarbete

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.