Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Arbetsskadeförsäkringens utförsbacke och hur låg utbildning ger fler allvarliga sjukdomar!

Dagens lilla inlägg behandlar 2 eller till och med 3 olika frågor.

  1. Till att börja kunde jag på Ekonyheterna i radion ta del av en undersökning som visade att ersättningarna i samband med arbetsskador minskat med hela 46% från 2006 fram till idag
  2. I samma nyhetssändning presenterades resultatet av  mångårig dansk forskning ,utförd på ett underlag av 670.000 personer. Resultatet är glasklart och entydigt och statistiskt säkerställt. Människor med låg utbildning och låga löner är kraftigt överrepresenterade när det gäller chanserna att senare i livet drabbas av allvarliga sjukdomar såsom stroke och cancer.
  3. I en lång rad av studier och forskning, utförd i många länder, kan även konstateras hur kvaliteten på den mat man äter är en klassfråga. Fattiga har inte råd att äta kvalitativ mat utan är tvingade att äta billiga produkter av lägre kvalitet. Detta ger senare i livet effekter i form av fler allvarliga och dödliga sjukdomar i denna grupp.

Med ovanstående som fakta kan man därför fråga sig hur Alliansens företrädare tänker?

Är det måhända så att man ser på arbetarklassen som en oändlig resurs som lätt kan ersättas om de blir sjuka eller avlider? Eller är det så att man helt enkelt inte bryr sig om vad som händer med denna grupp?

Anledningen till att ersättningarna som kommer från arbetsskadeförsäkringen sjunkit, är enligt rapporten som presenterades, att lagstiftaren (läs Allians regeringen) gjort det så krångligt att få en skada klassad som arbetsskada, och att det därför blir krångligt och näst intill omöjligt att söka om ersättning för densamma.

Kända fakta är sedan länge att de som har det bättre ställt har råd att köpa bättre råvaror och äta mer vällagad mat än de som kämpar med att få ekonomin att gå ihop. Man skulle lätt kunna tro att den som har det bra i högre grad skulle köpa halvfabrikat och äta snabbmat, men verkligheten visar på motsatsen. Det är billigare att köpa färdiggjorda köttbullar än att köpa köttfärs och göra dem själv. I dessa halvfabrikat finns en massa tillsatser och kemikalier vilket är orsaken till att denna grupp senare blir mer sjuk?

Min fråga till Alliansens företrädare är därför enkel!

Inbillar man sig att det som händer i samhället idag inte kommer att leda till fler som behöver nyttja sjukvårdssystemen?

Eller är det så att man helt enkelt inte bryr sig?

Vem som helst som studerar forskningsresultaten och tänker efter en aning borde kunna räkna ut att den väg man nu slagit in på inte kommer att ge några besparingar i längden. Måhända gör man temporära besparingar idag med den politik Alliansen för, dock kommer dessa temporära besparingar i det långa loppet att bytas ut mot skenande sjukvårdskostnader.

Min slutsats är därför att man inte bryr sig om vad som händer med denna grupp människor, och att man när dessa skenande kostnader kommer, med samma självklarhet som man driver dagens politik kommer att göra vården oåtkomlig för denna grupp.

Vore så inte fallet skulle man aldrig våga driva utvecklingen i den riktning man gör. Ty vem annars skulle ställa 1 öppen behållare med bensin i källaren och samtidigt tända en låga som förr eller senare kommer att antända bensinen?

Ha en eftertänksam dag alla och glöm inte att på valdagen ta i beaktande och tänka på att ”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut du fattar idag”. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.