Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Almedalsveckan.

Nu startar vad som sannolikt kommer att bli den verkliga valupptakten i och med att Almedalsveckan drar igång. 

Det är nu de olika partierna kommer att presentera sin valplattform och berätta om hur de ämnar driva sin politik efter valet.

Jag kommer därför att kritiskt granska helheten i deras budskap, och därifrån bilda mig en uppfattning om vart de står och vilken politik de ämnar driva.

Låt oss därför inte grotta ner oss i problematiken i en enda fråga!

Vad Sverige behöver är en regering som kan se till helheten och driva en politik som syftar till att rätta till alla de problem som uppstått i välfärdssektorn. En regering som på allvar tar tag i alla de problem som finns inom skolan, vården och omsorgen. En regering som på allvar kan lova att de inte kommer att ge upp innan de till fullo har återställt sjuk och arbetsskade försäkringen till sin forna glans.

När debatter likt Almedalsveckan drar igång är det oftast så att de olika partierna grottar ner sig i, och debatterar, miljarder hit och miljarder dit vad gäller en liten del av en STOR helhet. Det är inte ovanligt att man debatterar små delar av en stor helhet, och pekar på vem av dem som på bästa sätt kan lösa den lilla frågan.

Det vi som väljare måste fråga oss är dock hur de som parti ska lösa helheten. Det är lösningarna för helheten som har betydelse för hur Sverige ska utvecklas i framtiden, inte detaljer om hur relativt små saker ska lösas.

Mitt råd till alla ni som med intresse följer Almedalsveckan är därför att inte låta er luras in i att tänka i små cirklar. Försök se bortom detta och se i stora cirklar, se vem som har lösningar för helheten.

Hur eventuella koalitioner vad gäller regeringsmakten kommer att se ut sig är inte intressant i detta läge. Det som är av intresse är att alla väljare ser till helheten i ett partis politik, och sedan på valdagen lägger sin röst på detta parti.

Jag är helt säker på att företrädarna på de politiska partierna är kloka och skickliga nog för att efter valet snickra ihop en stark koalitionsregering som har egen majoritet i Riksdagen.

Om vi efter valet vill leva i ett Sverige lett av en regering som på allvar värnar om alla medborgares bästa är det just på detta sätt vi ska analysera vad som sägs under politiker veckan i Almedalen.

Vi måste sedan våga lägga vår röst på det parti som bäst kommer att arbeta oförtrutet med att reparera välfärdssystemen. Vad Sverige behöver är en regering som på allvar tar itu med problematiken inom skolan, vården och omsorgen. En regering som även om det innebär skattehöjningar vågar stå pall och höja de skatter som eventuellt behöver höjas för att uppnå detta.

Jag tillönskar därför alla en analytisk och eftertänksam vecka!

Hemligheten till en framgångsrik morgondag kommer därför alltid att ligga i de beslut ni fattar idag”

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.