Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansens Arbetslinje orsaken till ökade sjukskrivnings kostnader!

Den som såg nyheterna i går kunde höra inslaget om hur kostnaderna för sjukpenning och sjukpensioner ökat drastisk på senare tid.

I inslaget fick vi även veta att fler och fler blir sjukskrivna med psykologisk sjukdom som orsak, och att ökningarna av denna typ av sjukskrivningar är alarmerande då det tar mycket längre för dessa att komma tillbaka till arbete och ett normalt liv.

Alliansens Socialförsäkringsminister Moderaten Ulf Kristersson uttalade sig i frågan. Vad han sa är att det uppkomna läget är ytterst allvarligt, och att han snarast ska tillsätta en utredning för att se vad som kan göras åt saken och vad orsakerna till de stora ökningarna är.

Jag tycker att det är slöseri med skattepengar att tillsätta en utredning! Orsaken till den uppkomna situationen är lika enkel som uppenbar, och stavas 8 år av Allianspolitik i kombination med Alliansens envetna drivande av ARBETSLINJEN.

Med en politik där girigheten får styra, och allt färre ska utföra allt mer arbete, kan det inte leda annat än till utbrändhet och långa sjukskrivningar med diffusa sjukdomssymptom och svårutredda sjukdoms orsaker.

Dagens Sverige har under Alliansregeringens 8 år utvecklats till ett samhälle där girighet och det egna egot styr allt!

Inte minst kvinnorna, men även männen, förväntas med Alliansens politiska modell vara både framgångsrika i sin yrkeskarriär, samtidigt ska de vara perfekta föräldrar och snygga och vältränade äkta hälfter, älskare och älskarinnor. Det är därför inte svårt att räkna ut att detta förr eller senare helt enkelt blir för mycket för den enskilda individen.

Ovanpå detta lägger man sedan in Arbetslinjen. Arbetslinjen är ett Moderat påfund som kraftigt diskriminerar de som blir sjuka, detta genom att belöna de som jobbat sig sjuka med högre skatt jämfört med de som jobbar på de låga ersättningar de får. Dessutom ligger det i Arbetslinjens natur att de som jobbar inte anser sig ha råd att bli sjuka. De fortsätter därför att jobba fram till tidpunkten då kroppens system trycker på nödstoppen. Resultatet blir långa sjukskrivningar med diffusa sjukdomssymptom och svårutredda orsaker, alltså precis det som regeringen nu uppmärksammat och vill utreda.

Ekvationen går inte ihop, människor är individer av kött och blod och inga maskiner. Fram till idag har våra forskare inte lyckats framställa den typ av supermänniska som behövs för att utan problem leva och må bra i Alliansens Sverige.

Därför säger jag till Alliansregeringen, sluta leta ty felet finns inte att finna i yttre omständigheter, felet sitter i den förda politiken!

Till alla er som ska gå och rösta i valet i september säger jag därför, DET RÄCKER NU! Se därför till att rösta röd/grönt så att vi kan göra något åt saken och lösa frågan permanent.

Och för er som glömt hur arbetslinjens ekvation ser ut påminner jag om att den ser ut som följer:

ARBETSLINJEN = Färre medarbetare + Mera utfört arbete + Högre arbetsbelastning + Mera stress + Högre vinst för företagen.

Ha en skön kväll alla!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.