Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Politik för nya jobb livsviktig för Sverige!

Precis som Edward Riedel är inne på så behöver det skapas massor av nya arbetstillfällen för att klara välfärden i vårt land.

Vi är helt överens i sak, däremot är metoderna för hur detta ska gå till det område där skillnaden oss emellan är stor och mest påtaglig.

Alliansen och Riedel vill fortsätta med den sortens politik som tror att av-regleringar, skattesänkningar, och en till dumhet gränsande tilltro till Arbetslinjen ska leda till nya jobb.

Helt fel metod säger jag!

För att få fler i arbete måste vi börja med att åter-reglera inom flera av de områden där Alliansen av-reglerat. Dessutom måste vi återställa sjuk och arbetslöshetsförsäkrings systemen så att de ånyo fungerar som de tidigare gjorde.

Om vi vill skapa nya jobb måste det finnas system som tillåter att folk kan vara arbetslösa eller sjukskrivna på deltid och arbeta den andra delen av tiden.

Genom att åter-reglera en massa verksamheter och driva dem i kommunal regi i stället för privat, kan vi dessutom på nytt anställa de som ligger längst från arbetsmarknaden i dessa verksamheter.

Kostnaden blir med min metod dessutom mindre för kommunerna än den som råder idag. I Alliansens metod har människor som tidigare jobbade åt kommunerna efter alla genomförda privatiseringar av kommunal verksamhet istället blivit arbetslösa och socialbidrags beroende. De människor jag pratar om uppbär socialbidrag samtidigt som kommunerna betalar lika mycket för att få den kommunala servicen där de tidigare arbetade utförd av privata företag.

Jag tror inte ens de som har en aldrig sinande tro på ”marknaden” med fog kan säga att de tror att privata företag kommer att anställa fler människor än de egentligen behöver i sin verksamhet. Kommuner däremot kan växla socialbidrag gentemot krav att de som är berättigade ska utföra arbete inom den kommunala servicen för att få ersättning. På detta sätt får kommunerna arbete som kan hänföras till kommunal service utfört till en lägre kostnad än med Alliansens modell.

Så låt oss därför rösta på de partier som bäst kan säkerställa att nya jobb skapas. Den politiken kan aldrig föras av Alliansen till detta behövs en Röd/Grön regering. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.