Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Löfven och Socialdemokraterna gav raka och ärliga svar i partiledarutfrågningen.

Jag vill påstå att Stefan Löfven gav raka och bra svar i kvällens partiledarutfrågning. Sedan tycker jag snarare att det är positivt att Margit Silberstein sa att det syns att han inte är citat: ”politiskt skolad”.

Det behövs politiker som står på sig och inte räds att lämna raka, ärliga och klara svar. Politiker som vågar stå upp för sin ideologi och följa den i alla lägen utan att väga in vad opinionen tycker om varje svar. Det är just den sortens politiker jag efterlyst en längre tid, när jag i tidigare inlägg hävdat att man inte borde få sitta som politiker mer än maximalt 3 mandatperioder under sin levnad.

Dessa 3 mandatperioder fördelade så att man först kan sitta max 2 mandatperioder med minst 1 mandatperiod ute i arbetslivet innan man kan återkomma för en eventuell 3 mandatperiod.

Politik ska aldrig bli ett yrkesval och en professionell karriär utan politiskt engagemang ska alltid drivas av ideologisk övertygelse och en vilja att under en tid av sitt liv verka för verkställande av den ideologiska övertygelse man brinner för.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.