Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jan Björklund och Folkpartiet är det största hotet mot den svenska skolan.

I vanliga fall brukar jag inte gå på direkta personangrepp i politiska frågor, men när det gäller skolpolitiken tvingas jag dessvärre göra ett undantag och drista mig till att påstå att Jan Björklund är det största hotet den svenska skolan någonsin upplevt i modern tid.

Björklund och hans Folkparti har varit ledande inom Alliansen vad gäller skolpolitik, och bär därför största skulden till den sjunkande kunskapsnivån, och de stora problem som numera återfinns inom den svenska skolan.

Att Jan Björklund sedan i partiledarutfrågningen i TV sitter och kallar alla de politiker som sitter i kommunernas skolstyrelser för amatörer är inget annat avsaknad av insikt om vad som faktiskt händer i den svenska skolan. Samtidigt måste vi komma i håg att den som uttalar dessa nedvärderande ord inte är någon mindre än den politiker som har det yttersta ansvaret, och sitter som Utbildningsminister i den sittande Allians regeringen.

Det verkar som om Jan Björklund försöker smita ifrån sitt ansvar och i vanlig Allians anda skylla någon annan för den uppkomna situationen.

Jag är 100% övertygad om att alla politiker som sitter i landets skolstyrelser är precis lika duktiga, engagerade och kvalificerade som all den personal som sliter häcken av sig i den svenska skolan.

Vidare är jag storligen förvånad hur alla journalister runt om i vårt land tiger ihjäl ett sådant uttalande, och låter bli att ställa Jan Björklund mot väggen och avkräva honom en förklaring om vad han avser med sitt uttalande.

För skolan har vi nu därför nått vägs ände vad gäller den nuvarande skolpolitiken. 4 år till av samma sorts skolpolitik gör inget annat än förvärrar läget ännu mer, och skapar större utgifter för de åtgärder som måste till för att rädda skolan och våra barns framtida möjligheter till arbete.

Vad Sverige behöver för en dynamisk skolpolitik är en stark röd/grön regering som genom egen majoritet kan rätta till alla de misstag som gjorts under Alliansens tid. En regering som inte tvekar med att återreglera skolan och återföra den till drift genom den offentliga sektorns försorg.

Dessutom måste lärarnas kompetens och arbetssituation ses över, lönerna anpassas och mer resurser sättas in om våra barn ska ha en framtid som innehåller arbete och ett gott utgångsläge i den internationella konkurrensen.

Avslutningsvis, låt oss därför tillsammans visa Jan Björklund och Alliansen på dörren genom att lägga vår röst på de som på riktigt kan genomföra den förändring som behövs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.