Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

I dag är en speciell dag!

Söndag den 14 september är en speciell dag. Speciell därför att det kommer att dröja hela 4 år innan denna söndag inträffar igen. Jag hoppas därför att valdeltagandet blir högt, och att alla röstberättigade utnyttjar sin demokratiska rätt att genom val påverka hur Sveriges regering ska se ut de nästkommande 4 åren.

Själv kommer jag att ta min vackra hustru i hand, och tillsammans promenerar vi sedan till vallokalen för att lägga våra röster i kommunal, landstings och riksdagsval.

Jag är dessutom helt övertygad om att valresultatet kommer att leda till att Sveriges riskdag får en röd/grön majoritet. En majoritet som kan påbörja arbetet med att städa upp efter Alliansens och leda Sverige in på rätt spår.

Läste ett par artiklar  i Aftonbladet idag. Artiklar som bekräftar något jag påstått under en längre tid, nämligen att andra länders syn på Sverige och det svenska samhället håller på att förändras till det sämre.

Borta är de tider när Sverige sågs som världsledande både vad gäller vård, omsorg, skola och övrig välfärd. Under alla år jag bodde och arbetade utomlands var det en stor fördel att vara svensk, helt enkelt därför att man som svensk per automatik ansågs vara ärlig och välutbildad och alltid levde upp till villkoren i ingångna avtal. Att vara svensk innebar att förtroendet från andra nationaliteter var högt. 

Tyvärr stämmer inte detta längre, och skulden till detta kan direkt tillskrivas Alliansen och dess företrädare.

Gör därför på precis samma sätt som mig och min hustru, vi ska som sagt alldeles strax gå och lägga vår röst på Socialdemokraterna. Tillsammans kan vi sedan återuppbygga förtroendet för Sverige utomlands, och ta nationen tillbaka till positionen som världens ledande välfärdsnation.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.