Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Demokrati är att ge och ta vilket Socialdemokraterna visar i samband med regeringsbildningen.

Trots att jag öppet deklarerat att jag är Socialdemokrat måste jag ändock få framföra min uppskattning till hur Socialdemokraterna och Miljöpartiet ger och tar för att få ihop en stark regering.

I olika intervjuer kan man dessutom höra hur allianspartierna kan tänka sig att rösta med den nya regeringen i frågor där de tycker lika.

Personligen tycker jag att det är bra att RUT blir kvar även om jag helst sett att den sänkta restaurang momsen återställts, detta då det i mitt tycke är en lika dyr som verkningslös reform. Dock visar det faktum att den blir kvar på stor dådkraft och kompromissvilja hos Socialdemokraterna.

Bara det faktum att partiet backar i frågan, visar med önskvärd tydlighet att det inte bara var tomma ord Stefan Löfven uttryckte när sträckte ut sin hand och sade sig vilja se breda politiska lösningar. I och med att man nu backar i fråga om RUT och restaurang momsen visar klart och tydligt i handling att han menade vad han sade.

Jag tycker att han visat stort ledarskap och stor kompromissvilja för att leda nationen Sverige framåt i den rådande parlamentariska situationen.

Låt oss hoppas att detta ledarskap även smittar av sig på alliansen så att vi framgent kan föra en politik fri från inflytande av SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.