Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Flygets framtid säkrad!

Efter en välbehövlig semester är det så dags att återuppta bloggandet. I mitt första inlägg på ca 1 vecka kan jag med glädje konstatera att rättsväsendet tog sitt förnuft tillfånga och säkrade framtiden för Arlanda Flygplats.

Det kan kanske låta cyniskt att säga att de som bor i Upplands Väsby visste vad de gav sig in på när de valde att bosätta sig där, men det går inte att värja sig för sanningen.

Sverige behöver en flygplats av Arlandas storlek för att säkra fortsatt tillväxt. Dessutom måste kapaciteten byggas ut ännu mer för att klara framtida utmaningar.

Vad gäller Bromma flygplats är jag mer tudelad. Den bör definitivt finnas kvar fram till den tidpunkt Arlanda har kapacitet nog att klara även den trafik som idag använder Bromma flygplats för sina flygningar.

När det sedan gäller tidsåtgången för resandet mellan flygplatsen och Stockholm city är skillnaden inte speciellt stor mellan Arlanda och Bromma! Om man landar på ena eller andra stället spelar i sig ingen roll annat än om man ska till en plats som ligger i Brommas absoluta närhet.

Dessutom är Arlanda en mycket större knutpunkt, och ett nav för resor till resten av vår värld. En position som Bromma flygplats aldrig kommer att få.

Därför är min slutsats följande: Låt Bromma finnas kvar fram till den tidpunkt dess trafikvolymer utan problem kan sväljas av Arlanda. Därefter kan Bromma med fördel läggas ner och marken konverteras till ett bostadsområde med bekvämt pendlingsavstånd in till Stockholms City.

Avslutningsvis vill jag än en gång berömma de framsynta jurister som undanröjde framtida hinder för ökad trafik till och ifrån Arlanda flygplats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.