Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Enade vi bör vara i kampen mot SD och mörkrets makter.

Nu är det hög tid för de Röd/Gröna och Alliansen att sluta klanka ner på varandra och istället koncentrera oss att bekämpa SD och deras politik.

Pajkastningen och beskyllningarna mellan blocken stärker på inget sätt våra chanser att minimera SD’s inflytande i det kommande extravalet i mars, snarare det omvända.

Därför tycker jag att alla ansvarskännande politiker, på bägge sidor, istället ska koncentrera sin energi på att bekämpa det som bekämpas måste, nämligen SD.

Låt oss i varje samtal, i varje debatt, i varje inlägg i tidningar, bloggar och övriga sociala media koncentrera oss på kärnan i vår politik. Låt oss lyfta fram sakfrågorna och i fråga efter fråga påvisa skillnaden mellan oss etablerade partier och SD.

Spontant tycker jag att Jonas Sjöstedt och V är det parti som lyckats bäst i denna fråga. Hans lugn och retoriska kunskaper har fått SD att förlora både humör och initiativ. Därför tycker jag att vi övriga ska följa hans exempel och göra likaledes.

För egen del handlar det kommande extravalet först och främst om att minimera SD och kraftigt begränsa deras inflytande. I den ideala av världar förlorar de sin position som vågmästare. Trots att jag är Socialdemokrat är begränsningen av SD’s Inflytande överordnat vem som slutligen vinner extravalet. En Riksdag utan SD som vågmästare är en seger för Sverige och svensk politik oavsett politisk färg på nästkommande regering.

Därför vill jag att vi gräver ner stridsyxan och istället för att försöka vinna varje enskilt slag koncentrerar oss på att vinna de slag som får oss alla att vinna kriget, det krig som handlar om att minimera SD’s inflytande i Riksdagen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.