Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det måste bli ett slut på lekstugan i Sveriges Riksdag.

När man läser artiklar och reportage om vad som händer i Riksdagen för närvarande är det svårt att bestämma sig för om man bör skratta eller gråta. Dock står en sak helt klar, och det är att Riksdagen för närvarande är rena rama lekstugan.

När man läser dessa artiklar och rapporter om vad som händer för närvarande är det lätt att tro att det man skriver om är ett krig mellan barnen i sandlådan på ett dagis, ty så låg verkar nivån vara i Riksdagen för närvarande.

Har man blivit vald av Sveriges medborgare för att representera dessa i Sveriges högsta beslutande organ borde man tänka sig för både en och två gånger innan man agerar. Som jag ser det är Riksdagen en inrättning där alla inblandade ska uppföra sig med bibehållen värdighet och inte ägna sig åt ”sandlådelekar”.

Självklart får vi ha olika uppfattningar i både sakfrågor och politik, på samma sätt får vi givetvis tycka att vissa ledamöter uttalar sig klantigt eller har en världsfrånvänd världsbild likt den Björn Söder har. Men att därifrån göra Riksdagen till en lekstuga och häckla nyss nämnda man med språk och undertoner som hör hemma på ett dagis, snarare än i Sveriges Riksdag, är inte värdigt en Riksdagsledamot.

Ett sådant agerande gör större skada än nytta, dessutom spär det på ett redan stort politiker förakt ännu mer!

I Sveriges Riksdag ska ordning och reda gälla, och alla ledamöter bör därför visa en stor portion och vördnad för det uppdrag svenska folket givit dem och uppföra sig därefter.

De riksdagsledamöter som precis som jag tycker att Björn Söder har helt fel i allt han påstår om invandring och assimilering bör därför använda riktiga politiska argument för att bevisa att så är fallet i stället för att ägna sig åt lekar på sandlådenivå.

Att SD och dess företrädare nu går ut och gör uttalanden om invandring och assimilering ger ju alla oss som tycker motsatsen bara ytterligare bevis på att SD är ett renodlat ENFRÅGEPARTI. 

Låt oss använda detta som argument när vi argumenterar med SD och dess företrädare. Med rätt retorik och rätt argument kommer vi att komma till ett läge där SD förlorar fattningen och förlöjligar sig själva, detta utan att vi behöver spela dem i händerna och göra oss själva löjliga.

Den som påstår att invandring är dålig, och att assimilering är nödvändig, har ingen som helst insikt i vad han eller hon talar om. Jag har själv under lång tid både varit bosatt i, och arbetat i ett flertal länder. Många muslimska, andra kristna eller hinduiska, och aldrig någonsin har något av dessa länder krävt att jag ska assimileras för att få arbets- och uppehållstillstånd där.

Självklart är det så att jag liksom alla andra i landet behövt följa gällande lagar och regler för att leva där. På samma sätt har jag självfallet behövt respektera den kultur som råder i landet. Utöver det har jag, vart än jag bott och arbetat, varit fri att utöva min egen kultur och min egen religion om jag så önskat.

På samma sätt ska vi ha det i Sverige. Alla som vill är välkomna att både bo och arbeta i vårt land, och självklart ska de likt alla andra följa de lagar och regler som gäller här, samt respektera vår kultur och vårt sätt att göra saker på. Dock måste det alltid stå dem fritt att utöva sin egen kultur och religion, detta så länge de inte kräver att vi ska ändra vårt svenska sätt vara och leva.

Alla svenskar som vill och vågar, och bygger relationer med invandrare kommer att inse hur mycket vi alla kan lära av varandra, och hur mycket den nyvunna kunskapen sedan kommer att berika våra liv. Detta inte minst vad gäller mat och dryck.

Sedan måste vi självfallet skapa system så att vi kan ta emot och integrera alla flyktingar som kommer hit på ett bra sätt istället för att som idag följa modeller som inte fungerar. Jag förordar en modell där staten fördelar flyktingarna över alla landets kommuner i proportion till befolkningen. Dessutom ska ett statligt lett organ finnas som har hand om integreringen. En integrering där arbete och skolgång löper parallellt, och där målsättningen ska vara att på kortast möjliga tid se till att alla som kommer som flyktingar integreras, och efter genomfört program får både arbete och inkomst och kan stå på egna ben och klara sig själva.

Att likt SD hävda att invandringen kostar stora pengar. Pengar som Regeringen ”stjäl” från oss ”etniska svenskar” visar bara hur inskränkta de är i sitt tänkande.

Pengar är en gång för alla Djävulens redskap, och ju mer vi värnar om pengar ju längre bort kommer vi från kärlek och solidaritet.

Världen har redan nu börjat förändras från ett läge där mottot varit att den som har mest när han dör vunnit, mot en världsbild där mottot snarare är att ha så lite som möjligt när vi dör. I en sådan världsbild ingår mycket kärlek och solidaritet. 

Avslutningsvis upprepar jag därför till Sveriges folkvalda politiker: Ta ert ansvar och gör slut på sandlådelekarna i Sveriges Riksdag.

Till alla er väljare som även ni vill se ett slut på ovannämnda säger jag: Lägg er röst på Socialdemokraterna i extravalet så att vi tillsammans kan bygga ett starkt, kärleksfullt och solidariskt Sverige där alla människor behandlas lika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.