Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Kör försiktigt i Jultrafiken.

Undertecknad ska njuta av semester under 3 veckor framåt och ämnar därför hålla mig borta från de vägar jag normalt trafikerar varje dag som yrkeschaufför.

Då just jul och nyår tillsammans med semestertider är de tidpunkter på året då många ovana chaufförer är ute och kör, är det på sin plats att komma med några uppmaningar som jag hoppas ska hjälpa er på er färd.

  • Tänk på att hålla avstånden till framförvarande fordon och på att rikta blicken långt framför det egna fordonet för att hinna bromsa i tid och undvika olyckor.
  • Undvik alla vansinniga omkörningar, speciellt de som sker på ställen med skymd sikt. Det är mycket bättre att komma fram lite senare än inte komma fram alls. En erfaren och bra chaufför vet att Innan man gör en omkörning så bör man kalkylera på tidsvinsten med omkörningen.
  • Tänk även på att i jultider med långa konstanta köer av bilar så blir den enda effekten av en omkörning att man vinner några billängder innan man på nytt blir sittande bakom nästa bil i kön. Således, kör bara om om ni har fri sikt och om omkörningen i sig ger fri väg framför. Är så inte fallet är det effektivaste att lugna ner sig och ligga kvar på sin plats. Fram kommer vi i alla fall.
  • Tänk på att det inte är bitvis hög hastighet som gör att ni kommer fram fortare, utan att det är god planering och jämn fart som gör resan effektivare och kortare.
  • Sedan är det viktigt att vara utvilad innan resan börjar, och planera den väl. Således bör man åka tidigare alternativt planera senare ankomst om väder eller trafikförhållandena är dåliga eller kan antas bli dåliga.
  • Se dessutom till att det fordon ni ska använda är redo för den resa ni tänker göra och i skicka att tryggt och säker ta er till målet och hem igen.
  • Lämna stressen hemma innan ni sätter er bakom ratten.
  • Och mest av allt, håll er NYKTRA i jultrafiken.

En Riktigt God Jul önskar jag alla läsare och var rädd om er i Jul och helg trafiken!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.