Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Ge Försäkringskassan nya rutiner vid sjukskrivning.

Det måste till förändringar vad gäller regelverket för anmälan om sjukskrivning hos Försäkringskassan!

För att slippa onödigt lidande, och att sjuka hamnar i en situation liknande den man kan läsa om för cancersjuka Maria måste det till förändringar i försäkringskassans anmälningsrutiner.

För mig vore en lika enkel som effektiv lösning att alla som sjukskrivs av läkare eller läggs in på sjukhus per automatik sjukskrivs, detta genom läkaren eller sjukhusets försorg.

Jag är till och med förvånad att så inte redan är fallet, speciellt vid inläggning på sjukhus.

Gör vi på detta sätt undviker vi att det uppstår fall liknande Marias.

Ett sådant förfarande borde vara standardprocedur i en rättsstat som Sverige. Skulle det senare visa sig att den som blivit sjukskriven av någon anledning inte vill ha sin sjukpenning är det enklare att lösa detta än att nuvarande rutiner ska kvarstå.

Jag tycker inte att det behövs speciellt mycket empati eller förståelse för att inse att människor som drabbas av akut sjukdom har huvudet full av många viktigare saker än att komma ihåg att anmäla sig som sjuk hos Försäkringskassan.

Får man som i Marias fall besked om en allvarlig cancer tror jag att all kraft och energi som den mänskliga hjärnan besitter behövs för att bekämpa sjukdomen.

Gör därför det enda rätta och se till att sjukskrivning går per automatik vid sjukhusvistelser och vid sjukskrivningar gjorda av läkare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.