Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Skilj på religion och terrorism!

Det är med sorg och smärta i mitt hjärtat som jag lyssnar till rapporterna från attentaten i Paris. Samtidigt förstår jag inte hur människor kan tro att händelser som dessa har något med religion att göra.

Gud, Allah eller vad helst vi kallar honom predikar inget annat budskap än kärlekens budskap. För både kristna och muslimer, likväl som för alla andra religioner så är den vi kallar Gud kärlekens högborg, och den ur vilken alla goda egenskaper kommer.

Det finns så vitt jag kommit fram till ingen religion i vilken Gud eller Allah predikar våld. Jag vill till och med hävda att alla som använder sig av våld i sin guds namn begår en våldtäkt på sin egen religion.

Det är därför som människor med själviska och egoistiska begär refererar till sin gud för att försvara sina egna egoistiska och själviska handlingar. Är de duktiga på retorik kan de dessutom få andra att köpa deras argument.

Jag tror att vår värld är full av människor som söker efter något högre väsen, efter meningen med livet. Har då dessa sökare oturen att träffa på en vältalig manipulativ individ, som genom att lyfta saker och strofer i religiösa skrifter ur sitt egentliga sammanhang, och sedan till detta addera sina egna själviska begär kan de säkert bli lurade att tro att detta är sanningen och vad skriften faktiskt predikar.

Låt oss en gång för alla slå fast att det inte finns någon religion som i sina skrifter förespråkar eller kräver att våldshandlingar begås i guds namn!

Låt oss sedan besinna oss när vi pratar om alla avskyvärda saker som inträffar, och där religion används som förklaring. Låt oss i stället gemensamt predika och berätta för alla hur fel det är, och vad religionen faktiskt säger, och vilken sorts handlingar den står för.

Kärlek tillhör Gud, och kärlekens raka motsats girighet tillhör hans motpol djävulen. Just därför står de som använder religion som argument och vapen för våld inte på Guds sida, utan på djävulens sida. Ur djävulens girighet förds egoism, själviskhet och hat. Egenskaper som man sedan använder för att genomföra vidriga terrorist attacker.

Jag vill därför en gång för alla slå fast att dessa människor, oavsett vad de kallar sig, och oavsett vad de ger för argument och rättfärdigande för sitt handlande blott och allenast är TERRORISTER inget annat. Vi måste lära oss att skilja på terrorism och religion och inte skylla terrorismen på religionen. De har inget med varandra att göra!

Innan vi pratar och framför åsikter i den ena eller andra riktningen tycker jag därför att det dags att vi människor runt om i världen studerar vår Bibel, Koran eller vad annan religiös skrift vi relaterar vårt handlande till på djupet, och tar reda på vilket budskap den faktiskt predikar? Gör vi så är jag säker på att alla som försöker, precis som jag kommer fram till att det enda dessa skrifter predikar och lär ut är kärlekens budskap. Kärlek till vår Gud, kärlek till våra medmänniskor och kärlek till allt levande.

Ha en eftertänksam dag allihopa, och låt oss stå enade mot de som försöker rättfärdiga våld och våldshandlingar i Gud’s eller religionens namn!

 

4 kommentarer

  1. Kjell Nordberg

    ”Gud, Allah eller vad helst vi kallar honom predikar inget annat budskap än kärlekens budskap. För både kristna och muslimer, likväl som för alla andra religioner så är den vi kallar Gud kärlekens högborg, och den ur vilken alla goda egenskaper kommer.”
    Citatet är inledningen av artikeln; stycke två närmare bestämt.

    Låt då mig hämta några citat från den Bibel du hänvisar till.
    ”Eftersom du har gjort detta, vare du förbannad ibland alla djur, boskapsdjur och vilda djur. På din buk skall du gå, och stoft skall du äta i alla dina livsdagar. Och jag skall sätt fiendskap mellan dig och kvinnan, och mellan din säd och hennes säd. Denna skall söndertrampa ditt huvud, och du skall stinga dem i hälen.”
    ”Jag skall låta dig utstå mycken vedermöda, när du bliver havande; med smärta skall du föda dina barn. Men till din man skall din åtrå vara, och han skall råda över dig.”
    ”Eftersom du lyssnade till din hustrus ord och åt av det träd om vilket jag hade bjudit dig och sagt: ’Du skall icke äta därav’, därför vare marken förbannad för din skull. Med vedermöda skall du nära dig av dem i alla dina livsdagar; törne och tistel skall den bära åt dig, men markens örter skola vara din föda. I ditt anletes svett skall du äta ditt bröd, till dess du vänder åter till jorden; ty av den är du tagen. Ty du är stoft, och till stoft skall du åter varda.”

    Detta var vad Herren Gud sa till de människor han skapat – märk väl till sin avbild – första gången han tilltalade dem. Kärleksfullt? Knappast! Och på den vägen fortsätter det – tyvärr – ty i den andan har hans herdar levt mer eller mindre troget; såväl präster som pastorer som lekmän vilka tror att Gud är ”honom”.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Så blir det när man rycker saker ur sin kontext. Vad han sedan gjorde när allt annat misslyckats var att sända sin som till jorden för att dö för oss och ta på sig sina synder. I och med Jesu ankomst försvann alla andra levnadsregler skrivna av människor. Kvar blev de 10 buden, de 4 första på ena stenen som reglerar förhållandet mellan människan och Gud, och de övriga 6 på den andra stenen som reglerar förhållandet oss människor emellan.

      Och tro mig alla förespråkar de KÄRLEK, och att sända sin som till jorden för att dö för oss människor är det ultimata beviset på Guds kärlek för sin skapelse.

      Som det är sagt: I slutet kvarstår de tre, tron, hoppet och kärleken och störst av dem är KÄRLEKEN.

  2. Kjell Nordberg

    ”Tro” är trots sin paradox = ”bättre vetande” om man ska tro det sanna ordet och den sanna läran; bibeln och religionen. Och problemet uppstår i att ”tron, hoppet och kärleken och störst av dem är KÄRLEKEN” är tolkningsbart och efterlevs just utifrån den tro individen omfattar; god eller ond.

    Låt mig bara till sist rekommendera en bok för läsning: Guds tredje strategi av Patrik Engellau. Om du – andersforss – vill ha vänligheten att ge mig din adress så skall jag sända ett exemplar som en kärlekens gåva. Vore intressant om du vill läsa den och recensera den här på bloggen.

    Vänliga hälsningar
    kjell n

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Ska läsa boken det lovar jag och återkomma i ämnet. Du rör vid det jag menar. I min värld finns det 2 ytterligheter. Kärlek på den ena sidan som föder god egenskaper såsom omtanke, solidaritet, givmildhet och ödmjukhet med flera goda egenskaper. Motpolen till kärleken är girigheten som föder mindre goda egenskaper såsom egoism, hat, avund och självgodhet med fler dåliga egenskaper.

      Min slutsats är därför att ju fler vi blir som följer kärlekens budskap ju bättre blir vår tillvaro här på jorden. Detta alldeles oavsett av om vi är troende eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.