Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Världen behöver mer Kärlek!

Vi lever i en tid när konflikthärdarna i världen är fler än på flera årtionden. Det pyr lite varstans, och i många länder ser vi hur medborgare i samma land bekämpar varandra, inte sällan med vapen, och med ond bråd död som följd.

Terrordåden i Paris spär bara på detta faktum ytterligare!

Skälen man uppger som försvar för sitt handlande varierar, är det inte religion kan det vara hur religionen ska tolkas. Andra skäl som uppges är förtryck av en diktatorisk ledare, främlingsfientlighet etc.

Min syn på saken är att det mesta av detta är svepskäl, och att näst intill 100% av konflikterna är drivna av girighet. Bägge sidorna i konflikten strävar efter makt, den ena efter att behålla den, och den andra efter att ta den, men båda är i grund och botten drivna av ett enda begär, och det är girighet och ekonomisk makt och rikedom.

Det är just därför det behövs mer kärlek i vår värld!

Hur lång tid ska det behöva ta för alla på vår jord att inse att pengar och rikedom har inget eller mycket lite att göra med lycka och glädje?

Själva grunden till alla konflikter stavas pengar och rikedom. Därför är det hög tid att vi för upp denna fråga högst upp på agendan när vi debatterar i FN, EU och andra internationella organ.

Så länge världen ser ut på det sätt den gör nu, där fåtalet har makten över flertalet och med hjälp av makt och rikedom förtrycker de stora massorna kommer vår värld att vara en otrygg och orolig plats.

Vad som måste till är att vi alla inser att världens tillgångar måste fördelas på ett mer rättvist sätt. Det funkar inte längre att han en världsordning där de rikaste 3% av befolkningen styr och förtrycker de övriga 97 procenten.

För att skapa lugn och stabilitet och skapa en värld utan konflikter behövs att de 3 procenten delar med sig av sin rikedom så att de 97 procenten kan skaffa sig livets nödtorft.

I ett samhälle där alla lever på en acceptabel nivå kommer det inte att finnas några konflikter av allvarligare natur. Måhända kommer människorna fortfarande att argumentera om saker och ting, men dessa argument kommer inte att leva till väpnade konflikter.

Just därför brådskar det med ett globalt införande av den typ av demokrati och samhällsordning som Olof Palme kallade Demokratisk Socialism. Grundbulten i den demokratiska socialismen är att återge flertalet makten över fåtalet, och skapa en samhällsordning där alla har en levnadsstandard på acceptabel nivå.

Det handlar på inget sätt om att frånta de 3% deras rikedomar. Snarare om att begränsa de 3 procentens aldrig sinande girighet och se till att alla människor har det bra.

Jag är fullkomligt övertygad om att en sådan samhällsordning skulle få stopp på de flesta av de konflikter som pågår, och att världen med en sådan samhällsordning skulle bli en betydligt gemytligare, och framför allt fredligare plats att leva och bo i.

Begrunda och tänk därför över tanken bakom, och betydelsen av den devis jag skapat, och som är mottot i mitt liv:

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut du fattar idag”

 

 

6 kommentarer

  1. mexan

    Om vi häller varm mjölk i vänstra örat medan vi sjunger ”we shall overcome” så fattar alla på vilket sätt just VI här har skapat det perfekta livets valmöjligheter. Vi kan reformera Islam för om man vänder andra kinden till fattar de ”andra” från annan religion att det är the right moves…ooups, självklart så kan de ta del av rikedomen av åsikter, och då är vi hemma! Jag tycker verkligen att just det du skriver är annorlunda mot för det andra skriver. Det kommer personerna som går på denna moske´också att tycka.
    https://www.youtube.com/watch?v=plX8B7aQNEs
    liksom denne Imam som är lärare i en ”svensk” friskola och föreläsare i ”Bellevuemoskén”
    https://www.youtube.com/watch?v=0IOzluOHO0Y

    Så, hur länge ska det då ta? Innan dina frågetecken rätas ut och om inte alla på vår jord men ändå de som finns i Sverige inser din vädjan nedanför?
    Lycka till. Ring mig då du kirrat saken.

    ”Hur lång tid ska det behöva ta för alla på vår jord att inse att pengar och rikedom har inget eller mycket lite att göra med lycka och glädje?

    Själva grunden till alla konflikter stavas pengar och rikedom. Därför är det hög tid att vi för upp denna fråga högst upp på agendan när vi debatterar i FN, EU och andra internationella organ.”

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Svårt att förstå vad du avser i din kommentar, men tar jag mig friheten att gissa ser det ut som om du inte tror att människor kan förändras, speciellt inte de som följer den islamska religionen. Är det rätt uppfattat?

  2. mexan

    PS
    Detta är inte frågan om en ”speciell demokrati” – den demokratiska republiken, lite över den andra sortens demokratin? =))

  3. Inger

    Mmm..Men det är ju bara det att vi människor har blivit som barn..med ett behovstillfredsställande NU
    Vårt synfält har krympt och i takt med det vår empati och medmänsklighet
    Vår hjärnas kapacitet används inte mer än nödvändigt och då mer för att räkna ut HUR vi själva skall få ut det mesta av det mesta..Det yttre står i fokus.Det är sorgligt att vi inte använder den kapacitet vi har Vår HJÄRNA och HJÄRTA..Till att tänka ut hur vi skall kunna förändra vårt samhälle vår värld..men..det ligger i sakens natur att vi då måste börja med oss själva..där uppstår det första hindret..för vi vill gärna lägga fokus på andra/annat..för att slippa tänka och titta på oss själva ..för då kanske vi måste avstå lite av vår egen bekvämlighet..Gillar ditt citat och inlägg

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren, det värmer. Precis som du beskriver så handlar det om att göra precis det Michael Jackson sjunger om i sin sång Mirrors ” If you are dreaming of changing the World you have to start with the man in the mirror”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.