Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Mitt råd till Kristdemokraterna – Ta bort Krist ur partinamnet och kalla er något annat.

Anledningen till detta mitt råd är lika enkel som självklar! Ordet Krist är en förkortning av Kristus, dvs. Guds son för de som år kristna. Att använda ordet Krist eller Kristus i partinamnet kan därför få människor att tro att KD bygger sin politik på kristen religiös värdegrund, något som inte är sant.

Jag är övertygad om att alla som på ett eller annat sätt bekänner sig till den kristna tron även vet att det i Bibeln och andra religiösa skrifter framgår klart och tydligt att det viktigaste budskapet inom kristendomen är KÄRLEK. De vet dessutom att det är kärlek som sedan ger näring till goda egenskaper såsom solidaritet, omtänksamhet och ödmjukhet med flera .

De som bekänner sig till den kristna tron vet även att makten att döma är förbehållen Fadern och Sonen allena. På samma sätt vet de även att mänskligheten blivit förlåtna sina synder genom Jesu Kristi blod.

Om man som politiskt parti vill hävda att man bygger sin politik på kristen värdegrund måste man därför i allt man gör återspegla den KÄRLEK som Bibeln proklamerar. Dessutom måste man inta en ställning där man inte fördömer eller dömer andra.

Att som KD hävda att man har kristen värdegrund som ledstjärna är därför inget annat än ett direkt brott mot det 9:e budordet som säger: ”Du inte ska bära falsk vittnesbörd mot sin nästa”. Precis detta gör KD när de säger sig vara ett politiskt parti byggt på kristen värdegrund.

Den politik som KD för vittnar om allt annat än KÄRLEK. Den vittnar snarare om att man som ideal för sitt samhälle har GIRIGHET som ledstjärna, dvs. precis den egenskap som är kärlekens raka motsats.

Mitt råd till den nya KD ledningen blir därför – Byt omedelbart namn på partiet och välj ett som bättre speglar det ni står för rent politiskt. 

Jag har flera förslag på tänkbara framtida partinamn, dock avstår jag från att öppet lägga fram dem då jag inte vill väcka anstöt hos någon.

Utöver detta är det bra att KD nu även på Partiledarposten och övriga funktioner i partistyrelsen får in personer som bättre speglar vad partiet står för rent politiskt.

Det torde efter rikstinget framstå klart och tydligt att de påståenden jag tidigare gjort om att KD står längre till höger än Moderaterna äger sin riktighet.

Till alla som de som fram tills nu röstat på KD därför att de förletts att tro på sanningshalten i budskapet om kristen värdegrund har jag en uppmaning!

Välkommen att rösta på Socialdemokraterna – Det parti som står för KÄRLEK – SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

8 kommentarer

 1. Bert

  Ta bort demokraterna också. För demokrati är inget bra 51% styr över 49 %
  som kan uteslutas få nåt.
  Demokrati är ett förskönat ord och kan vara lika illa som diktatur.
  Tyvärr Kristdemokraterna är ett skenheligt parti där Bush t.o.m tillhört livets ord.

  Nä låt dem heta kristdemokraterna så folk får se hur knäppa halvreligiösa fanatiker är.-
  Religion har varit upprinnelsen till många onda saker på Jorden

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Demokrati är just att majoriteten alltid har makten över minoriteten.

   Vad gäller religion så är det inget ont i religionen själv, snarare i de illasinnade människor som använder religion för att förleda andra och uppnå sina egna egoistiska mål

 2. Jonny Disenfeldt

  Eftersom jag HAR läst Bibeln och även andra religiösa texter så vet jag att du har fel.

  Den gud som beskrivs i texterna är en avskyvärd psykopatisk massmördare,

  En gud som inte vill att mänskligheten ska ha kunskap.
  En gud som dömer sexuellt avvikande och de som inte tror till evigt helvete.
  En gud med en minst sagt sned kvinnosyn.

  Jesus = Gud = Den helige ande, dvs Jesus är bara en annan sida av denna påhittade monstrositet.

  Din syn på politiska motståndare fortsätter att vara typisk för en extremist.
  Du står inte för kärlek, du står för hat.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Jag står i allra högsta grad upp för kärleken och kärlekens budskap, om du sedan tolkar det annorlunda får det stå för dig.

   Om du läst Bibeln borde du veta att Gamla Testamentet är historieberättelsen om hur Gud försökte få mänskligheten att följa hans vilja.

   När han sedan insåg att detta aldrig skulle lyckas sände han sin Son Jesus att dö för våra synder och ge oss evigt liv. Allt vi behöver göra är att be om förlåtelse.

   Dessutom upphävde Jesus alla regler skrivna av en penna hållen av människohand. Kvar blev bara 10 Guds Bud för oss människor att följa, när vi felar är allt vi behöver göra att be om förlåtelse i Jesu namn och vi blir förlåtna.

   I de 10 buden står inget om de säger att Gud proklamerar. De sakerna du nämner är istället saker människor försöker få oss att tro genom att rycka citat ur Bibeln ur sitt rätta sammanhang.

   Till exempel säger han att ett äktenskap alltid är mellan en man och en kvinna. Detta innebär på inget sätt att han fördömer homosexuella. I det Gudliga perspektivet är detta inte ett äktenskap och således ingen synd.

   • Jonny Disenfeldt

    Anders Forss :

    Gamla testamenter innehåller (för de troende) en beskrivning av deras Gud. Den innehåller de budskap och regler som samme Gud vidarebefodrat till mänskligheten.
    Denne gud är en minst sagt obehaglig psykopat och massmördare.

    Att försöka sopa detta under mattan är oärligt.

    Gud förbjud människan att ta till sig kunskap.
    Gud avlivade nästan hela mänskligheten och djurlivet.
    Man ska inte ligga med man.
    Menstruerande kvinnor ska inte vistas under samma tak och definitivt inte ha sex under menstruationen.
    Sex före äktenskapet är förbjudet etc etc
    Listan kan bli mycket lång.

    Det ärliga vore isåfall att ta helt avstånd från dessa äldre skrifter och starta en ny kristendom som börjar med Jesus och att denne Jesus inget har att göra med den gud som judarna målar upp i äldre skrifter.

    • andersforss (inläggsförfattare)

     Bibeln och kristendomen är redan på det sätt du efterlyser. Före och efter Kristus.

     Och tittar du i Nya Testamentet finns inget som säger att sex före äktenskapet är förbjudet. På samma sätt finns inget som fördömer andra saker än det som regleras i den 10 budorden.

     Dessutom med det extra tillägget att man vid brott mot dessa ändå får förlåtelse i Jesus namn bara man frågar efter den.

     I och med Jesu födelse och död kvarstår bara Guds eviga kärlek för allt och alla.

 3. Lars Flemström

  Har du läst Bibeln? Jag tycker att du förvanskar Bibelns budskap ganska rejält. När Bibeln talar om så menas inte riktigt samma sak som du vill få det till. Det vore bra om socialdemokrater upphörde att tala om för troende kristna vad de ska tro på för att vara ”kejsaren” till lags, så kanske fler kristna skulle rösta på S. Varför inte ta bort socialismens ur partinamnet för S, byta ut den spruckna rosen mot något mer inspirerande, använda lite fler färger än det evinnerligt röda, som så många associerar med kommunismen?

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Vi börjar med den röda rosen som partisymbol. Den använder vi just därför att den röda rosen symboliserar kärleken.

   Jag förvanskar på inget sätt Bibeln. Gamla Testamentet är historien om hur Gud försökte få världen att följa hans vilja. I Nya Testamentet vars budskap vi ska följa kan vi läsa hur Gud när han insåg omöjligheten i det förstnämnda sände sin Son Jesus att dö för oss så att vi genom honom kunde få syndernas förlåtelse.

   Jesus själv sa att allt som är skrivet av en penna som hållits av människohand från och med nu saknar betydelse. Allt som kvarstår är LAGEN dvs. de 10 Guds Bud. När vi bryter mot dessa är allt vi behöver göra att be om förlåtelse i Jesu namn och den blir given oss utan motkrav.

   Vad som sedan är fel är att människor i olika trossamfund försöker använda lösryckta citat ur Bibeln för att fördöma och förtrycka andra.

   Det är precis som Jesus sa bara Fadern och Sonen som innehar rätten att döma, denna rätt ärt inte förbehållen mänskligheten när det kommer till det himmelska. Väl är det så att människan på jorden måste följa jordiska lagar emedan människan inte har auktoritet att döma enligt de himmelska lagarna.
   som är det budskap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.