Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaternas förslag om 3 åriga tillfälliga uppehållstillstånd visar deras rätta ansikte.

Jag har länge framfört åsikten att Moderaterna och KD står på girighetens sida i svensk politik. Det Moderata utspelet om 3 åriga tillfälliga uppehållstillstånd är bara ytterligare ett bevis på att så är fallet.

Utspelet visar bara att de egentligen inte vill ta emot flyktingar och invandrare överhuvudtaget.

Det hade varit mycket ärligare att från Moderat håll säga att man likt SD och KD förespråkar en immigrations och asylpolitik där bara de med hög utbildning inom ett kvalificerat yrkesområde är välkomna och önskvärda när det gäller att få asyl till Sverige.

Som grund för mitt påstående anför jag som skäl att det bara är för denna grupp som kravet om språkinlärning, integration och anställning inom 3 årsgränsen är möjligt att uppnå.

För alla andra invandrare/flyktingar är denna 3 års regel helt ouppnåelig!

Till att börja med måste vi ställa oss frågan om det är realistiskt att kräva att nyanlända med låg eller ingen utbildning från sitt hemland ska kunna lära sig språket, integreras och skaffa sig ett arbete på bara 3 år?

Att invandrings och migrationspolitiken behöver förändras det är vi helt överens om. Dock är vi oense om hur detta ska gå till.

Jag har i tidigare inlägg i detalj presenterat hur jag vill att dessa förändringar ska utformas, därför har jag klippt in dessa punkter i detta inlägg.

  • Snabb och effektiv handläggning av asylärenden inom maximalt 60 dagar.
  • Att staten alltid som huvudman driver alla flykting och asylmottagningar/ boenden i egen regi utan inblandning av privata entreprenörer.
  • Att de som söker asyl utplaceras i ALLA Sveriges kommuner i samma procentuella andel som de utgör av Sveriges totala befolkning.
  • Att kommunerna är tvingade att ta emot sin andel utan möjlighet att lägga in ett kommunalt veto.
  • Att flyktingar/asylsökande tillställs möjlighet till arbete och arbetsträning ute i det reguljära arbetslivet och de kostnader som uppstår för detta täcks av staten.
  • Att arbetsgivarna hos vilka de asylsökande praktiserar efter fullgjord utbildning ska erbjudas att anställa den asylsökande med ett lönebidrag som stegvis trappas ner på samma sätt som de lönebidrag som redan finns på dagens arbetsmarknaden.
  • Att vi inför ett lagstadgat krav som innebär att alla arbetsgivare ska ha en etnisk sammansättning av sin arbetskraft som speglar rikets etniska sammansättning. Detta innebär att man har jämställdhet på alla områden. Således har man procentuellt lika många invandrare som de utgör procentandel av rikets befolkning, lika många män som kvinnor etc.

Utöver detta ska de som kommer som asylsökande till Sverige informeras om de krav som ställs på dem för att bli beviljade asyl i Sverige.

Alla som kommer till Sverige ska ha obligatorisk närvaro vid de aktiviteter som staten anordnar för att integrera dem i de svenska samhället. Vi bör även ställa krav på att man ska nå en nivå jämbördig med svenska C inom loppet av 36 månader efter beviljad asyl. Vidare bör det klart framgå redan vid ankomsten att brottsliga aktiviteter hos den som erhållit asyl leder till omedelbar utvisning.

Över tid bör vi dessutom verka för att flyktingmottagandet och villkoren för flyktingar standardiseras i hela EU, och att alla EU länder sköter sin flyktingmottagning på samma sätt.

Vi ska även verka för ett proportionellt flyktingmottagande inom EU då detta är en fråga om solidaritet mellan EU’s medlemsländer. En solidarisk fördelning av kostnaderna för att hantera flyktingmottagandet på ett rättvist sätt mellan medlemsländerna är precis det som behövs i en modern världsordning.

Gör vi på detta sätt är jag rätt säker på att debatten om flyktingmottagande dör i de flesta länder, samt att vi med en fungerande immigrationspolitik inom Sverige och EU kan stoppa tillväxten för, och över tid helt eliminera de politiska partier som ser som sin enda uppgift att klassificera och värdera människor efter etnisk och religiös härkomst.

Den svenska immigrationspolitiken ska byggas runt våra Socialdemokratiska kärnvärden som är KÄRLEK – SOLIDARITET – PRINCIPEN OM ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE.

Fråga kan inte vänta utan måste behandlas med högsta prioritet både i Sverige och inom EU. Alla fördröjningar vad gäller tillskapandet av en väl fungerande immigrationspolitik leder endast och allena till ökad rasism och ökad främlingsfientlighet.

Vi måste alla inse att alla människor är lika mycket värda, och att vår jord tillhör alla dess invånare!

Sverige bör bli det land på jorden som exemplifierar vad kärlek, solidaritet och principen om alla människors lika värde innebär i praktiken.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.