Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Felsöka – Justera – Reparera!

Precis vad rubriken säger är vad mitt politiska engagemang handlar om. Till att börja med gick jag med i Socialdemokraterna därför att de ideologiskt står för den kärleksfullaste och mest solidariska politiken. Nästa steg vilket pågår för närvarande är att göra en felsökning på det som gått snett i Sverige som ett resultat av felaktiga politiska beslut. Nästa steg blir att justera dessa beslut, och om inte detta är möjligt reparera dem helt och hållet genom att återställa dem till sitt originalutförande.

I bilvärlden varnar världens biltillverkare för användandet av ”piratkopior”, samma gäller inom politiken vilket inte minst kan påvisas tack vare att Moderaterna kallar sig det nya Arbetarpartiet.

Jag har tidigare sagt att jag ser på politik och politiska beslut utifrån en skala som sträcker sig från KÄRLEK till GIRIGHET. Sålunda värderar jag alla politiska beslut och skeenden utifrån denna skala. Målsättningen är självfallet att alla beslut ska vara så nära kärleken det någonsin går – dvs. att de gynnar flertalet inte fåtalet.

Mitt arbete är som sagt pågående. Originalet för en väl fungerande kärleksfull och solidarisk politik är den politik som präglade Regeringarna Palme under 60- och 70-talet. 

Som en effekt av det kommer således all felsökning att ske utifrån hur originalet såg ut. Om det är möjligt med en mindre justering för att få tillbaka företeelsen i originalskick kommer jag att göra en sådan. Där så icke går kommer jag istället att göra en större reparation och ersätta ”piratkopian” med en ny originaldel. Dvs. jag kommer att verka för att et nytt beslut fattas som återställer den gamla ordningen och funktionen.

När allt är tillbaka i originalskick och politiken och samhället fungerar som det borde är nästa steg att vidareutveckla designen utan att originalfunktionen går förlorad.

Ledstjärnan i arbetet är som sagt drivet av KÄRLEK – Solidaritet – Principen om alla människors lika värde!

Med dessa ord önskar jag alla mina läsare en riktigt KÄRLEKSFULL dag!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.