Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Trafikverket är kriminella och begår lagbrott – Skärpning Trafikverket!

Trots att jag redan gjort 2 inlägg tidigare idag kan jag inte låta bli att posta ett tredje inlägg. Jag blev både upprörd och vansinnigt bedrövad när jag satt och tittade på Aktuellt och fick ta del om hur illa ställt det är med järnvägsunderhållet.

Oavsett vilka ursäkter Trafikverket försöker sig på finns inget försvar för att låta en av Sveriges mest trafikerade bandelar vara så förfallen att det bara är rena turen som gör att någon allvarlig urspårning med dödsfall som följd inte inträffat.

Inslaget visar mycket tydligt hur de slipers som ska fungera som stöd åt rälsen är helt uppruttnade och hur de klammer som ska fästa rälsen vid slipern har ramlat av.

Att situationen var dålig när det gäller underhållet av järnvägen har jag vetat om under lång tid – Att det var så illa hade inte ens jag den blekaste aning om. Därför kan man fråga sig hur ansvariga på Trafikverket som faktiskt borde känna till det klarar av att hålla tyst om situationen?

Det är helt klart så att Trafikverket spelar rysk roulett med tågpassagerarnas liv!

Som politiker kan vi aldrig blunda för detta – Saknas pengar till en upprustning av sträckan ska dessa skaffas fram OMEDELBART oavsett vilka medel vi behöver använda. Statliga verk ska inte ägna sig åt lagbrott och olagligheter – Statliga verk ska föregå med gott exempel.

Inslaget i Aktuellt påvisar något som är ännu allvarligare nämligen att dessa brister varit kända i mellan 5 och 7 år, och att felen trots kännedom om densamma kvarstår.

Därför är det relevant att fråga Reinfeldt med flera hur de och Alliansregeringen tänkte när de prioriterade skattesänkningar framför anslag för att renovera dödsfällor de redan kände till?

Skärpning Trafikverket och övriga inblandade – Sluta skylla på hårda prioriteringar och bristande resurser och se istället till att få ändan ur vagnen och åtgärda detta snarast innan katastrofen blir ett faktum.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.