Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

DEMOKRATIN är Socialdemokratins allestädes närvarande vapen för ett JÄMLIKT samhälle – Låt oss använda oss av detta!

Det är DEMOKRATI som skiljer socialister från högerkrafter och ekonomiska byråkratiska system vars egentliga syfte är att skydda OJÄMLIKHET och orättvisor. Det är DEMOKRATIN som är vårt mål och vårt medel. Därför måste DEMOKRATI vara alla socialisters huvudsakliga och alltid oförhandlingsbara politik.

Så skriver Johan Ehrenberg i sin ledare i ETC med titeln ”Borgerlighetens demokratiska opålitilghet förlamar Europa.

Han har helt rätt i det han skriver och uttalandet påminner mycket om det jag färgats av i min politiska gärning genom att fullt ut anamma Olof Palmes uttalande om att vi ska vara trolösa mot metoderna med trofasta mot våra ideologiska värderingar.

Johan säger många viktiga saker i sin ledare. Bland mycket annat säger han följande vilket jag tar fasta på skrivet med mina egna ord:

  • Att DEMOKRATIN faktiskt har ett egenvärde som är viktigt och gott och som inte kan förhandlas bort.
  • Att det är ODEMOKRATISKA krafter som tvångsstyr Grekland, och att det är tysk politisk dominans kombinerat med ett tyskdominerat banksystem (ECB) som tvingar på ett land (Grekland) en politik de röstat emot.
  • Att det är maktfullkomlig utpressning när ECB i somras stängde grekiska banker, fullt jämförbar med om Sveriges Riksbank skulle stänga skånska banker, och att det sker med motiveringen att ”de inte tagit sitt ansvar”.
  • Att borgerliga ledare i norra Europa (läs Tyskland) som stoppar en annan stats politik (läs Grekland) därför att den är annorlunda än den de vill föra ägnar sig åt utpressning och ODEMOKRATISKA metoder eftersom detta inte sker i en öppen valkamp.
  • Att detta är kärnan i borgerlighetens opålitlighet när det gäller DEMOKRATI, och liberalers och konservativas akilleshäl – Tanken att ekonomiskt stå över folkliga DEMOKRATISKA beslut. Deras inställning är att det finns en ”enda” väg att gå , och att det är precis samma väg som finanskapitalet som styr finanssystemet föreslår, och att alla andra vägar är orealistiska.

Vidare är han orolig över Europas DEMOKRATISKA utveckling därför att ett land (Tyskland) dominerar så kraftigt, och därför att Socialdemokratin har så svårt att formulera en annan sorts politik för EU.

Detta är något jag skriver under på till 100%.

Vidare skriver Johan om att Europa idag styrs av en höger som ser som sin främsta uppgift att minska offentlig sektor och öka privata vinster.

Även detta skriver jag under på till 100%.

Men precis som jag tidigare skrivit finns det hopp! Allt vi behöver göra är att följa Palmes råd och se till att DEMOKRATIN flyttas närmare folket så att de känner att deras åsikter räknas, och att politiken klarar av att lösa deras vardagsproblem.

Det är mot denna bakgrund jag introducerat och använder mig av den måttstock som värderar nyttan och verkan av politiska beslut gentemot värderingarna KÄRLEK och GIRIGHET. Det är genom att värdera nytta och verkan gentemot dessa vi kan se vilken av dem beslutet är närmast. Ju närmare KÄRLEKEN dvs. ju närmare en nytta för ”flertalet” ett beslut är ju mer DEMOKRATISKT är det.

Läser man vidare i Johans ledare kan vi se att han hävdar att det var DEMOKRATIN i den grekiska folkomröstningen som gjorde eurogruppen galna därför att DEMOKRATIN är det enda verkliga hotet mot deras makt.

Partikamrater – Medborgare – Kära väljare: Med fast förankring i den Demokratiska Socialismen formulerad som ett resultat av våra ideologiska kärnvärden KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE, låt oss använda DEMOKRATIN som vapen för att bryta borgerlighetens makt i EU.

Låt oss med DEMOKRATIN som vapen för ett mer JÄMLIKT samhälle visa EU’s maktelit hur stor kraften i ett folkligt uppror för DEMOKRATIN faktiskt är.

Vi får aldrig svika Europas invånare genom att underlåta att stå upp för DEMOKRATIN!

Både Sverige och EU samt alla dess medlemsländer ska styras av DEMOKRATISKA beslut – Inte av en borgerlig elit som ser DEMOKRATIN som det största hotet mot sin fortsatta makt.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

För den som är intresserad är detta länken till Johans ledare i ETC:

http://www.etc.se/ledare/borgerlighetens-demokratiska-opalitlighet-forlamar-europa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.