Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Låt oss följa Socialdemokratisk tradition och lämna klara och raka svar om morgondagens Migrationspolitik.

Media rapporter, bland annat Aftonbladet gör gällande att frågan om flyktingar och invandring ökat i betydelse för Sveriges befolkning. Som Socialdemokrater ska vi alltid värna DEMOKRATIN och lyssna på vad majoriteten av svenska folket säger. Därför bör vi snabba på arbetet med att presentera hur den nya och mer effektiva Migrations- och integrationspolitiken ska utformas samt när vi ska sjösätta reformen.

I dagens elektroniska går saker snabbt, och opinionen om vad som är viktigt ändras med blixtens hastighet. Detta är en värld vi politiker måste anpassa oss till även om politiska beslut i motsats till opinion tar tid att ändra. Att frågan stigit i betydelse hos väljarkåren ska dock inte ses som ett kvitto på att väljarna sympatiserar med SD. Personligen tror jag att frågan ökat i betydelse därför att de allra flesta vill få ett slut på den häxjakt som för närvarande pågår i sociala medier.

Demokratisk Socialism och dess hörnpelare KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE är viktiga för oss Socialdemokrater. DEMOKRATIN är nyckeln i vår politiska gärning. Därför måste vi visa svenska folket att vi menar allvar när vi säger att DEMOKRATIN ska flyttas närmare folket och att vi tar deras åsikter på största allvar.

Jag har i en lång rad inlägg bloggat och debatterat om både migrationspolitiken och andra frågor och sagt att Sveriges nuvarande problem är långt mycket större och djupare än en ensidig isolering till invandrarfrågan. På samma sätt är lösningen på Sveriges problem mycket mer djupgående och kräver att vi åtgärdar alla de orsaker som skapar problem med JÄMLIKHET och ökade klyftor i samhället.

Trots det bör vi lyssna på folket och i vart fall berätta hur och när vi avser införa en migrations- och integrationspolitik som lever upp till namnet och fungerar på ett bra sätt. 

Vårt val är att följa folkets viljeyttring och ge ett besked i frågan – Personligen tror jag att en tystnad i frågan kommer att ses som ett bevis på att vi följer ”förnekelselinjen” och tror att frågan löses av sig själv.

Vi Socialdemokrater är kända för att lämna klara raka besked – Därför bör så ske även i denna fråga.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.