Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Har Moderaternas politiska idékraft tagit slut?

Jag brukar sällan och aldrig rakt av kritisera våra politiska motståndares politik annat än i de fall där jag i mina inlägg pekar ut vad som gått fel och varför. Att försöka skuldbelägga någon för historiska händelser leder aldrig framåt då framtiden är det enda man kan förändra.

Dock ställer jag mig mycket frågande till hur det ser ut inom Moderaterna när det gäller politik för framtiden?

Inte nog med att man försöker damma av gamla förslag och försöka få dem att framstå som ”nya” och expansiva – Man tycks dessutom tro att svenska folket ska gå på samma lögn två gånger.

Först kommer man med något som man kallar ”första jobbet anställningar” och som i stort sett inte är något annat än en fortsättning på den väg man tidigare provat. I stort ska detta ses för vad det är – En provanställning helt utan anställningstrygghet. Ovanpå detta vill man införa ytterligare ett slags jobbskatteavdrag genom att kombinera detta med ett ”första jobbet avdrag”.

Det verkar som om fantasin tagit helt slut och att man kört fast i samma gamla hjulspår!

Vi har redan provat på otrygga anställningar och skattesänkningar i form av jobbskatteavdrag – Resultatet av detta är vad vi Socialdemokrater nu brottas med att rätta till.

Ökade inkomst- och förmögenhetsklyftor, lönedumpning, urholkad arbetsrättslagstiftning, landet där tillväxten vad gäller OJÄMLIKHET tillhör de ledande i världen, massarbetslöshet, sjuka och arbetslösa som tvingas i misär och socialbidragsberoende, en skola som i internationella jämförelser sjunker som en sten etc. etc.

När Moderaterna under sin nya ledning redan visat att man har noll och ingen koll på vad Sverige behöver blir man ännu mer förvånad över det sista utspelet som säger att man ska jobba stenhårt för att minska det ”nya utanförskapet”.

Hallå! Det verkar precis som om de inte är medvetna om att detta utanförskap är precis det man själva skapat med 8 år av ständigt sänkta skatter och hårda tag mot sjuka och arbetslösa.

Frågan är vem de tror de lurar med allt detta förslag?

En sak är säker – Svenska folket är inte så blåögda som Moderaterna verkar tro.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.