Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Debatten i Aktuellt mellan C och SD visar att SD saknar integrationspolitik!

Efter att ha lyssnat på debatten mellan Annie Lööf och Jimmie Åkeson i Aktuellt är det helt klarlagt att SD saknar både integrationspolitik och idéer om hur integrationen av de som finns i Sverige ska lösas på ett effektivare sätt. Man kan till och med utifrån Jimmie Åkessons ovilja att besvara frågan om hur de tänkt integrera de som redan finns i Sverige dra slutsatsen att SD precis som jag tidigare påstått avser att skicka tillbaka alla som kommit till sina hemländer.

Att inte ha en plan för hur de som finns här ska integreras är skrämmande för ett parti som bygger hela sin politiska identitet på invandrarfrågan.

Gång efter gång duckar Jimmie Åkesson för frågan om hur SD’s integrationspolitik ska utformas och framstår som både tjatig och initiativlös och stående på samma fläck. Den politik Jimmie Åkesson och SD står för handlar inte om att Solidariskt hjälpa till och ge de som befinner sig på flykt ett värdigt liv – Allt det handlar om är ren rasism och en starkt uttalat främlingsfientlighet baserad på en övertygelse om den vita rasens överlägsenhet.

Dessutom tror jag att Jimmie Åkesson fruktar den situation som råder för närvarande i och med att resterande partier nu kommer med förslag efter förslag för att skapa ordning och reda och en effektiv integrations- och migrationspolitik. När detta fungerar på ett bra sätt dör frågan om invandring och med den stora delar av SD’s väljarstöd.

Annie Lööf gjorde som vanligt i debatter bra ifrån sig och visade att hon var väl påläst i ämnet – något hon förtjänar beröm för. Precis som hon gång på gång påpekar så ligger lösningen i att skapa ett mer Solidariskt flyktingmottagande i hela EU för att lindra den börda Sverige och Tyskland för närvarande tyngs av.

Förutsättningarna för detta i EU är nu oerhört stora i och med att länder som Tyskland, Frankrike och Italien tillsammans med Sverige redan driver detta och har kallat till ett extrainsatt toppmöte i EU i mitten av september.

Jag kan inte annat än gilla det uttalande Merkel gjorde om att ”Kunde vi klara att rädda bankerna kan vi även klara av att rädda de som befinner sig på flykt” och uttalandet om att ”Det kan inte finnas någon tolerans mot de som ifrågasätter andra människors värdighet”

Detta tillsammans med en väl fungerande integrations- och migrationspolitik är lösningen på hela problemet – både nu och för framtiden.

Jimmie Åkesson vägrade kommentera det faktum att Sverige tillhör de ledande vad gäller stöd till UNHCR för hjälp till flyktingar som befinner sig i sitt närområde, och precis som Annie Lööf påpekade så är en nyanländ på var 200:e svensk inget att oroas för om vi har en väl fungerande integrationspolitik.

Jimmie Åkesson nämner i inslaget att gränsen för hur många Sverige ska ta emot sedan länge är passerad – ett uttalande som om vi tolkar det som han avser innebär att han vill skicka tillbaka åtskilliga invandrare till sina hemländer trots att han inte säger det rätt ut.

Med denna debatt får det anses bevisat att SD’s intentioner inte förändrats överhuvudtaget sedan bildandet av partiet. Innerst inne står man fortfarande fast vid sina nazistiska grundteser om renrasighet och andra stolligheter. Allt man gjort är att linda in dessa sina ideal i fina ord i syfte att spela på den folkliga oro som år av nyliberal politik skapat.

Det är dags för svenska folket att vakna upp och förstå SD’s dolda agenda – och för övriga partier att skyndsamt göra precis det som SD och Jimmie Åkesson fruktar allra mest – Nämligen att i en bred parlamentarisk uppgörelse cementera en effektiv och väl fungerande integrations- och migrationspolitik.

Dessutom är det bråttom då det är av största vikt att väljarna ser effekten av den nya politiken i god tid före nästa val.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

55 kommentarer

  1. Stefan

    Vad hade C för integrationspolitik? Själv anser jag att de slantar vi lägger i kaffemuggar borde gå till ex unchr. Hur löser vi exempelvis på stört bostad till 100 flyktingar i Umeå och samtidigt till ungdomar och studenter? Om du har 50 tomma lägenheter och 100 flyktingar och 200 studenter hur löser man detta? Hur löser vi de som inte vill integreras i samhället? Finns faktiskt de som inte vill vara en del av Sverige.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Stefan – Med läget som nu gäller vad gäller antalet människor som befinner sig på flykt får vi alla göra precis så som Reinfeldt sa och öppna våra hjärtan. Konkreta situationer kräver konkreta åtgärder och med hela Sverige som resurs kan vi tillsammans ta vår del av ansvaret givet att resten av EU länderna gör densamma.

      Dessutom är Centern ett av de partier som defacto kommit med konkreta förslag vad gäller integration.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Frågan är hypotetisk och bemöter på inget sätt det jag skrev i inlägget – Det korta svaret är att problemet aldrig kommer att uppstå når vår nya och effektiva integrations- och migrationspolitik är införd. Det långa svaret står att läsa i ett flertal andra blogginlägg jag gjort om den nya politik som strax blir verklighet.

  2. Alexander

    ”problemet aldrig kommer att uppstå”

    Fast det finns ju i dag. Situationen Stefan beskriver är en realitet. Har du något svar?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst finns det problem idag och det är för att lösa dessa jag vill införa fungerande politik. Om vi ser på bostadssituationen i Umeå finns det inget som helst samband mellan den och invandring – Att det är bostadsbrist är en effekt av att Alliansen tog bort Bostadsförsörjningslagen.

      En väl fungerande politik är själva nyckeln till att se till att samma problem aldrig uppstår i en framtid – Det är i det ljuset du ska läsa mitt svar.

  3. Stefan

    Hur löser vi i Umeå bostäder för studenter, tiggare, alkoholister och flyktingar exakt nu!? Var ska alla dessa ta vägen idag?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att lösa bostadsbyggande över en natt och exakt nu är inte möjligt någonstans – lösningar har en sak gemensam och det är att det tar tid. Bostaden och kommunen har initierat byggande av bostäder i rätt stor skala som redan påbörjats eller strax ska påbörjas även om mer behövs för att täcka de behov som finns.

      Allt sedan Alliansregeringen tog bort Bostadsförsörjningslagen som tvingade landets kommuner att via allmännyttan bygga tillräckligt med bostäder för att kunna följa lagkravet om att erbjuda alla som behöver en bostad en bostad har Sverige haft bostadsbrist.

      Umeå har haft brist på bostäder under oerhört lång tid som en följd av att staden hela tiden växer – Men hav förtröstan problemet ska lösas.

      Den enda rätta lösningen är ett återinförande av Bostadsförsörjningslagen vilket kommer att läggas som förslag i Riksdagen så småningom – Med en sådan på plats kommer byggandet att ta fart.

  4. Stefan

    Svara på frågorna. Var ska alla bo i exempelvis Umeå? Vad ska en student göra som saknar bostad? Vad ska tiggare som bor utomhus ta vägen. Var i Umeå ska flyktingar bo? Skylla på alliansen då argument tar slut? Kom med ett svar. Inte undra på om S kommer tappa röster. Du måste svara på frågorna eftersom du är politiker.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har ju redan svarat 2 gånger på vad jag ska göra – nämligen bygga bort bostadsbristen. Allt annat är orealistiskt då det inte går att trolla så att bostäder ramlar ner från himlen.

      Fram tills dess bostäderna är byggda bör vi fundera på om vi kan sätta upp enklare tillfälliga bostäder i modulformat som är snabba att bygga.

  5. Stefan

    Du och socialdemokraterna anser alltså att tiggare dvs EU emigranter ska bo i husvagn och odrägliga förhållanden. Studenter ska tacka nej till att studera här? Flyktingar och utslagna ska bo typ i trappuppgång? Vad säger du till ex en missbrukare som kommer ut från ett fängelse och saknar bostad? Allt detta är verklighet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Stefan – vad gäller EU migranter så är EU’s lagstiftning glasklar – Dessa är att betrakta som turister och har rätt att vistas i Sverige 3 månader. vill de stanna längre så måste de kunna påvisa egen försörjning. EU’s lagstiftning är till och med så omfattande att det är olagligt enligt den att använda skattepengar för att hjälpa dem med bostad. För denna grupp är lösningen att EU tvingar deras hemländer att lösa deras problem och ge dem ett drägligt liv.

      Det byggs nya studentboenden i stor skala och bristen på studentbostäder är påtaglig på i princip alla orter där lärosäten finns. Vad jag vill göra är att återinföra Bostadsförsörjningslagen vilket innebär att landets kommuner tvingas att bygga bort bostadsbristen.

      Vad gäller missbrukare och de som kommer ut ur fängelset är största problemet den kreditprövning och de andra prövningar landets hyresvärdar ägnar sig åt. Initialt tycker jag att det är landets socialtjänster som ska säkerställa att den a grupp får tak över huvudet.

      • Stefan

        Finns studenter som tackar nej till att studera. De åker sedan hem och har inget att leva av.
        Tyvärr är många människors attityd bedrövlig då det gäller missbrukare och utslagna. Man kan ställa sig frågan varför inget görs.
        Problemet med bostäder i Umeå har pågått så länge jag bott här dvs sedan 90 talet. Inget har hänt oavsett styrelseskick.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Det är det jag avser ändra på Stefan – Alla förslag jag lämnar strävar mot en förändring till det bättre.

  6. Alexander

    ”göra som Reinfeldt sade och öppna våra hjärtan”

    Med andra ord ge förtur till bostäder till de som kommer hit. Det sker på flera ställen där det råder bostadsbrist. Ett exempel är i Västerås där de fått gå före till hyresrätter där folk stått i kö i flera år. Kanonfint vid vattnet och väldigt dyrt….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Publicerar som ett inlägg i debatten med följande tillägg: Alexander vad ni gör i Västerås för närvarande och huruvida flyktingar får förtur till bostäder där ska jag inte uttala mig om då jag inte har alla fakta på bordet.

      Vad jag kan säga är dock att vi genom att återinföra Bostadsförsörjningslagen kommer att bygga så att bostadsbristen försvinner – Sedan handlar det om att de som beviljas asyl ska spridas i alla Sveriges kommuner.

  7. Alexander

    Det jag berättar är sanning och genomförs av ditt parti. Ni som inte ställer människor eller grupper mot varandra. …..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Som jag sa så vet jag inte exakt vad som händer i Västerås eller hur situationer du påstår är sanna fattats beslut om – och på vilka grunder dessa beslut fattas.

      Som jag sa så kommer vi i framtiden inte att tvingas till sådana beslut då pengarna kommer att räcka till alla saker som är nödvändiga i ett välfärdssamhälle.

  8. Alexander

    ”jag vet inte exakt vad som händer”

    Det som jag skriver. Vad tycker du om det? Vad som händer i framtiden är ointressant för de som i dag blir utan lägenhet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemet är att det inte finns något sätt att lösa problemet på en dag om bostäder saknas eller hur?

      Det är därför jag pratar om att vi genom rätt politik kan se till att saker som dessa inte ska behöva inträffa i en framtid.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag säger att det är dåligt att det är så och att vi jobbar stenhårt för att rätta till saken och bygga tillräckligt många studentbostäder så att tillgången till en bostad inte ska styra över om man ska studera eller inte.

      Stefan – Att bygga tar tid är jag säker på att du inser. Jag vet inget annat sätt än att bygga mer för att kunna möta behovet av en bostad då jag inte kan trolla – eller har du en annan lösning på problemet?

  9. Alexander

    Vad säger du då till de som får se invandrare/flyktingar få förtur till bostäderna? ”Vi ställler inte grupper mot varandra?”

    ”dessa saker inte ska behöva inträffa”

    Fast det gör de i dag. Ditt parti styr landet. Ansvar tar ni inte….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med har vi just tagit över ett land som i mångt och mycket vanskötts i 8 år – att återställa allt som försämrats under denna tid tar tid – alldeles speciellt så när vi fram till nu inte kunnat styra och regera med en egen budget som bas för den politik vi för.

      Sedan är jag inte lika säker som dig på att invandrare/flyktingar får förtur till bostäderna – det är säkert vad du ser och upplever det som men att en invandrare/flykting får bostad kan bero på helt andra saker än att de får förtur – t.ex kan det vara så att de bostäder de anvisas är genomfartsbostäder som sedan länge är hyrda av Socialtjänsten. Det är därför jag säger att det är omöjligt att bemöta utan att ha alla fakta och sakskäl på bordet.

      Ansvar är precis vad vi tar – idag presenterades att vi både kommer att införa lagstiftning som innebär amorteringskrav och en annan förändring som innebär att ersättningen för de som har a-kassa ökar rätt rejält – det är saker som dessa som visar att vi tar ansvar.

  10. Stefan

    När argument tar slut skyller man på alliansen. Vi måste erkänna hur dåliga vi är på att ta hand om folk i Umeå ex bostäder. Ett alternativ kan vara att iinte så många utbildningsminister alt kommunen eller staten får betala mellanskillnaden för elever att bo på hotell.
    Vilka prioriterar ni först. En flykting, en student, en tiggare eller en utslagen. ?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla människor är lika mycket värda så jag avstår från att prioritera.

      Och Ja man måste beskylla den som har skuld – Avskaffandet av bostadsförsörjningslagen var den åtgärd som haft störst betydelse för att skapa dagens situation av bostadsbrist. Dessutom läser betydligt fler vidare på Universitet nu än tidigare.

  11. Mia K

    Hej Anders! Noterar att de flesta som är på flykt ser ut att vara män i sin mest produktiva ålder, vilkett då givetvis innebär stort ptoduktionsbortfall i hemlandet, när förhoppningsvis kriget är slut. Jag tycker ändå att dessa unga, starka och friska bäst hjälps i närområdet, för att finnas tillgängliga vid återuppbyggandet efter krigsslutet. Det rör sig ju om så många idag och pengarna gör bäst nytta i deras egna kulturkrets, där de har rätt språklig och religiös kompetens..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Problemet Mia är att dessa krig inte kommer att vara över på åtskilliga år – jag ser inte att detta kommer att inträffa under de närmaste 10 åren och att människor ska bo i flyktingläger i närheten av sitt hemland under så lång tid är ingen lösning.

      Dessutom har jag inte sett några siffror på hur fördelningen mellan män och kvinnor på flykt ser ut så jag ska inte uttala mig om sådant jag inte vet.

      • Mia K

        Hej Anders! Aktuell och relevant statistik över kön och asylsökande i Sverige finns på Migrationsverkets hemsida! Off topic; Det förekommer alls inte sällan att muslimska män har upp till fyra hustrur. Det kan bli många barn det som också är i behov av skydd!

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag är väl medveten om att en muslimsk man kan ha flera fruar – dock godkänner svensk lagstiftning bara 1 fru åt gången. Jag sa inte att det kan vara fler män än kvinnor som kommer bara att jag inte läst någon statistik – dock har det ingen betydelse då fru och barn kommer på anknytning vad tiden lider så att familjen kam föenas.

          • Mia K

            Hej Anders! Jag vill också problematisera att Sverige tar emot shia- och sunnimuslimer. kristna kopter, IS-krigare, kristna från Afrika i blandning på våra flyktingförläggningar och detta är individer som varit i konflikt med varandra under lång tid i sina hemländer. Och när vi jämför antalet nyanlända så här långt i Sverige i år, ca 2700 med antalet nyfödda, ca 2300 kommer det givetvis innebär stor omdaning av samhället!

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Att vi lever i ett samhälle och för den delen i en värld under omdaning är tveklöst sant – Med en ökande befolkning och en ökad migration kommer världen så som vi känt den att se annorlunda ut med fler multikulturella länder vilket i sig är bra.

            Jag tycker att det är bra att de sätts i samma flyktingförläggningar – Med rätt integrations- och migrationspolitik kan vi lära dem alla att vi är ett och samma nämligen människor av kött och blod. Dessutom att Sverige är ett sekulärt land där alla lever med alla i fred och samförstånd och ett starkt uttalat budskap om att detta levnadssätt inte ska förändras vare sig nu eller i framtiden.

  12. Alexander

    ”sedan är jag inte lika säker som dig”

    Nej, i vanlig ordning ljuger ju alla som påpekar negativa saker om invandringen och att svenskar diskrimineras. Däremot är allt positivt sant…

    ”Ansvar är précis vad vi tar”

    Samtidigt som det är krig på gatorna i Göteborg, Malmö och Stockholm. Eller att folk inte får posten pga invandringsrelaterat våld. Ansvar sa Bill!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har aldrig sagt att du ljuger Alexander, bara att du inte presenterat alla fakta till varför det sker.

      Det jag vänder mig emot är att du skyller alla problem på invandringen när det inte är där felet ligger – Felet ligger i den nedrustning som skett av de sociala trygghetssystemen under Alliansens år vid makten och på den snabbt ökande klyftorna vad gäller inkomst och förmögenhet.

  13. Alexander

    ”Felet ligger i den nedrustning som skett av de sociala trygghetssystemen”

    Aha, det är alltså dålig a-kassa som gör att det pågår gängkrig på gatorna? Eller att Stefan Persson blivit rikare? Mycket märkligt att INGEN politiker ser sambandet mellan sjunkande skolresultat, arbetslöshet, bostadsbrist osv och den stora invandringen. Fattar ni inte att folk upplever en annan verklighet än vad ni gör?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      I grund och botten är gängkrig och alla andra avarter ett resultat av frustration, utanförskap och social nedrustning. Det finns undersökning efter undersökning som påvisar att så är fallet.

      Vad gäller skolan så beror 75% av sänkningarna av resultatet på att svenska barn kan mindre – även här finns undersökningar.

      Det samband du vill koppla till invandringen går inte att bevisa med hjälp av forskning – snarare är den uppfattningen ett ”hjärnspöke” hos de som precis som Palme uttryckte försöker hitta en enkel lösning på problemen – en lösning som inte är med sanningen överensstämmande.

      Alexander – Lösningen på problemen i Sverige är betydligt mycket komplexare än du tror. År av nyliberal politik som skapat bostadsbrist, försämrade sociala trygghetssystem och som inneburit att landets rikaste 3% kunnat öka sin förmögenhet från att 1985 äga 1/5 del av det totala kapitalet till att 2014 äga 1/3 del av det totala kapitalet har betydligt större påverkan på att Sverige är som det är i dagsläget än någonsin invandringen.

  14. Stefan

    Att män flyr i första hand är en myt. Vi måste betänka att alla som flyr hamnar inte här. De flesta flyr inom landet eller till ett grannland. Att män tar sig längre beror dels på att det inte är gratis och att mannen av tradition går före och tar sedan med familjen sk anhörighetsinvandring vilket är rent moraliskt, etiskt och mänskligt rätt. Lättare att en tar sig långt och i trygghet än att ta med ex frun och tre barn. Det är så det fungerar Mia. HELA FAMILJEN FLYR, ingen charter. Många män far själv för att slippa armén. Skulle det bli krig här så skulle olika scenario uppstå. En del far till fjälls, någon, till Norge, Finland etc. Tänk om ex Umeå bombas sönder av ex ryssarna. ….vad händer? !? Vad gör du, vad gör jag. Kanske jag och du samt bloggskribenten hamnar i läger i holmsund? Kanske jag ordnar pengar och du och jag Mia åker färja till Vasa? !? Vi kanske gömmer oss på ersboda vi kanske hamnar med några rebeller. Det är enklare för en man att fly själv än att ha hel familj eller släkt med. Jag kan berätta mycket från egna livet. I ett krig kommer vi dessutom titta snett på varandra. I krig och kärlek är allt tillåtet.

  15. Alexander

    Anders

    Jag påstår inte att invandringen är orsaken till alla problem. Däremot kan du väl inte förneka att den bidrar till sämre skolresultat, högre arbetslöshet och bostadsbrist? Om det saknas 8000 bostäder och det kommer 5000 invandrare så fattas det ju 13000, enkel matematik. Jag fattar inte hur ni inte kan se det uppenbara. Är ni totalt blockerade?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst bidrar även invandringen till att skolresultatet blir sämre – Vad jag säger är att 75% av försämringen står svenskfödda bar för så invandrarnas påverkan på totalresultatet blir ytterst marginell.

      Vi ska bygga fler bostäder – En process som för övrigt startat redan. Sedan måste man väga skäl mot varandra och skyddsbehov är i sammanhanget rätt starka skäl. Det är för att minimera den omedelbara påverkan av invandringen som flyktingar placeras i mindre kommuner där bostäder finns, och om alla kommuner i Sverige tog sitt solidariska ansvar och tog emot sin andel av de som kommer som flyktingar skulle problemen med bostäder vara ännu minre.

      Bostadsbristen ska byggas bort med hjälp av en återinförd Bostadsförsörjningslag inte genom minskad invandring.

  16. Alexander

    Anders

    Jag ger upp. Invandringen ger inte Sverige några problem och ska vara högre än i alla andra länder i Europa. Gängkrig, bostadsbrist, ungdomsgäng som lever rövare, utanförskapsområden som ökat från tre till över 150 osv. INGENTING av detta har med invandringen att göra utan det beror på att höginkomsttagare fått lägre skatt. Vill du är välkommen att besöka den skola som ligger nära min bostad. Totalt kaos när ”nyanlända” bråkar med varandra eftersom rasismen flödar mellan olika grupper, anarki i klassrummen och svenska barn som flyttas. Grattis till vad ni skapat!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det kommer att bli ordning Alexander och det är 8 år av nyliberal politik som ligger bakom de flesta av de problem vi brottas med idag – detta tillsammans med en inte fungerande integrationspolitik.

      • Stefan

        Du menar att de 8 åren har gjort de problem som alexander beskriver? Du har då en person som inte röstar på S mer. Hur gör du med de flyktingar som kommer till Umeå kontra de som redan finns här.

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Jag har i ett antal inlägg sagt att även vi Socialdemokrater ska ta vår del av ansvaret för viss skuld har även vi – dock är försämringarna i de sociala trygghetssystemen, avskaffandet av Bostadsförsörjningslagen, försvagandet av fackets inflytande och ett vettlöst beviljande av arbetstillstånd helt och hållet Alliansens sak att ta på sig och de saker som tillsammans bär största ansvaret till att Sverige idag ser ut som det gör.

  17. Stefan

    Skrämmande att du som politiker är så lite insatt. Vänd dig till folk som vet. Frågan är om du känner någon invandrare överhuvudtaget.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är rätt väl insatt – till att börja med är jag gift med en kvinna som är född i ett annat land, dessutom är mina 3 yngsta barn förra i ett land varken jag eller min fru är medborgare i även om vi har PUT i Malaysia.

      Därutöver har jag oerhört många vänner som är invandrare både grannar och kompisar så att påstå att jag inte är insatt eller känner invandrare är en stark överdrift.

      Jag förstår inte vad du har för problem med att jag säger att vi snart kommer att ha en väl fungerande och effektiv integrations- och migrationspolitik och att vi ska gå till botten med att lösa Sveriges problem.

      Problemet är inte invandring -problemen har sin rot i andra orsaker.

  18. Stefan

    Jag är själv flykting vilket gör att jag har erfarenheter jag med likaså min familj och många av mina släktingar. Jag har en svensk fru exempelvis. Första åren här var rätt tuffa men jag var liten. Idrott hade stor betydelse för mig och jag lärde mig språket rätt fort. Jag är självklart väldigt tacksam att vi fått komma hit. När kriget upphörde fanns det inte en möjlighet att återvända men jag vet en del som gjort det men jag fattar inte hur de lyckats klara detta ekonomiskt.
    När det gäller integrationspolitik så är det en sak att ha allt klart på papperet men en annan sak hur det är i verkligheten.
    Jag vet en hel del som är flyktingar och växt upp i Sverige och idag exempelvis pluggar på högskolan eller har gjort. Det finns däremot en större andel som inte lyckats med detta. Det finns två väsentliga saker eller rättare sagt flera variabler som skiljer dessa två kategorier åt. Nu menar jag inte att alla ska gå högskola.
    Sedan är jag heller ingen som röstat på SD som många kanske ibland tror.
    Vad som ibland kan göra mig irriterad det är de lögner som framkommer om våran grupp och ibland tror sig styrande veta vad som är bäst.
    Det är däremot helt fel att kunna ha permanent uppehållstillstånd i två länder!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag håller med om att det är en sak att ha politiken på papper alternativt ha upplevt saker själv. Den politik jag förespråkar bygger på egna erfarenheter och vad jag upplevt när jag bott i andra länder och vad människor som invandrat upplever när de kommer till Sverige.

      Jag har lämnat rätt detaljerade förslag på hur jag vill utforma denna politik – allt börjar förstås med att kartlägga den kommandes upplevelser och eventuella trauman som måste behandlas innan man kan gå vidare – därefter har jag sagt att vi bör ställa krav på de som kommer något som många av de invandrare jag pratat med efterlyst.

      Mo du bläddrar i min blogg hittar du förslagen då svaret blir allt för långt om jag ska svara med hela inlägget.

      Stefan – Jag försöker se politik som något där man bygger lösningarna på fakta, är pragmatisk och effektiv. Målet är att den som kommer fortast möjligt ska bli en del av samhället med språkkunskaper och egen försörjning – detta kan uppnås om vi gör rätt.

      Det typiskt svenska med att tro allt man läser i böcker eller ser på tv gäller inte för mig – jag bygger mina förslag på egna erfarenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.