Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det massiva folkliga stödet för att hjälpa flyktingar väcker hopp om en ljus framtid.

Tänk vad en bild på ett litet barn kan göra – Kanske kommer denna bild att i framtiden framstå som den lilla tuva som stjälpte det stora främlingsfientliga lasset.

I vart fall kan den breda folkliga uppslutningen både i Sverige och Tyskland och många andra länder ses som ett tecken på att det finns hopp om en framtid där vi inte delar upp mänskligheten i VI och DEM och gör skillnad på människa och människa.

I nöden prövas vännen och människan är en komplex varelse fullt kapabel att visa empati och ha känslor. Flyktingkatastrofen som initialt har sitt ursprung i USA och Englands besinningslösa attack på regimer i Mellanöstern fick precis de förödande konsekvenser som många varnade för.

Inte sedan andra världskriget har så många människor befunnit sig på flykt undan krig och förföljelse  – därför är det bra att de breda massorna nu reagerar och visar vilja att hjälpa de som befinner sig på flykt från ytterligare lidanden.

Personligen ser jag detta samlade stöd för flyktingarnas sak som ett sätt att bryta den rasistiska och främlingsfientliga debatt som präglat all media under den sista tiden för att istället fokusera på hur VI TILLSAMMANS ska lösa det problem vi ställs inför.

Människor som behöver skydd och hjälp och ska så få – KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE ska få ett ansikte och dess betydelse fullt genomslag både i Sverige och i EU.

Merkel och Löfven med flera statschefer måste stå upp och tala om för Victor Orban och Ungern att deras beteende är oacceptabelt – alldeles speciellt så när man inte ens klarar av att ta hand om romerna som sedan födseln är Ungerska medborgare.

I Sverige ska vi Socialdemokrater ta tillfället i akt och uppmuntra alla som vill hjälpa till att göra så – Vi bör även använda det som nu sker till att skapa en debatt på området som är saklig och korrekt – Dessutom ska vi förklara för alla människor att Sveriges problem är betydligt djupare än bara relaterat till invandring.

Vi ska tala om för Sveriges invånare att vi inte gett upp drömmen om ett mer JÄMLIKT Sverige – Att arbetet med att stärka och återuppbygga det nyliberal politik raserat bara börjat, och att Sverige när detta arbete är slutfört ånyo kommer att komma ut som ett starkt och stabilt välfärdsland – denna gång dessutom ännu mer multikulturellt än någonsin tidigare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.