Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Lennart Holmlund utelämnar det viktigaste i frågan om bostadsbristen.

Min partikamrat, och under lång tid Kommunalrådet i Umeå Lennart Holmlund skriver på sin blogg att många köper bostadsrätter för att sedan hyra ut dem i andra hand för att tjäna pengar. Han skriver även att det sannolikt är mer vanligt i stora städer likt Stockholm men att det även säkert förekommer i Umeå.

Vidare vill Lennart att detta ska stoppas då det leder till spekulation och bidrar till bostadsbristen vilket jag helt håller med om.

Men Lennart om vi ska tala bostadsbrist och hur vi ska råda bot på den förstår jag inte varför du undviker att lyfta fram den viktigaste orsaken till att vi har bostadsbrist – och som en följd av den andrahandsuthyrning och skenande priser på bostadsmarknaden.

Borgerlighetens avskaffande av Bostadsförsörjningslagen som tvingade allmännyttan att bygga i stor skala för att leva upp till lagkravet om att en kommun var tvungen att förse alla som behöver bostad med en bostad är den enskilt största anledningen till att vi idag har bostadsbrist och skenande priser.

Med en återinförd Bostadsförsörjningslag blir vi av med både bostadsbrist – och som en följd av det andrahandsuthyrningen.

Därför är det enda rätta att propagera för att Bostadsförsörjningslagen återinförs.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.