Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Nu händer det saker vad gäller stödet till flyktingarna – Tack Ingvar – Jacob och Carl!

Trots att jag flitigt kritiserar nyliberalernas yttersta företrädare är jag inte sämre eller bättre än att jag kan ge beröm till de som berömmas bör oavsett vilken grupp de tillhör. Jag tror och hoppas att jag är relativt prestigelös i det avseendet.

Därför vill jag i detta inlägg faktiskt hylla både Ikea och därmed indirekt familjen Kamprad likväl som familjen Wallenberg och Carl Bennet för deras initiativ att säga ifrån och lämna betydande ekonomiskt stöd till arbetet med att hjälpa de som befinner sig på flykt undan krig och elände i framförallt mellanöstern.

Oavsett vad vi tycker om denna grupp så är deras stöd för en god sak välkommen – Dessutom visar deras initiativ med all önskvärd tydlighet vad de tycker är rätt när situationen i världen ser ut som den gör.

Att storkapitalet gör gemensam sak med fotfolket och visar att de faktiskt har ett hjärta och en vilja att ställa upp när situationen så påkallar inger stort hopp om att framtiden är betydligt ljusare än vad den starkt rasistiska debatt som har som rasar på sistone gett sken av.

Vi måste en gång för alla inse att människoliv inte kan räknas i pengar och att ALLA MÄNNISKOR HAR LIKA VÄRDE!

Vi lever i en tid som vi inte sett maken till allt sedan andra världskriget – och att i tider som dessa driva den form av cyniska och grovt främlingsfientliga politik som SD gör saknar motstycke i modern tid.

Det går till och med att läsa att SD är smaklösa nog att anmäla Migrationsverket till Justitieombudsmannen därför att Migrationsverket beviljar permanenta uppehållstillstånd till Syrianska flyktingar – Skäms på er är rätt uttryck för en sådan handling.

SD och dess yttersta företrädare visar genom sina handlingar att de hatar allt vad invandring och invandrare heter men att de nu försöker dölja detta hat bakom ekonomiska motiv. Därför är stödet från storkapitalet välkommet då det visar att människoliv inte går att räkna i pengar.

Det faktum att familjen Kamprad satsar 1,4 miljarder – Carl Bennet 250.000 initialt och familjen Wallenberg genom bolag en ännu inte offentliggjord summa visar att pengar saknar betydelse trots att SD försöker hävda motsatsen.

Som om det inte räcker med att Annie Lööf med all önskvärd tydlighet bevisade att SD helt saknar integrationspolitik vill man nu ge sig på de institutioner i samhället som följer vad politiken fastslagit ska gälla med svepskälet att denna hållning är tjänstemannabeslut.

Jimmie – Kenth – Björn med flera – sommaren ni dansade blev väldigt kort och intensiv – hade ni haft rent mjöl i påsen och redovisat de verkliga skälen till varför ni agerar som ni gör hade stödet varit betydligt lägre än vad det verkat på sistone.

Det som nu sker kommer att skicka er tillbaka där ni hör hemma – nämligen runt 4% spärren!

Sanningen kommer förr eller senare alltid ikapp den som försöker fly undan sanningen – allt som behövdes denna gång var fotot på en liten pojke som fått sätta livet till i ett krig som i förlängningen kan skyllas på Bush och Blair.

Svenska folket har vaknat – så även storkapitalet vilket gör att hoppet om en ljus framtid där människor av alla slag kan leva sida vid sida fortfarande lever och existerar.

KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE förenar snarare än söndrar – något att tänka på för alla ni som trodde att det är skillnad på människa och människa.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.