Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

1 oktober får vi se om ”The Forecaster” har rätt – En sak är dock säker och det är att guld alltid fungerar som betalningsmedel.

Domedagsprofeten Martin Armstrong eller ”The Forecaster” förutspå att världsekonomin ska krascha den 1 oktober med resultatet att en massiv nedgång inleds med stigande guldpriser som följd. Han har enligt egen utsago gissat rätt förr och delar in ekonomis cykler i perioder om 3141 dagar eller Pi.

1 oktober är inte allt för långt borta och det är då vi får belägg för om han talar sanning eller inte om sin förmåga. En sak är jag dock helt övertygad om och det är att en krasch inte är allt för långt borta.

Även jag förutsåg den sista kraschen 5 år innan den inträffade vilket jag delgav ett stort antal åhörare i samband med ett tal jag gav på Bali i Indonesien även om jag missade tidpunkten sånär som på 2 veckor och en dag.

Min förutsägelse grundade sig inte på matematiska modeller eller ekonomiska kalkyler – snarare observationsförmåga och kunskap om ekonomi och finansiella företeelser.

Att träffa rätt på dag är av underordnad betydelse – viktigare ändå är att berätta att vi måste reglera bank & finansmarknaderna för att undvika dessa krascher samtidigt som vi berättar för folket att GIRIGHET och drömmar om snabba klipp och snabba vinster alltid kommer på skam.

Jag har i en lång rad inlägg kritiserat både banker och de politiker som låter bankernas GIRIGHET pågå utan ingripande från politiskt håll. Anledningen till att finanssystemen kraschar med jämna mellanrum stavas avsaknad av reglering och handel med finansiella instrument fulla av luft.

Det fanns en tid när företag värderades utifrån substansvärde dvs. tillgångar-skulder – och en tid där värdet av ett lands valuta hade full säkerhet i form av guld. I dag är detta en svunnen tid och ländernas guldreserv är långt ifrån tillräcklig för att garantera värdet av de pengar man givit ut på marknaden.

När jag en gång i världen började arbeta i bank & finansvärlden sa min mentor åt mig att alla människor borde ha en viss del av sin förmögenhet i rent guld – Motivet och argumentet för att befästa hans uppfattning var att guld sedan urminnes tider alltid fungerat som betalningsmedel även om allt annat i världen blir värdelöst. Har man guld har man alltid betalningsförmåga är mentorns ord som fortfarande klingar starkt i mitt medvetande.

Det ligger mycket sanning i detta då guld på något underligt vis alltid fascinerat mänskligheten – Därför får jag ge ”The Forecaster” rätt i uttalandet att guldet kommer att stiga i pris så småningom.

Under mina år i Asien och Mellanöstern har jag dessutom med egna ögon sett hur människor i tider när de har pengar köper guld i form av smycken – Smycken att bära i goda tider – och smycken att sälja för att överleva när tiderna blir sämre. Ett beteende vi västerlänningar borde ta efter för att säkra oss mot en oviss framtid.

Trots att jag verkat i finansbranchen tycker jag att det är hög tid att vi slutar upp med spekulation och kortsiktigt vinsttänkande för att istället koncentrera på att bygga långsiktig finansiell stabilitet och ett mer JÄMLIKT samhälle.

Med eller utan krasch den 1 oktober börjar detta bygge med en strikt reglering av bank & finansmarknaderna tillsammans med en återgång till substansvärdesvärdering av företag och en återgång till ett läge där alla länder garanterar alla pengar de ställer ut med en fullvärdig guldreserv.

Dessutom ska vi inte se på guld som ett sätt att spekulera – snarare som ett sätt att kunna överleva även om det oväntade inträffar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.