Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD dansade en sommar – Nu har nyhetsflödet vänt från rasism till medkänsla och värme.

Jag sa i ett tidigare inlägg att en bild på en död liten pojke har alla förutsättningar att bli ”Den lilla tuvan som välter det stora lasset” – Ett scenario som jag nu tycker blivit verklighet.

Med början i våras – och oerhört intensivt från juni och framåt har mycket av det som skrivits i media gått SD’s väg och handlat om rasism och främlingsfientlighet och om hur flyktingar kostar så mycket pengar att de hotar Sverige och den svenska välfärden.

Tidningarna har under en tid varit fulla av skriverier om mord, knivskärningar, gängkrig och handgranater – Skriverier direkt uppföljda på socialamedier där SD anhängare varit snabba med att skylla alla dåden på invandrare och asylsökande. Webbforum såsom Avpixlat, Fria tider med flera har hetsat upp en stämning som stundtals varit både hätsk och i högsta grad ovärdig.

Siffror om invandringens kostnader har florerat till höger och vänster utan ifrågasättande och utan att någon vet hur summorna är beräknade. De som försökt sig på att kritisera har genast blivit utsatta för massiva mediadrev från de SD kontrollerade sociala medierna och misstänkliggjorts för att vilja förstöra Sverige.

Det såg till och med för en kort tid ut som om SD skulle lyckas med sitt uppsåt och verkligen få svenska folket att tro på myten om att invandringen är roten till allt ont – Därför känns det bra att debatten helt bytt skepnad och gått från att hata till att älska och vilja hjälpa alla de som befinner sig på flykt undan krig och misär.

Att debatten och nyhetsflödet ändrat riktning bottnar i att svenska folket alltid känt empati för de som lider och har det svårt – Att det är så vittnar den enorma uppslutningen om.

Avslöjandet av namnet på den journalist och rättshaverist som döljer sig bakom namnet Julia Cesar var starten på något gott och något som förändrade medias rapporterande.

Nästa steg för att sansa den snedvridna debatten och ställa SD mot väggen inträffade när Annie Lööf i sin debatt med Jimmie Åkesson helt drog ned hans byxor och påvisade precis vad jag och många med mig försökt säga länge – Nämligen att SD helt saknar integrationspolitik och vilja att hjälpa de invandrare som redan finns i Sverige.

SD och dess inre kärna hatar invandrare från botten av sitt hjärta och vill inget hellre än att kasta ut alla som redan kommit till Sverige för att bevara Sverige svenskt.

När debatten nu bytt riktning och istället handlar om hur vi tillsammans kan hjälpa till för att få ett slut på lidandet för alla flyktingar försöker SD anhängarna och SD bloggarna med desperata metoder misstänkliggöra den lille pojkens död genom att lägga skulden på den lille pojkens död på hans pappas och hans vilja att komma till Sverige för att få gratis tandvård.

Tack och lov är det ingen annan än de mest inbitna SD anhängarna som tror på detta – Vi övriga visar empati och kärlek och en vilja att hjälpa människor som befinner sig i nöd.

Mitt i brinnande flyktingkris och allmän uppslutning för att hjälpa flyktingarna kommer SD dessutom med budgetförslag där man vill spara 187 miljarder genom att stoppa invandring och flyktingmottagande – Snacka om taskig timing.

Jag tror dessutom att det var en stor chock och missräkning för SD att näringslivet, dess toppar och rikaste familjer skänker stora pengar för att hjälpa flyktingarna och deras situation. Jag tror att SD kallt räknat med deras stöd för sin sak – alldeles speciellt så då Sören Gyll med flera kritiserat invandringen i en debattartikel.

Det vi ser nu är vändningen på SD’s trend – och i takt med att debatten falnar och en ny effektiv integrations- och migrationspolitik börjar verka både i Sverige och i EU kommer SD vid tidpunkten för nästa val att vara tillbaka på sin rätta nivå vad gäller sympatier och kämpa på någonstans runt 4% spärren.

Partiledarmötet mellan alla partier utom SD borgar för att vi kan sluta en bred uppgörelse i Sveriges Riksdag vad gäller utformningen av en ny och effektiv integrations- och migrationspolitik. Ännu större torde viljan vara av den anledningen att denna fråga förlamat hela debatten under allt för lång tid – En bred uppgörelse som verkar åtskilliga år framåt är bästa medicinen för att nå ett läge där vi kan lägga hela flykting och migrationsdebatten bakom oss och koncentrera oss på hur vi bäst löser Sveriges mer allvarliga problem såsom hög arbetslöshet, lärarbrist, bostadsbrist etc.

Dessutom ser det oerhört hoppfullt ut för en lösning som innebär att även EU inför krav om ett solidariskt flyktingmottagande för alla EU länder – något som gör flykting och migrationsdebatten ännu onödigare.

Alla tecken tyder nu på att min förutsägelse om SD blir verklighet – Jag sa att SD dansade en sommar och så verkar det bli.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

84 kommentarer

  1. Alexander

    Nej, du svarar inte på frågan vad som händer om utvecklingen inte vänder. Det enda du tjatar om är din förträffliga politik som löser alla problem. Återigen ,hur går det om arbetslöshetssiffrorna för invandrare fortsätter att vara höga? Du varnar för vad som händer om invandringen minskas, svara nu på min fråga.

    ”Det är Ledarsidorna.se jag inte litar på”

    Inga öppna hjärtan hos dig. Vad säger du då om Johan, din partikamrat? Är han främlingsfientlig? Prova och läs det han skriver, eller är du trångsynt?

    Det finns massor av hemlösa svenskar. Är de diskriminerade som inte får någonstans att bo? Varför diskriminerar du dem?

    Avpixlat har namn och bild på de somalier som var misstänkta och några blev också anhållna. Varför skriver inte etablerade media om det? Varför skrev de svenskar? Varför tar de inte upp att Alan och hans familj levde säkert och tryggt i Turkiet? Det gjorde rasistiska BBC….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att min utgångspunkt är att utvecklingen vänder och fler jobb skapas – det är det som är svaret på frågan då jag med omöjlighet kan ändra historien och det som hänt då. Jag har även sagt att vi kommer att vidta åtgärder om de inte vänder på det sätt vi förutspår att det ska göra – den dagen det inträffar ska jag berätta hur vi ska göra – fram till dess säger jag att det kommer att gå som planerat.

      Jag är på inget sätt trångsynt och den dagen etablerade media skriver om saken ska jag läsa det som skrivits.

      Visst finns det hemlösa svenskar – många gånger har de dessutom diskriminerat sig själva genom att köpa droger istället för att betala hyror – men även här ska vi finna en lösning då vi inte ska ha folk boende på gatan. En återinförd bostadsförsörjningslag som tvingar att förse alla som behöver en bostad med en bostad utan att ta ekonomiska hänsyn kommer att lösa stora delar av problemet – för det som sedan återstår får vi finna en annan lösning som fungerar.

      Utan att säkert veta varför etablerade media inte tog upp det så kan jag inte annat än anta att det berodde på att fakta inte kunde styrkas. Sedan finns det inga poänger i att dela upp de som begår brott i svenskar eller invandrare – en brottsling är en brottsling oavsett vart denna har sitt ursprung så någon åtskillnad behöver inte ske då en sådan bara cementerar en uppdelning i vi och dem – dessutom är det svenskar som begår den övervägande delen av alla begångna brott.

  2. Alexander

    ”fakta inte kunde styrkas”

    Det är klart och tydligt vilka som begick brottet. Driver du med mig? Avpixlat har namn och bild….

    ”Inga poänger att dela upp de som begårr brott”

    Ändå var det just det etablerade media gjorde. Du vet, de du litar så mycket på….

    Nu tillstår du ju att det kan bli som jag säger. För femte gången, hur påverkas då Sveriges välfärd? Ge ett svar nu, eller törs du inte?

    Ingen kommentar till din partikamrat?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      För det första läser jag inte Avpixlat då det inte går att lita på det som skrivs där. Precis som jag säger finns det ingen som tjänar på att brottslingar delas upp efter etnicitet – en sådan uppdelning skapar bara oreda. Sedan visar all statistik att det är svenskfödda som begår och döms för den övervägande delen av alla mord och våldsbrott.

      Jag har svarat varje gång du frågat men du verkar inte förstå mina svar – Svaret är enkelt välfärden påverkas inte av ökad invandring – med rätt politik finns inget motsatsförhållande mellan välfärd och invandring.

  3. Alexander

    Ponera att jag lovar fred på jorden om två år. Om någon då frågar vad jag gör om så inte är fallet kan jag ju inte säga att utgångspunkten är att det blir fred, och sedan inte svara på vad alternativet är. Det är så du gör.

    Läs gärna Rebecka Uvells inlägg om hur nybyggda lägenheter ska fördelas efter en viss ”parameter”. Du vet, ”myten” om att invandrare ska få förtur…

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det är stor skillnad att prata om ett enskilt land och en hel värld – I ett land där man innehar regeringsmakten och därmed förmågan att driva sin politik enligt plan går det att ställa sådana utfästelser – för en hel värld är en sådan utfästelse omöjlig.

      Det skrivs mycket – det viktiga är inte att tro utan att basera sina påståenden på faktiska beslut – Dessutom med en återinförd Bostadsförsörjningslag kommer det att byggas som aldrig förr.

  4. Alexander

    Fast att det var somalier som begick våldtäkten finns det ju bevis för. Hur menar du att Avpixlat ljuger? Det är ju etablerad media som gör det när de påstår att det är svenskar!

    ”Välfärden påverkas inte av ökad invandring”

    Jo, om en stor del av de inte kommer i jobb. Det är det som är problemet i dag. Det erkänner du ju. Återigen, vad blir då konsekvenserna? OM det inte vänder,vad händer då?

    ”svenskfödda som begår den överväldigande delen”

    Fast inte i förhållande till antalet.

    Ingen kommentar till Uvell eller Westerholm? Verkar känsligt och då kör vi floskelkanonaden,,,,

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du tittar på den officiella statistiken från alla domstolar i Sverige kommer du precis som jag att finna att svenskfödda står för merparten av alla våldsbrott. Låt mig därför vända på frågan och fråga varför Avpixlat inte publicerar namn och nationalitet när en svensk är förövare?

      Ditt svar på denna fråga kommer med all säkerhet att bli samma som det jag gav – nämligen att sådant bara förstärker rasistiska och främlingsfientliga strömningar.

      Du förutsätter att de inte ska komma i jogg emedan jag påstår att de ska komma i jobb – det är där vi skiljer oss.

      Med min politik kommer de att komma i jobb och behöver den förändras för att så ska ske kommer jag att göra nödvändiga förändringar om och när dessa blir nödvändiga – Låt mig även tillägga att en sådan förändring aldrig kommer att innebära att jag vill begränsa invandringen vilket är vad du efterlyser.

      Det finns inget motsatsförhållande mellan välfärd och invandring – förutom möjligen i SD anhängares hjärnor.

      Jag har sagt att det inte spelar någon roll eller fyller något syfte att bemöta det som är skrivet i syfte att förstärka SD’s uppfattning då denna är lika fel som inhuman.

  5. Alexander

    Varför ljuger du om Avpixlat? De namngav en svensk våldtäktsman härom dagen. Du läser inte Avpixlat men vet ändå vad de skriver eller inte skriver. Det gick ju inte ihop….

    Du vägrar ju att ta till dig det jag skriver. Om vi tittar på arbetslöshetssiffrorna för DAGEN, hur påverkar de Sveriges ekonomi? Då pratar jag alltså om invandrarna. Ponera då att vi får en ny finanskris plus ökande flyktingströmmar så ser ju din lösning inte så säker ut. Då är det din skyldighet att svara, men det struntar du i.

    ”infödda svenskar står för merparten”

    Men vad i h-vete är det för argument? Det är ganska troligt att de flesta också röstar på ditt parti. Pinsam retorik av en som har lösningen på ”utmaningarna”….

    Törs du inte bemöta Westerholm? Inte heller någon kommentar till att alla nybyggda lägenheter ska tilldelas invandrare. Du tar debatten på ditt eget sätt!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte om avpixlat – helt klart är att deras rapportering är kraftigt vinklad.

      Sedan var frågan jag ställde om du tror att det är bra att tala om vartifrån en brottsling kommer? Om vi ska börja ange detta som t.ex säga att brottslingen är från Västerås, Umeå eller Stockholm gör det brottet mer eller mindre avskyvärt?

      Att infödda svenskar står för merparten av alla våldsbrott har oerhört stor relevans för att bevisa att du vill skuldbelägga invadrarna genom att peka ut dem utan att samma sak ska gälla svenska brottslingar. Vad man försöker åstadkomma på detta sätt är att svartmåla invandrare och göra dem till brottslingar trots att all statistik säger motsatsen.

      Att arbetslösheten påverkar Sveriges ekonomi är solklart – men att ur det dra slutsatsen att vi inte ska kunna sätta fler i arbete eller att alla invandrare per automatik blir arbetslösa är fel.

      Det är därför jag säger att Sveriges problem är betydligt djupare än isolerad till invandringen – Det är dessa problem vi måste lösa för att alla ska få det bättre.

      Jag har sagt att jag är beredd att ta debatten den dagen du presenterar ett beslutsunderlag som styrker det du säger – fram tills dess avstår jag då hela debatten i sådant fall skulle bli en spekulation om det ena eller det andra.

  6. Alexander

    ”Jag ljuger inte om Avpixlat”

    Du frågade varför de inte skriver om svenskar som begår brott. Det gör dem.

    ”Deras rapportering är kraftigt vinklad”

    Och det är ju en motvikt till AB som påstod att det var svenskar som begick våldtäkten. Fast det är kanske okej?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst kan AB med flera göra fel – men gör de så kommer en dementi och trots allt är etablerade media betydligt korrektare och betydligt mindre vinklade än publikationer likt Avpixlat.

      Vi får aldrig glömma att dessa publikationer var skapade i ett enda syfte – nämligen att bedriva hetsjakt mot invandrare och med alla medel skapa legitimitet för SD’s vilja att minska eller helst stoppa all invandring.

  7. Alexander

    Konstigt att invandringen går med vinst trots att arbetslösheten påverkar ekonomin. Jag får det inte att gå ihop.

    Om man inte ska berätta om varifrån brottslingarna kommer behöver man kanske inte heller berätta ålder eller kön. Vad är vitsen med det?

    Statistiken ger mig rätt. Invandrare är överrepresenterade i brottslighet. Att du räknar antalet säger en del om din argumentation. Tror du att antalet kineser som begår brott är fler än antalet som är födda i San Marino? Det säger ingenting om andelen……

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag har sagt att vi inte ska prata om invandring i ekonomiska termer då invandring involverar människoliv – människoliv ska och kan aldrig värderas i pengar.

      Men ska vi prata om invandring i ekonomiska termer så beror det på vilka variabler man lägger in i ekvationen. På oerhört kort sikt dvs. 1-3 år kostar den pengar därför att integration kostar – över tid kan den initiala kostnaden ses som en investering på vilken vi får avkastning i form av skatteintäkter – så som jag sa om den är det ena eller det andra beror helt på hur vi räknar.

      Precis – för mig är en brottsling en brottsling så även kön och ålder är irrelevant i sammanhanget. Den enda gången det detta kan ha betydelse är i forskningssammanhang för att kartlägga vem som begår brott och om dessa kan motverkas genom samhälleliga stödåtgärder.

      Visst är invandrare mer belastade sett som grupp räknat i procent av det totala antalet invandrare – men trots det begås mer än 75% av alla våldsbrott av svenskfödda – så även om vi helt tog bort invandrarna så skulle inte brottsligheten sjunka allt för mycket – det är så du ska titta på det.

  8. Alexander

    ”Trots allt är etablerade media betydligt korrektare”

    Vad grundar du det på? Komemr du ihåg branden i moskén? AB gapade om rasistdåd ända tills det visade sig att en fritös låg bakom. Då blev det knäpptyst…

    ”var skapade i ett enda syfte”

    Då vänder vi på steken. Vilket är syftet som etablerade media har när de vitpixlar och ljuger?

    ” vi inte ska prata om invandring i ekonomiska termer”

    Jaså? Varför kallas de då pensionsräddare och är en garanti för att Sverige inte ska gå under? Det skriver du ju själv…

    ”beror helt på hur vi räknar”

    Och hur ser din resultaträkning ut? Kan du berätta hur dagens invandring avkastar sig?

    ”Så även kön och ålder är irrelevant”

    Så signalementet för en bankrånare är alltså en person? Jobbigt att hålla utkik efter t ex en vit kvinna när förövaren kanske är en afrikansk man….

    ”så skulle inte brottsligheten sjunka alltför mycket”

    Det du skriver är att en minskad invandring påverkar brottstatistiken positivt.

    ”Människoliv kan inte värderas i pengar”

    Ändå har sjukvården besparingskrav. Hur får du ihop den logiken? Eller att vissa vägar är livsfarliga pga att det fattas pengar till underhåll?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      i spaningssammanhang hos Polisen har givetvis signalementet betydelse men för gemene man spelar det ingen roll då sådana företeelser bara skapar hat och förstämning.

      Jag tror nog att de allra flesta är överens med mig om att medierna är rätt korrekta trots att även de gör fel ibland i sin jakt på sensationer. Själv kan jag tycka att de borde avstå från detta men då jag inte styr på AB så är detta inte mitt beslut. Men trots att de gör fel ibland så är de oerhört mycket objektivare än Avpixlat.

      Jag skrev precis motsatsen nämligen att minskad invandring inte får någon större inverkan på brottsstatistiken.

      Att sjukvården måste spara pengar och att vägarna är dåligt underhållna är inte ett resultat av invandring – skulden till det kan läggas på avregleringar och konkurrensutsättning som är följderna av fel sorts politik.

  9. Alexander

    Jag ser att du undvek att svara på frågan om hur du ser på invandringens påverkan på ekonomin. Vill du inte? Du svarar inte heller på varför eteblerade media ljuger och vitpixlar.

    ”bara skapar hat och förstämning”

    Jaså, folket klarar inte av att veta vem/vilka som är misstänkta för brott? Då blir det svårt att hjälpa till….

    ”är oerhört mycket objektivare än Avpixlat”

    Har du någon statistik på det? Eller är det en ”myt” som subventioner för invandrare?

    Eftersom sjukvården sparer och vägarna inte underhålls så sätts det ju en prislapp på människoliv, eller hur?

    Varför påstår du att invandringen är nödvändig om du inte diskuterar den í ekonomiska termer?

    ”minskad invandring får ingen större inverkan”

    Tolkar jag som att den får en viss inverkan. Tror du att vi skulle haft ”sm i handgranatkastning” och gängkrig i förorterna om vi fört en restriktivare invandringspolitik? Svara ärligt…..

    Summa summarum, dina resonemang hänger inte ihop så bra.´Det är bara att läsa den ena motsägelsefulla kommentaren efter den andra. Förresten, Löfvén verkar inte riktigt köpa dina förslag inom migrationspolitiken

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag svarade på bägge frågorna även om svaren kanske inte var precis de svar du ville ha.

      Vad jag sagt om invandringen är att det beror på hur man räknar och över hur många är man ser det på. Initialt är det en investeringen en kostnad men över tid ger investeringen avkastning i form av skatteintäkter och konsumtion som även den ger skatteintäkter.

      Även frågan om media svarade jag på när jag sa att visst gör de fel ibland – men trots det blir det rätt för det mesta och att de inte målar ut invandring som ett problem är inte att ljuga – snarare att återge sanningen.

      Det finns rätt många mediaundersökningar som påvisar att Avpixlat har dålig källkontroll och att innehåller är likriktat åt ett håll – nämligen att problematisera invandring .det blir lätt så när likasinnade träffas och skriver på samma ställe – dessutom allt som oftast utan journalistutbildning och följande av pressetiska regler.

      Att jag inte pratar om invandring i ekonomiska termer, alldeles speciellt så när det gäller flyktingarna är därför att det handlar om att hjälpa och bistå så mycket vi kan utan att se till pengar.

      På lång sikt säger jag att invandring är nödvändig – inte minst så för att klara klimatet i framtiden.

      Jag sa att den har viss inverkan – dock inte så stor att den medför stora problem även om all brottslighet. Om avsikten är att minska brottsligheten är det mycket effektivare att ge sig på den grupp som utför merparten av brotten – i detta fall den grupp som är svenskfödd. Kan vi få stopp på deras brottslighet blir det väsentlig skillnad på antalet gjorda brott.

      Mina förslag för migrationen kommer att få genomslag – allt som behövs är tid och ihärdig intern debatt vilket sker för närvarande.

  10. Alexander

    Hur ser då avkastningen ut de senaste 1o åren?

    ”Det finns rätt många mediaundersökningar”

    På tal om källor….

    ”på lång sikt är invandringen nödvändig”

    Som sagt, du pratar inte om den i ekonomiska termer!

    En enkel fråga som du undvek. Hade vi haft gängkrig och bombdåd i den omfattning vi nu har om vi haft en restriktivare invandringspolitik?

    Varför anser du att det blir hat om folket får reda på vilka som begår brott eller är misstänkta för dem?

    Att du sedan ger dig på de ”svenskföddas” brottslighet säger allt. Vi kan inte välja bort dem, däremot kan vi begränsa antalet som kommer hit från andra länder.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Tittar vi historiskt så ser kalkylen bra ut om man ska tänka på den i ekonomiska termer – Alla finnar och Jugoslaver som kom på 60-och 70-talet har lämnat stora positiva överskott till det svenska samhället – För den del som invandrat utan en fungerande integrationspolitik ser ekvationen sämre ut vid en första anblick – dock inte sämre än att den inte går att vända med en väl fungerande integrationspolitik.

      Det är precis det vi ska göra förändra framtiden och göra den bättre eftersom historien är just historia utan möjlighet att få ogjord och omgjord.

      Det är inte helt lätt att svara på om vi haft gängkrig eller inte med mindre invandring – trots allt förekommer ju saker som dessa mellan MC gäng som till största delen består av svenskfödda individer.

      Men med rätt integrationspolitik har jag stora förhoppningar på att vi får slut på gängkrigen vilket är rätt väga att gå.

      Därför att en sådan rapportering skapar grogrund för att dela in människor i VI och DEM och en sådan indelning är skadlig och destruktiv.

      Vi kan om vi vill välja bort alla – En sak vi kan göra är att spärra in alla brottslingar på livstid vilket självfallet inte är realistiskt men dock en möjlighet.

      Utbildning, integration och behandling av de mekanismer som föder brott är den väg vi bör gå om vi vill nå framgång med brottsbekämpandet – med sådana åtgärder på plats spelar brottslingens ursprung ingen roll.

  11. Alexander

    Nu kan vi läsa om asylsökande som klagar på att boendet ligger för avsides och att de måste städa sina rum och duschutrymmena. Är det alltså dessa människor som flytt för sina liv? Märkligt vilka krav de har…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om sådana klagomål kommer är det både fel och i högsta grad orättfärdiga då man ska acceptera den hjälp man får i alla lägen och vara ödmjuk. Att det klagas har sannolikt sin upprinnelse i att vi svenskar varit för fega med att ställa krav och berätta vad som gäller om man vill stanna i Sverige.

      Den dag jag får bestämma kommer vi att göra just det – ställa krav på de som kommer och klart och tydligt klargöra vad som gäller.

  12. Alexander

    Jag tolkar ditt svar som att du ser dagens invandring som en förlustaffär.

    Vi ska alltså inte få reda vilka som utför våldsdåd osv? Snacka om att spä på fördomar….

    ”det är inte helt lätt att svara på”

    Jo, viss brottslighet utförs nästan uteslutande av invandrargrupper.

    Hade du några källor på undersökningarna?

    När du hör om dessa klagomål ,tänker du att dessa människor kanske inte är de flyktingar de utger sig för? Vi blir lurade gång på gång…..

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Inte nödvändigtvis som en förlustaffär – hellre då en investering på vilken avkastningen ännu inte visat sig.

      Det är just det som är farligt och spär på främlingsfientlighet och rasism – att dela in brottslighet efter grupptillhörighet.

      Om man likt jag vill leva i ett samhälle med invandring och mångkultur är en sådan uppdelning inget någon tjänar på.

      I den statistik som finns tillgänglig hos Domstolsväsendet och Polisen hittar du all statistik runt brottslighet – sök, läs och begrunda.

      Det är just för att få ordning på torpet och för att snabbt kunna skilja ut de som inte har giltiga asylskäl som jag lämnat detaljerade förslag på hur migrations- och integrationspolitiken bör utformas.

  13. Alexander

    Eftersom vi inte ska rapportera om gärningsmän finns det alltså ingen anledning att kalla vissa brott för hatbrott? Det är ointressant vilka det är som misshandlar invandrare eller som inte släpper in dem på krogen.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      En uppdelning i brottstyp kan man alltid ange – dessutom kan ju hatbrott ske svensk till svensk om man ska hårddra saken.

  14. Alexander

    ”hellre då en ivestering där avkastningen ännu inte visat sig”

    Snacka om floskler! Finns det inga gränser för att vrida och vända på allt? Ser du dagens invandring som positiv eller negativ, ja eller nej? Avkastningen kommer 2049 när vår välfärd är raserad…

    ”spär på främlingsfientlighet och rasism”

    Därför ska folket hållas ovetande. För tankarna till Östeuropa när jag var liten. Vidrigt!

    Jag har tittat på statistiken och den talar ett tydligt språk. Det finns en grupp som begår i princip alla åldringsbrott. Fast det ska vi inte få veta….

    Hur går dina tankar till de som klagar på för långsamt bredband, att de måste städa eller att maten är smaklös? Tror du att de flytt för sina liv eller att de bluffar? Jag frågar om din åsikt och inte att Migrationsverket tar hand om det.

    ”om man som jag vill leva i ett samhälle med invandring och mångkultur”

    Vi ska alltså inte berätta vad som sker eftersom du vill leva i ett speciellt sorts samhälle. Det ska tigas, vitpixlas och ljugas för att du och mångkulturälskande journalister ska få som ni vill. Ändå vill ni inte bosätta er i det utan flyttar till ”vita” områden. Den som får ihop logiken kan räcka upp en hand….

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag ser invandringen som positiv och med rätt integrationspolitik kommer avkastningen senast om 3-4 år.

      Finns det något självändamål på att framkalla rasism och främlingsfientlighet?

      Jag sa redan i förra svaret att det inte är rätt att de klagar men att klagomålen säkert beror på att man målat upp förväntningar som inte uppfylls – Det är därför jag säger att krav och villkor ska redovisas vid ankomsten.

      Jag bor mitt i ett område där vi bor mer än 50 olika nationaliteter så jag lever som jag lär.

  15. Alexander

    ”Jag ser invandringen som positiv”

    Det har vi förstått.

    ”med rätt integrationspolitik kommer avkastningen senast om 3-4 år”

    Och i dag då? Det vägrar du svara på.

    ”Finns det något självändamål på att framkalla rasim och främlingsfientlighet?”

    Jag tror nästan att du anser att alla brott begås av invandrare. Varför skulle du annars vara så rädd för att folk fick veta?

    ”så jag lever som jag lär”

    Och naturligtvis är en stor del av dessa invandrare de svårintegrerade? eller är det norrmän, danskar, amerikaner osv?

    ”man har målat upp förväntningar”

    Människor som flyr för sina liv har alltså förväntningar på att slippa städa, snabbt bredband och närhet till centrum. Jag säger att det är en stor lögn. Handen på hjärtat, vad tror du?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alexander – Med all respekt så har jag om och om igen upprepat att det inte går att förändra historien – bara morgondagen. Det är därför mina förslag handlar om morgondagen och framtiden och inte om gårdagen.

      Jag tror att majoriteten av alla brott begås av svenskar! Det finns ingen som helst poäng att prata om gärningsmannens etniska härkomst då detta helt saknar betydelse.

      Den övervägande delen av de som bor i mitt område är från olika arabländer och från Somalia och Eritrea Och ja tillsammans med min hustru har vi fått flera av dem att satsa på utbildning och integration med stor framgång.

      Människor som flyr har inga sådana förväntningar – Får de sådana förväntningar så beror det på att vi svenskar sagt att så ska vara fallet.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      äJag såg frågan och avstod att svara av de skäl jag tidigare angett. Det räcker med att polisen vet hur det ser ut och att de som forskar och kommer med förslag kan komma med förslag på hur dessa brott kan förebyggas.

      Därför upprepar jag min inställning ytterligare en gång – Ett brott är ett brott och en brottsling – Brottet blir varken ogjort eller mindre avskyvärt oavsett vem som är gärningsman.

  16. Alexander

    Precis vad jag förstod. Det är svenskarnas fel att ”flyktingarna” inte vill städa. Finns det någonting som vi inte ska skuldbeläggas för? Politiker verkar hata sitt eget folk, är vi jordens avskum?

    Jag vet att du pratar om morgondagen, men det finns också en nutid. Den vill du inte prata om. Det enda du säger är att det behöver bli bättre, men ingenting om ”avkastningen”…

    ”Det finns ingen som helst poäng att prata om gärningsmannens härkomst”

    Fast att påpeka att svenskar är skuld till dålig integration, bilbomber, gängkrig osv är inga problem.

    Vilka andra fakta och sanningar ska undanhållas folket? Vad mer klarar vi inte av?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Nu misstolkar du det jag skrivit – Vad jag säger år att vi politiker och därmed politikens förlängda arm i form av Migrationsverket underlåtit att ställa krav samt tala om vad som gäller för att få stanna i Sverige.

      Jag pratar om både nutid – dvs. inom kort och framtiden när jag säger det jag säger.

      Jag beskyller på inget sätt gemene svensk för skulden till dålig integration då skulden för detta inte ligger på någon annan än de politiker som underlåtit att införa en fungerande integrationspolitik.

      Politiker måste ta ansvar för sitt handlande och vi ska inte ge folket misär och lidande – snarare framgång och optimism – Det är på grundval av denna övertygelse som jag lägger mina förslag.

  17. Alexander

    Vad tror då du om de som ställer alla möjliga krav när de kommer hit? I många fall är de inte folk som flyr för sina liv utan de vill bara ha ett bättre liv. Fast det är också något som måste censureras så att inte rasismen ökar….

    ”Jag pratar om både nutid”

    Då vore det ju intressant att höra din analys av den ekonomiska påverkan som sker. Skola, vård och omsorg påverkas naturligtvis INGENTING av dagens invandringspolitik.

    ”Politiker måste ta ansvar för sitt handlande”

    Dåså, avgå. Ni har skapat ett samhälle med snart 200 utanförskapsområden. Fast allt är Jimmie Åkessons fel! Därför måste ni varje dag varna för hur hemsk hans politik är. Självkritik är inte er starka sida.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att ställa krav som asylsökande är fel – Gör de så och vi accepterar dessa så är det fel – både nu och historiskt.

      Den stora påverkan på ekonomin kommer från nyliberala reformer och från skattesänkningar – detta tillsammans med skatteplanering och utflyttning av jobb är orsakerna till att ekonomin är ansträngd.

      Visst påverkar invandringen i det korta omedelbara perspektivet – men som jag sa med rätt integrationspolitik blir kostnaden till en investering som ger avkastning inom kort.

      Det blir inget bättre samhälle med SD och Jimmie Åkesons politik – I den budget man presenterat blir det sämre för landets pensionärer och 53 miljarder mindre till landets kommuner.

      Jag tycker du ska fundera på vad 53 Miljarder i minskade kommunala anslag innebär för skolan, vården och omsorgen.

  18. Alexander

    Nästa fjäder i hatten för invandringsförespråkarna. Illegala gatubarn begår brott på löpande band. Bravo Löfvén!

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med finns det inga illegala människor – sedan finns det ligor från Östeuropa som ägnar sig åt denna typ av verksamhet – dock är dessa EU medborgare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.