Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Jeremy Corbyn ny Labour ledare – En stor framgång för socialismen i Europa.

Jag har tidigare skrivit om att socialismen och socialistisk politik skördar stora framgångar runt om i Europa – Första gången jag skrev om Corbyn som presumtiv Labour ledare var det många som tvivlade – Nu har det blivit verklighet.

Helt klart är att Corbyn kommer att leda Labour en bra bit till vänster – Bort från den marknadsliberala hegemoni som fram till nu präglat Labour och den brittiska Socialdemokratin. Att han vann med vad som i England räknas som en jordskredsseger i Labour sammanhang och att han fick fackföreningsrörelsen att jubla och stort stöd från många unga väcker stora förhoppningar om en ljus framtid för Labour.

Tvärt emot belackarna så tror jag att en person som Jeremy Corbyn som aldrig svikit sina Socialdemokratiska ideal och stått stark i sin övertygelse om att Socialdemokratins ideologiska övertygelse är rätt kommer att skörda ännu större framgångar vid tiden för nästa val och leda Labour till regeringsställning.

Just stödet bland unga visar att man även i England är trött på den marknadsliberala och nyliberala politik som förts fram till nu – Valet av Corbyn visar att man är redo för förändring – Inte en förändring till något nytt och oprövat utan snarare en återgång till något gammalt och väl fungerande.

Precis som i stora delar av övriga Europa har många människor i England fått det sämre allt sedan 80-talets början som ett resultat av starka nyliberala influenser i den förda politiken. Allt sedan 80-talets början och mitt har hela Europa utvecklats i en riktning som gjort att de redan rika kunnat göra sig ännu rikare genom sänkta skatter och ge sig själva förmåner som gjort det möjligt för dem att berika sig på det övriga samhällets bekostnad.

Det vi ser nu är ett historiskt ögonblick och ett resultat av att människorna vill ha en mer rättvis politik – En politik som ser till nyttan för flertalet snarare än fåtalet när beslut tas.

England är på inget sätt ensam om att utvecklas i denna riktning – samma sak har redan skett i Grekland och Spanien med flera länder där socialistiska strömningar vinner stort stöd. Även i Sverige kommer vi att få uppleva ett förnyat stöd om vi agerar på rätt sätt. Det är för att få detta breda folkliga stöd jag vill ta ett rejält steg till vänster och börja driva vad som kan sägas vara gammal traditionell Socialdemokratisk politik.

KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE – Ideologiska kärnvärden sammanfattade i den Demokratiska Socialismen är starka fundament för att bygga ett JÄMLIKT samhälle präglat av samförstånd och kärlek.

Med ett England på väg vänsterut ska vi släppa taget och börja driva vad som är en bra politik för folket – En socialdemokratisk politik av klassiskt snitt. Genom att börja samarbeta och skapa en pånyttfödelse för den europeiska socialismen där de socialistiska partierna och fackföreningsrörelserna gör gemensam sak kommer vi att skapa en pånyttfödelse av den sorts politik som byggde ett starkt Europa.

Sakta men säkert vaknar Europas invånare och stämmer in i den sång vi alla borde sjunga – Vi ska likt Bob Marley sjunga socialismens lov och unisont stämma in och sjunga ”You can fool some people some times – But you can not fool all the people all the time”. – Vi ska sjunga så därför att det är precis det saken handlar om – Nämligen att bygga ett starkt, välmående och JÄMLIKT samhälle.

Starten har gått för förändring även om kampen för socialistisk dominans inom den Europeiska politiken är långt ifrån över.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag” 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.