Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD’s nuvarande opinionsstöd inget problem – Som de agerar för närvarande har de inom kort raderat ut sig själva.

Jag har skrivit ett antal inlägg om SD vid detta lag – Till och fler än jag borde. Trots det kan jag inte låta bli att skriva ytterligare ett – Denna gång bara för att ytterligare understryka att det jag tidigare skrivit ska hända nu tagit sin början.

Jag har tidigare påstått att den nedåtgående trenden snart inleds och att SD vid tidpunkten för nästa val kommer att vara på sin naturliga nivå dvs. tragglandes runt Riksdagens 4% spärr.

Vad grundar jag detta på:

  • Maktfullkomlighet och total avsaknad av demokratisk förståelse – något som visas klart och tydligt genom nedläggningen av dagens SDU och bildandet av ett nytt SDU bara därför att vinnaren i valet till ny ledare för SDU gick partiledningen och moderpartiet emot.
  • Att detta handlande bevisar att man inte respekterar demokratiska beslut som inte följer partilinjen.
  • Nedstängning av en webbsida som man inte äger vilket visar att man är maktfullkomliga.
  • Uttalanden från Kent Ekroth om att syrianer är lyxflyktingar trots att krig rasar i landet.
  • SD politikern Gunilla Schmidts uttalande om att hon vill skicka upp någon på Öresundsbron med kulspruta för att skjuta de flyktingar som försöker komma till Sverige.
  • SD politikern Bo Lindholms falska ryktesspridning om den döde flyktingpojken Alan.

Som om allt detta inte vore nog presenterade man en budget som klart och tydligt visar att man är ett parti längst ut på högerkanten – Dessutom ett parti som sviker både pensionärer och landets kommuner – ty på annat sätt går det inte att tolka de neddragningar de vill göra för pensionärer och för landets kommuner. 

Till landets kommuner vill SD ge 53 miljarder mindre – Ja ni läste rätt 53 miljarder mindre än vad regeringen anslår i sin budget – Vad detta innebär för skolan, vården och omsorgen och för den kommunala ekonomin behöver man inte vara ekonomi professor för att räkna ut.

SD’s budget visar på två saker – Total avsaknad av empati och solidariskt tänkande för människor som befinner sig på flykt undan krig och förföljelse – och en fortsatt nyliberal högerpolitik som slår mot de svaga grupperna och gynnar de som redan har mer än tillräckligt.

Med en sådan politik och med ett sådant agerande behöver de inte bekämpas av oss övriga – Tappet i väljarsympatier kommer de att klara helt på egen hand.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

12 kommentarer

  1. Ördög

    Sosseadeln beskyller sina motståndare för ”maktfullkomlighet” … Ironin är fullständig.
    Och nej, SD:s uppgång kommer inte att avstanna.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Jag är övertygad om att den kommer att avstanna – dessutom kommer jag aktivt att arbeta för att så blir fallet – Hur som helst om 3 år vet vi vem av oss som hade rätt.

  2. Bengt Svensson

    Tror att du missat fullständigt varför SD växer.

    Sjuklövern har med sin politik och avsaknad av svar på medborgarnas frågor skapat ett vakuum som SD växer i. Det spelar ingen roll vad SD gör, så länge vakuumet växer kommer även SD att växa.

    Förklara för medborgarna varför vi faller som en sten på Pisa-rankingen, varför man tvingas sitta i flera timmar på akuten, varför Fredrik R ska 156 000 i månaden trots att han arbetar för eget företag.
    Förklara varför Sverige som en gång hade världens fjärde största flygvapen och idag inte kan försvara sig om en flock måsar anfaller, förklara vart alla pengar tar vägen.

    Om du kan göra det så kommer vakuumet att minska och då även SD att minska. Det värsta som kan hända idag är om SD med sin politik skapar ett nytt vakuum för det kommer i så fall att fyllas av ännu mer extrema grupper ännu längre ut på den bruna kanten.

    Tyvärr tror jag inte att ni kommer att komma med ett enda svar och det innebär att SD växer vidare .

    Det är min fulla övertygelse att ingen som säger sig vilja rösta på SD gör det för att de tycker SD har den bästa politiken utan man säger så för att de gamla politikerna och gammelmedia inte har de rätta svaren.

    SD har ett jätteenkelt svar på alla frågor, invandringen. Om inte ni börjar ge bättre svar så barkar det åt h*lv*t* fullständigt.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att vi faller på Pisa-rankingen beror till mer än 75% på sjunkande kunskapsnivå hos svenskfödda elever – Att vi tvingas sitta längre på akuten är resultatet av nyliberal politik och Fredriks 156.000/månad är en effekt av att alla politiker med några få undantag är politiska broilers som skyddar varandra.

      Arbetet med att bekämpa SD har jag startat sedan länge och jag är rätt säker på min sak – Nämligen att jag genom att debattera de viktiga frågorna över tid kommer att öppna folks ögon och få SD på fall.

      SD gör precis det det Palme sa för länge sedan – nämligen presenterar en enkel dock osann lösning på ett komplext problem.

      Mitt svar är bättre även om det tar aningen längre att förklara – men än finns det tid då det fortfarande återstår 3 år till nästa val.

    • Rick N

      Precis! De övriga sju som i decennier hjälpts åt till att vi har den skola, arbetslöshet, icke-försvar, bostadsbrist, utanförskapsområden … listan är hur lång som helst. SD har för det första ingen som helst del i detta.

      Sedan valet har det blivit ännu tydligare att Verkligheten föser sju stycken mycket eller mindre mycket motspänstiga partier framför sig. Det har blivit rätt uppenbart att nuvarande regeringen letar med ljus och lykta efter mera pengar. Allt som är givande ska mjölkas på pengar för att ges till … ja jag ogillar ordet tärande, men det har blivit dags att säga som det är. en av de snabbaste stigande utgifterna Sverige har är för att våra politiker och en hel del ’goda’ röster vill att vi ska verka humana (jag har läst om FNs pengabrist, småpotatis mot vad vi lägger ut på migrationen här … jag är skitförbannad)

      SD framstår som under ett under av både nutids- och framtidsbeskrivande i jämförelse med de övriga sju. Dessa har sagt samma saker i olika tonarter under många år nu och just inget händer. Problemen bara hopas. Under tiden skruvar Danmark ännu en gång åt kraven för bidrag/anhöriga/medborgarskap och asylsökande går ned direkt. Precis som i alla andra fall då grannländer stramat ekonomiska krav. Det blir effekt direkt. Och här bara ökar det. Jag har så gott som noll respekt för de som inte inser sambandet. ’Flyktingar’ har smartphones och internet.

      • andersforss (inläggsförfattare)

        Att det finns stora brister i samhället råder det inga tvivel om – det är dessa vi ska få bukt med.

        Vad tror du att SD’s 53 miljarder mindre till Sveriges kommuner ställer till med? Tror du det blir bättre åldringsvård, bättre skola och större personaltäthet på det sättet?

  3. Bengt Svensson

    Ibland verkar det som om du är nära att förstå men sen visar du prov på oförstånd.
    Vad menar du med ”75% på sjunkande kunskapsnivå hos svenskfödda elever”?

    Inom industrin jobbar man med grundorsaksanalys dvs. man frågar varför fem gånger och efter femte svaret har man orsaken till problemet.

    Varför sjunker kunskapsnivån är första frågan?

    Jag menad inte med mitt inlägg att skuldbelägga invandrare eller invandringspolitiken.
    Jag ville bara ge exempel på frågor som ställs vid frukostbordet på min arbetsplats.

    Jag har ingen aning om varför vi faller på Pisa. Jag är uppväxt på sjuttio och åttiotalet och då var Sverige antagligen världens bästa land att växa upp i, vi hade en skola i världsklass och vi var antagligen det landet som kommit längst med jämlikhet.
    Det känns inte som om vi är något av detta längre och politiker måste kunna ge svar på orsaken om de ska få väljarnas förtroende, tyvärr har ni inga svar att ge och då väljer folk att rösta på den som ger ett enkelt svar. Det spelar ingen roll om svaret är korrekt man vill bara ha ett svar.

    Jag håller inte med om det som du skriver i din rubrik och jag blir oroad av att du inte tar problemet på större allvar.

    SD växer inte på grund av att SD gör något bra, de kommer heller inte att minska pga. att de gör något dåligt. De växer enbart pga. den så kallade sjuklöverns oförmåga.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      All statistik på skolverket där man i detalj analyserar vad nedgången i kunskaper i skolan beror på visar på just det jag säger – nämligen att mer än 75% av nedgången beror på att svenskfödda elever presterar sämre.

      Även på min arbetsplats pratas det vitt och brett men ställer man en fråga om varför det är si eller så får man inget svar därför att de inte är inlästa i ämnet. Finns t.ex ingen på mitt jobb som förstår att skatteplanering förekommer och vilken skada den gör eller vad effekterna blir av en avskaffad förmögenhetsskatt eller av privatiseringar av offentlig service.

      Ska man debattera bör man i vart fall ta reda på fakta att stödja sig emot och inte tro bara för att någon annan med dunkla motiv säger något.

      Det är därför jag hela tiden säger att Sveriges problem går långt mycket djupare än bara invandringen även om en felaktigt förd integrationspolitik även den skapat vissa problem.

      När jag växte upp debatterades politik på ett helt annat sätt – människor kunde relatera till hur stadsbudgeten satt ihop och vad den ena eller andra åtgärden skulle leda till – idag har detta ersatts av tyckande utan underliggande kunskap.

      Det kan aldrig vara bättre att rösta på någon som ger ett felaktigt svar då detta bara förvärrar saken ännu mer. Men med rätt politik och en politik som angriper felen vid roten kommer saker och ting att rätta till sig och människors framtidstro kommer tillbaka – Det är till detta vi ska använda de 3 år som återstår till nästa val.

      Det är bra att du vet att det var bra under din uppväxt då det är en bra början – det du behöver göra är att se vilken sorts politik som drevs då och vilka beslut den fattade – jämför sedan detta med dagens politik så kommer du att se alla de skillnader som lett fram till dagens situation. När detta är fastställt kan man således angripa problemen från roten och använda den politik man vet fungerade bra-

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Vill till att börja med klargöra att siffran vid valet var betydligt mindre än så – vidare är det ett sätt att bringa ordning och reda i riksdagen så at Sverige kan regeras då SD redan från början sagt att man avser fälla alla regeringar som inte vill minska invandringen. Den kom till från att hindra en minoritet från att lamslå regeringen och utövandet av regeringsmakt och för detta ändamål fungerar den väldigt bra.

  4. Bengt Svensson

    Vad är då orsaken till att 75% av de svenskfödda presterar sämre?
    Har vi sämre lärare?
    Är det mer stress i skolan?
    Är klasserna större, dvs för låg lärartäthet?
    Har inte svensk pedagogik utvecklats på samma sätt som andra länders?
    Otrygghet?

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Min slutsats är därför att det daltas för mycket i skolan med medbestämmande bland eleverna och avtagen auktoritet hos lärarna. Dessutom innehåller betygssättningen en massa kriterier som inte har med ren kunskap att göra – och det är just kunskapen som mäts i Pisa.

      Medan andra länders pedagogik utvecklats mot mer fakta7kunskaps inhämtning har den svenska pedagogiken utvecklats åt andra hållet.

      Jag har egen erfarenhet av att ha barn i skolan både i Asien och i Afrika likväl som i Sverige och Europa – Det är stor skillnad. Både i Asien och Afrika går barnen i skola 6 dagar i veckan med extraklasser på söndagar – dessutom börjar skolan 8 på morgonen och tar slut först vid 18.00 tiden på kvällen – läxor och kunskapsinhämtning är legio i stort sett varje dag vilket innebär att barnen får studera minst 1 timme varje kväll – mer om de är lite äldre.

      Jag säger inte att det är bra att barn inte får tid över till lek och att vara just barn – dock avspeglar sig resultatet i Pisa då detta mäter kunskap vid vissa åldrar.

      Men striktare regler – klarare riktlinjer om vilken kunskap som krävs för ett visst betyg och mer auktoritet åt lärarna skulle säkert lyfta resultatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.