Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Finns det överhuvudtaget någon poäng i bevarandet av kulturell särart?

Detta inlägg är skrivet som en fråga följt av flera frågeställningar för att försöka klargöra om det finns något självändamål i att göra det Björn Söder påstår att SD vill göra – Nämligen bevara de Europeiska kulturernas särart.

Mina frågor blir därför:

  • Är det viktigt med kulturell särart? 
  • Om svaret är ja – Varför?
  • Spelar det någon roll vilken hudfärg ens biologiska barn har?
  • Är ett barn som har föräldrar av olika etnicitet mindre älskat av sina föräldrar?
  • Är det fel att uppmana till äktenskap mellan en Europe och en Afrikan eller Asiat?
  • Spelar det någon roll i yrkeslivet om mina kollegor är av samma etniska härkomst som jag?
  • Har det någon betydelse vilken religion vi bekänner oss till förutsatt att den följer skrifterna och likt alla religioner föraktar våld?
  • Har det någon betydelse vilken sexuell läggning en människa har?
  • Har pengar och rikedom betydelse i bedömningen av en människas kvalitéer?

Detta är några av alla de frågor jag tycker vi alla bör tänka på – Vi bör sätta oss ner och fundera på om kärlek tar hänsyn till hudfärg eller etniskt ursprung eller om kärleken faktiskt är blind?

Dessutom bör vi i detta fall titta på hur barn gör när de leker – Gör vi så kan vi se att yngre barn sällan och aldrig gör skillnad på hudfärg eller andra fysiska attribut när de leker och umgås – Här gäller blott och allena frågan av om personen är rolig att leka med eller ej – Allt annat är under ordnat detta. Att göra skillnad på människa och människa är således något vi utvecklar när vi blir äldre vilket innebär att en sådan utveckling är alt annat än naturlig..

Jag känner mig oerhört priviligerad som har fått möjlighet att göra en livsresa som många aldrig fått eller får chansen att uppleva. I mitt arbete runt jordklotet har jag lärt känna många olika människor från helt olika kulturer och av skiftande hudfärg och etniskt ursprung och en av alla saker jag lärt mig är att de allra flesta människor i grunden är goda och kärleksfulla – Detta oavsett ursprung.

Min första slutsats är därför att alla människor i grunden är goda och kärleksfulla och att det är dåliga influenser och svikna löften som gör dem onda och hatiska.

Om man lägger sig vinn om att förstå hur en viss grupp människor tycker, tänker och resonerar och sedan därifrån går vidare och studerar deras historia för att försöka förstå vilka historiska betingelser som gjort att de tycker, tänker och resonerar som de gör lär man sig massor under processen.

Den kunskapen leder till att man kan diskutera som jämlikar på lika villkor då man i diskussionerna kan använda liknelser som den man pratar kan relatera till – I en diskussion som sker på sådan grund är det lättare att försöka få motparten att ändra uppfattning om man tycker att dennes syn på en företeelse är felaktig – Men det inträffar även att man även får anledning att ifrågasätta om det egna sättet att se på saken är korrekt – Det kan till och bli så att man genom den kunskap man införskaffat byter ståndpunkt och anpassar sig till en som är bättre och mer korrekt.

Vad jag försöker säga är att det inte går att döma eller fördöma utan att ha full kunskap om det man dömer eller fördömer – Om man ägnar sig åt domslut utan att ha alla fakta på bordet är sannolikheten lika stor att det blir rätt som att det blir fel.

Jag har många gånger både historiskt och fram till denna dag sagt att mänskligheten sannolikt skulle vinna på om alla var helt blinda när det handlar om synen på varandra – Är man blind kan man inte döma utifrån hudfärg eller ras utan måste lyssna på sin inre röst och följa sitt hjärta.

Under mina år utomlands hände det åtskilliga gånger att andra svenskar kritiserade mig för att jag spenderade mer tid med utländska vänner än jag gjorde med svenska vänner – Alla de gångerna var mitt svar att jag redan vet hur svensken tycker och tänker och att jag om jag ville vare med svenskar skulle bo i Sverige.

Just nyfikenheten att utforska och lära mig om andra kulturer och andra kulturers sätt att tycka och tänka har berikat mitt liv – På samma sätt tror jag att det skulle berika många svenskars liv att skaffa sig invandrade vänner och lära sig vart de kommer ifrån och varför de tycker och tänker som de gör. Största vinsten skulle sannolikt bli att man inser att vi i grund och botten är lika även om vi från tid till annan kan tycka olika.

Därför ser jag med spänning fram mot kommentarer som besvarar de inledande frågorna – Vem vet kanske kan jag lära mig något nytt utifrån de svar jag får.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.