Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

SD:s utförsbacke blir än brantare – Nu adderas skattefusk till listan!

Nyheterna om SD:s tillkortakommanden och olagliga handlande går just nu i en rasande fart – Efter att just ha skrivit ett inlägg om hur SD massövervakar sina egna kommer så nästa sak att addera till listan som visar att SD inte bryr sig om demokrati och demokratiska spelregler – Ej heller om lagar och förordningar.

Alldeles nyss släpptes nyheten att SD:s riksdagsman Martin Kinnunen kommer att åtalas för skattebrott i sin roll som ledamot för det SD anknutna bolaget Samtid och Framtid AB – Ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som ingår i SD-sfären.

Att politiska partier och dess organisationer ägnar sig åt skattebrott när de istället borde jobba för att motverka dessa är skrämmande – Samtidigt borde händelser som dessa sända kraftiga varningssignaler till alla oss övriga samhällsmedborgare.

Enligt Ekobrottsmyndigheten rör sig åtalet om grova skattebrott och grovt bokföringsbrott – Den utredning som ligger till grund för åtalet visar att man deklarerat inkomstskatt och moms felaktigt samt att man åsidosatt bokföringsskyldigheten enligt bokföringslagen genom att bokföra allt i efterhand – Dessutom genom användandet av osanna fakturor som verifikat i bokföringen.

Ännu märkligare är det att Martin Kinnunen sitter kvar i Riksdagen trots att både han och partiet länge varit medvetna om att utredning pågår – Att han gör så är ett tecken på att demokrati – demokratiska spelregler och lagar och förordningar inte omfattar politiker från SD – bara alla övriga om SD får bestämma.

Ska vi övriga tillåta att sådana individer sitter i Sveriges Riksdag under pågående utredning och åtal?

Utförsbacken blir som sagt brantare och brantare för SD – Man kan undrar om det rent av är så att de själva känner en längtan över att komma ner på stabil nivå runt 4% spärren eller om det beror på andra orsaker?

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.