Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Skattebefria elbussar!

Det är oerhört långt mellan de gånger jag håller med om att ett förslag som kommer från en politiker tillhörande Moderaterna är bra och viktigt – Denna gång är en sådan gång då jag tillfullo stödjer det förslag Moderaten Lotta Finstorp lagt angående att befria elbussar från energiskatten på el så att de blir likställda på detta område med den spårbundna trafiken.

Tåg, Spårvagnar och tunnelbana som alla går på el är redan idag helt – dvs. till 100% befriade från energiskatterna på el – Med all rätt borde då även elbussar omfattas av denna ”skattefrihet” då det i JÄMLIKHETENS namn borde vara framdriften och inte vilken sorts infrastruktur man kör på som ska avgöra om beskattning ska ske eller inte.

En skattebefrielse för elbussar skulle sannolikt snabba på omställningen till helt eldriven kollektivtrafik ännu mer då drivmedel idag utgör en väsentlig kostnad för alla bussoperatörer och bussbolag.

Att snabba på omställningen vinner alla på – både beställarna och utförarna av kollektivtrafik likväl som resenärerna – Störst vinnare av alla blir miljön som slipper koldioxid och försurande utsläpp.

Lotta har även lagt ett förslag om att ändra lagen vad gäller bussars maximala längd för att kunna sätta så kallade ”superbussar” i drift i större skala – Även detta förslag stödjer jag av den enkla anledningen att BRT bussar är både billigare och effektivare än någonsin spårbunden trafik.

Därför uppmanar jag mina partikamrater i Riksdagen att stödja denna motion och yrka bifall när den kommer upp i Riksdagen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.