Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaternas skuggbudget är bara mer av den politik som förstört Sverige.

Det råder inget tvivel om att Moderaterna är ett renodlat högerparti som i allt det gör och allt det föreslår i form av reformer och politiska åtgärder bara har sänkta skatter och lägre löner som mål – Detta för att leda Sverige till ett läge där inkomst- och förmögenhetsklyftorna ökar ännu mer.

Fantasin verkar helt enkelt ha tagit slut eller så har man gett upp och visar med sin lagda skuggbudget det rätta ansiktet – GIRIGHETENS ansikte.

Nedskärningar – Sänkta skatter – Sänkta ingångslöner – Sämre anställningstrygghet och en budget som ska finansieras krona för krona – Alla är de moderata förslag och alla är de exempel på företeelser som förstört Sverige och skapat ett land där inkomst- och förmögenhetsskillnaderna ökar bland de snabbaste i världen.

De förslag man lägger i sin skuggbudget är mer av samma sorts politik som den som Alliansen förde under sina år vid makten – Den politik som ödelade Sverige och skapade Hög arbetslöshet – Social misär – Ökade inkomst- och förmögenhetsklyftor – En skola på fallrepet och urholkade sociala trygghetssystem.

Allt detta kan sammanfattas i två meningar – SÄMRE VÄLFÄRD och SÄMRE LEVNADSVILLKOR.

Att då komma med en budget som föreslår mer av samma framstår därför som varande på gränsen till vansinne.

Vad Sverige behöver är inte mer av samma – Sverige behöver en ny sorts politik – En annorlunda politik – En politik som minskar klyftorna och som ökar JÄMLIKHETEN – En traditionell Socialdemokratisk politik som utvecklar Sverige till ett bättre och mer jämställt land med medborgare fulla av optimism och framtidstro.

KÄELEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE är väsentliga komponenter i skapandet av en politik som utvecklar – inte avvecklar Sverige.

Jag tror och hoppas att de allra flesta inser att åtstramning och nedskärningar via skattesänkningar och sänkta löner inte är utveckling utan snarare avveckling och därför väljer att rösta på oss Socialdemokrater nästa gång det är val i Sverige.

Sverige behöver en dynamisk politik som investerar i mer arbetstillfällen och bättre vidareutbildning av de som är arbetslösa – En politik som inte tvekar att överge överskottsmålen i budgeten och till och med är beredda att låna för att investera i en bättre framtid för Sverige och svenska folket.

Förändring till det bättre tar tid – Att rätta till allt som förstörts med hjälp av nyliberal politik signerad Alliansen är inte lätt – dock fullt genomförbart. Med Socialdemokratsik politik är frågan inte om snarare när förändringen blir fullt synlig för alla och envar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.