Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

KD:s beslut att lämna DÖ är slutet för KD som riksdagsparti.

I dag har vi bevittnat vad som sannolikt är slutet för KD som riksdagsparti och även som en del av Alliansen. Jag tror inte att någon i en framtid vågar lita på ett parti som lämnar ingångna avtal och överenskommelser innan avtalstiden är till ända.

Dessutom är nederlaget i denna fråga en stor prestigeförlust för den sittande partiledningen – Vore jag i deras kläder skulle jag avgå med omedelbar verkan av den enkla anledningen att man med ett nederlag likt detta saknar medlemmarnas och partidistriktens förtroende.

Måhända kan KD kortsiktigt öka i opinionsundersökningarna – Men fram till nästa val är jag helt övertygad om att detta får omvänd effekt och kommer att innebära att KD lämnar riksdagen vid nästa val.

Det är precis som jag skrivit i tidigare inte DÖ som är orsaken till KD:s kräftgång – Snarare en felaktig politik – En politik som tagit partiet hela vägen längst ut på högerkanten i svensk politik.

Att som ett renodlat högerparti kanna sig kristna är närmast ett hån mot alla som är kristna och sätter kärleken främst i sina liv och i sitt sätt at leva och vara. Kärlek innebär enligt den bibliska definitionen att man ska sätta andra och deras behov framför sina egna behov – något som är helt omöjligt om man för en högerpolitik som i allt hyllar GIRIGHETEN och egen personlig vinning på de svagas bekostnad.

Hursomhelst så får det ingen omedelbar effekt på DÖ och dess funktion att KD lämnar överenskommelsen – De partier som även fortsatt står bakom DÖ är fullt tillräckligt för att hålla den vid liv avtalsperioden ut.

För övriga Allianspartier måste nu arbetet starta för att formera sig och driva allians utan KD då de med all tydlig klarhet visat att överenskommelser saknar värde – Att ingå samarbete med en part som när som helst kan ändra sig är sannolikt inget varken Kindberg Bathra, Björklund eller Lööf vågar sig på i en framtid då ett sådant samarbete även skulle skapa förtroendeproblem för deras respektive partier.

Lycka till säger jag till KD och dess företrädare – Jag rekommenderar att ni redan nu börjar leta nytt jobb då riksdagen inte medger utrymme för partier som i kommande val hamnar under brytpunkten.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. gerd

    KD väljarna kan ju flytta över,till SD och därigenom få större genomslagskraft för sin politik. Samma gäller riksdagsledamöterna. Jag ser ingen skillnad i dessa båda partier.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Den enda skillnaden är att KD står längre till höger än SD – Till och med längst ut till höger av alla svenska partier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.