Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Moderaternas glättiga fasad krackelerar snabbt under Anna Kinberg Batra.

Den vackra och glättiga fasad som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg byggde upp runt Moderaterna krackelerar nu snabbt under Anna Kinberg Batras ledning – Trots att Moderaterna hela tiden varit ett renodlat högerparti lyckades den förra partieldningen lura svenska folket att Moderaterna nu blivit ”Nya” Moderaterna, Sveriges ”Nya” arbetarparti.

Med reformer som arbetslinjen som bara var ett annat ord för sämre rygghet i de sociala trygghetssystemen och jobbskatteavdrag som ett annat namn för kraftiga skattesänkningar lyckades man under lång tids lura svenska folket att tro att man ändrat sin politik och nu står på den svages sida.

När man läser både motioner till och beslut tagna av den pågående Moderata stämman står det allt klarare att Moderaterna nu lämnar den väg och inriktning de haft under Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för att gå tillbaka till varande det högerparti man egentligen alltid varit – Det syns det klart och tydligt att den vackra fasaden krackelerar snabbt och att svenska folket nu tydligt kan se vad jag alltid hävdat – Nämligen att Moderaterna är samma gamla högerparti som det alltid varit.

Att kalla partiet för ”Nya” Moderaterna och Sveriges ”Nya” Arbetarparti har precis som jag många gånger sagt bara varit en täckmantel för att i det fördolda kunna föra traditionell högerpolitik.

Den enda kredit jag ska ge ungdomarna i MUF är att de med sina förslag tydligt påvisar Moderaternas rätta ansikte som varande ett parti för de redan rika och välbärgade.

Försämringar i LAS – Flexibel (läs fri) hyressättning – Sänkta skatter – Sänkta ingångslöner och osäkra anställningsförhållanden fyller ett enda syfte – Att berika de rika och samtidigt göra de fattigare ännu fattigare.

AKB och den övriga partiledningen kommer att liksom KD gå en dyster framtid till mötes – Frågan är bara till vilket parti väljarna flyr? Om jag får gissa går det stora flertalet till C och FP och några få till SD och S.

Med denna nya inriktning på Moderaterna kommer partiet att krympa och även om det inte ännu är bevisat så tror jag att Annie Lööf mer och mer framstår som ledaren av det som kvarstår av det som en gång var Alliansen.

Skulle Moderaterna dessutom göra verklighet av att bryta den image Reinfeldt och Borg satte som handlar om att ta ansvar för Sverige och jobba för en gemensam Alliansbudget och oreda i Sverige kommer väljarnas dom inte att bli nådig.

Låt oss hoppas att det går denna väg så att vi kan bryta upp den traditionella blockpolitiken och forma regeringar över blockgränserna – Ett sådant klimat i den svenska politiken skulle ge ett Sverige som blir lättare att regera än vad som varit fallet de senaste 20 åren.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

  1. Erik

    …och vilka beslut fattar socialistregimen i dag som ger oss en framgångsrik morgondag? Som jag ser det är det den gamla politiken som dammas av. Socialdemokraterna har inte ens bemödat sig att ta fram en migrationspolitik utan man har passat och vänta på moderaterna. I dag levererar moderaterna förslag till detta politikområde. En politik som kommer att anammas av betongpartiet med litet s.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det jobbas för högtryck med att ta fram en effektiv och fullt ut fungerande integrations- och migrationspolitik – Sista pusselbitarna kommer att falla på plats så for EU enats i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.