Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Lennart Holmlunds vara eller inte vara i Umeåpolitiken?

Det pågår just nu en följetong i Umeå både internt i partiet och i pressen om huruvida Lennart Holmlunds time-out ska bli permanent eller inte – En strid som på många sätt delar och splittrar partiet vilket inte är bra. Det finns betydligt viktigare utmaningar att jobba med än internt käbbel i vårt parti.

Därför ser jag ingen annan lösning på problemet än att kalla samman ett extrainsatt Representantskapsmöte där alla S-föreningar får rösta om saken.

Vi Socialdemokrater ska aldrig frångå demokratiska spelregler och en öppen omröstning där alla S-föreningar får säga sitt i frågan är enda vägen att följa dessa spelregler. Därför är en omröstning i demokratisk ordning enda sättet att lösa frågan så att vi genom ett majoritetsbeslut kan lägga den bakom oss och koncentrera oss på de utmaningar som ligger framför oss.

Sedan har jag förstått att frågan om en eventuell uteslutning ur partiet ligger på central nivå och inte hos oss lokalt. Detta är något vi måste acceptera och låta ha sin egen gång då även det handlar om att respektera demokrati och demokratiska beslut om hur processen ska se ut i sådana ärenden.

Som jag sagt finns flera viktiga framtidsfrågor att aktivt jobba med – Frågor som löser problem och skapar en ljus framtid för Umeå. Hur och vart hittar vi bäst fler lärare och förskolelärare – Hur och vart kan vi bäst bygga alla de bostäder som Umeå behöver – Hur och vart får vi tag på alla de socialsekreterare som behövs inom socialtjänsten – Hur kan vi förbättra resultaten i skolan – Hur får vi tag på alla de som behövs för att klara vården och omsorgen i kommunen etc. etc.

Det är frågor som dessa som är viktiga därför att de är dessa vi kan påverka och förändra. I fallet Lennart Holmlund är det som är gjort gjort och historia. Historien kan som bekant inte ändras oavsett hur mycket vi skulle vilja. Det är därför saken måste komma ur världen så att vi kan koncentrera oss på det vi faktiskt kan förändra – Nämligen framtiden.

Så avslutningsvis – låt majoriteten bestämma så att vi kan lägga saken bakom oss och komma vidare.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

 

 

2 kommentarer

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Språkbruket är mycket torftigt så det är svårt att förstå andemeningen. Helt klart kan jag hålla med om att inlägget är på gränsen och att det borde skrivits på ett helt annorlunda sätt. Vad jag vet har man aldrig låtit någon fortsätta köra om denne någon tagits för rattonykterhet eller rattfylla – Däremot kan svensk polis inte dra in utländska körkort – lika lite som t.ex. Polsk polis kan dra in ett svenskt körkort, det är så lagstiftningen ser ut – varje land har suverän bestämmande rätt över de dokument man utfärdat.

   Det är därför de får böter – Dock kan man tycka att även utlänningar som begår brott i Sverige ska kunna dömmas i svensk domstol till t.ex. fängelse vilket är vanligt i rattfyllerimål. Klampning har vi redan börjat med i Sverige även om det största problemet är att vi har för få trafikpoliser.

   Olaglig cabotagetrafik är ett stort problem och alla länder har problem med att komma åt den – Tyskland har provat många vägar och varje gång säger EU domstolen och EU kommissionen att det är olagligt hindrande av konkurrens och fri rörlighet.

   Det är därför hög tid att EU gör slag i saken och tittar på hur detta kan stoppas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.