Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Det SD kallar demokrati kallar vi övriga diktatur.

Precis som rubriken säger kommer Sverige den dag SD eventuellt får makten i landet raskt att förvandlas till en diktatur – I vart fall om de ämnar göra allvar av det som deras företrädare twittrar, bloggar och uttalar i media av olika former.

Tack och lov kommer den dagen inte att komma – Dock är det väl värt att lyfta ämnet – Om inte annat som ett varnande exempel på vad som kan hända om vi röstar utan att tänka på konsekvenserna av vårt val.

Att SD inte respekterar demokrati och demokratiska spelregler och att partiet är oerhört toppstyrt av dess inre krets har vi på sistone sett flera exempel på. Uteslutningar, publicering av adresser till tänkta flyktingboenden. trixande med skatter etc. etc.

Att Ted Ekeroth som är SD ordförande i Lund twittrar om hur SD när de ”tagit makten” (lägg märke till ordvalet tagit) ska byta ut alla polischefer mot ”riktiga” poliser därför att de som nu finns enligt honom är ”oduglingar” är skrämmande.

Till att börja med finns det både en grundlag och andra lagar i vårt land som reglerar hur landet ska styras och hur personal ska tillsättas och avsättas. Sedan kan man ju fråga sig vad han menar med uttrycket ”riktiga” poliser. Ska man tolka det han sagt fritt så avser han nog att tillsätta poliser som arresterar och lagför alla människor som har en avvikande åsikt än den SD:s inre krets har.

Ted Ekeroth vill således skapa en polisstat under regeringens direkta kontroll – En poliskår som agerar som partiledningen säger utan att ta hänsyn till varesig demokrati eller demokratiska spelregler.

Det SD och dess inre krets kallar demokrati kallar vi övriga något helt annat – Nämligen Diktatur.

Att det är så Ted Ekeroth ska tolkas understryks av uttalanden från hans bror Kent Ekeroth (Rättspolitisk talesperson i SD). Han har i ett uttalande sagt att SD när de tagit makten i sinom tid ska stoppa media – Dvs. de tidningar, tv-kanaler och journalister som går emot SD och SD:s partilinje.

SD:s rättspolitiska talesperson tycker sålunda att det är helt okej att stoppa pressfriheten och yttrandefriheten vilket även det är att åsidosätta demokratin och skapa en Diktatur.

Det är saker som dessa jag vill att ni ska förstå vad gäller SD. Sverigedemokraterna har en enda politisk agenda och det är att ta makten och sedan permanenta den genom att göra Sverige till en diktatur där allt styrs av SD:s inre krets.

Dessutom blir det lättare att förstå varför SD anhängare som kommenterar min blogg hänvisar till gamla DDR i sina kommentarer. Att de gör så är helt enkelt därför att det är den ordningen i politiken de eftersträvar.

Med dessa reflektioner på plats blir det med ens klarare varför SD saknar politik på alla områden utom den halva av migrationspolitiken som handlar om att stoppa invandringen och kasta ut de invandrare som redan kommit.

I en diktatur behövs ju ingen politik för att folket ska få det bättre – I diktaturer så är det ju som bekant diktatorn och dennes inre krets som bestämmer vad som är bra för folket – inte folket själva.

Måhända uttrycker jag mig tufft när jag drar sådana slutsatser som de jag dragit ovan – Men kära väljare – Det handlar om att se mönstren genom att studera deras partiprogram och ideologi och tillsammans med den tolka innebörden i det som sägs av ledande SD företrädare. Det är genom att lyssna på uttalanden från de som utgör den inre kretsen i SD och dess närmaste anhängare som man kan lägga i hop det som sägs och bilda sig en uppfattning om vad de i själva verket vill med sitt intåg i politiken.

Därför tycker jag att du som eventuellt tänkt sympatisera med och rösta på SD ska ta dig en ordentlig tankeställare – Vad vill du uppnå genom att lägga din röst på SD? 

  • Är din röst på SD en protest mot övriga partier?
  • Och om svaret på den frågan är nej – Är du då beredd att byta ut demokrati mot diktatur?

Min förhoppning är att du även framledes vill att Sverige ska vara ett demokratiskt land – Det är därför du ska rösta på ett annat parti än SD – Vilket spelar mindre roll även om jag självklart hoppas att du kommer att lägga din röst på oss Socialdemokrater därför att vi är det parti som vill se det mest JÄMLIKA Sverige av alla partier.

Om du är missnöjd med hur Sverige sköts och har skötts är du varmt välkommen att för mig berätta vad du är missnöjd med och varför – Samt hur du tror att detta kan förändras och varför. Gör du så lovar jag att lyssna – bemöta och försöka lösa dina problem – Detta så länge som du inte är enkelspårig och ser stoppad invandring som lösningen på alla problem.

En övergång till diktatur löser inte dina och mina problem – Lösningen på dessa återfinns i en politik som bejakar KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE och står upp för DEMOKRATIN i alla lägen.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

12 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Till att börja med vill jag inte göra en sådan uppdelning vad gäller demokrati – Endera har vi demokrati – dvs. vi följer majoritetsbeslut utan att förtrycka minoriteter och följer grundlagar och lagar och förordningar alternativt diktatur där den som bestämmer bara följer sin egen vilja och gör det denne anser är bäst för sitt eget välmående och den kontroll man önskar ha över allt i samhället.

      Varför vi ska dela upp ekonomin i demokrati och diktatur saknar jag därför förståelse för.

      • Joachim

        Är det demokrati om privata vinstmaximeringmaskiner(banker) äger rätten att skapa samhällets allmänna betalningmedel som en räntebelastad skuld med sin egen vinst som enda intresse?

        • andersforss (inläggsförfattare)

          Hela bank & finansmarknaden ska återregleras precis som jag skrivit i ett antal inlägg – detta för att råda bot på de avarter de ägnar sig åt på framför allt derivatmarknaden. Men att därifrån påstå att de står för ekonomisk diktatur är ett utopiskt tänkande.

          Banker behövs för att världen ska fungera – Dock ska de regleras så att verksamheten blir just samhällsnytta och vinster i proportion till samhällsnyttan

          • Joachim

            Den som kontrollerar betalningsmedlet har makten, så är det bara. Du vill alltså återreglera till ekonomisk demokrati där banker skall bara få låna ut från sina inlånade pengar och inte som nu, dvs skapa NYA pengar ur luft?

          • andersforss (inläggsförfattare)

            Ytterst kontrolleras betalningsmedlen av staten och riksbanken och inte av de privatägda bankerna även om avregleringen rubbat förhållandena.

            Jag vill se en reglering så som den såg ut innan avregleringen – Även då arbetades det med optioner och terminer men på ett helt annat sätt än nu. Det är aldrig bra för ett lands ekonomi att släppa kontrollen till andra aktörer än staten.

            Titta t.ex. på Deutsche Bank som har drygt 507.000 miljarder kronor i balansomslutning på sin derivathandel – något man är störst i världen på. Denna är således 20 ggr större än Tysklands samlade BNP och smäller det ställer det till med stora konsekvenser inte bara för Tyskland utan för många av världens länder.

            Så ska vi inte ha det – Riskexponeringen måste ligga under statlig kontroll.

  1. Carl Norberg

    Systemet blir skuldmättat med tiden, oavsett regleringar och anledningen till att ha finansiella belastningar på den realvärdeförädlande delen av ekonomin finns naturligtvis inte alls.

    Bromsning av utvecklingshastigheten på den ackumulerade räntekostnaden, gör ingen skillnad för sluteffekten – kredithaverier i bankernas balansräkningar. Att efter skuldmättnadspunkten tala om införandet av regleringar, när över 97 % av den cirkulerande penningmängden består av bankernas krediter och sedan vidare tala om att den politiskt oberoende och under BIS lydande Riksbanken ytterst har ansvaret förefaller märkligt naivt

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Att reglera bankerna och att i förlängningen återinföra fasta växelkurser mellan olika valutor fungerar alldeles utmärkt – både historiskt och i en framtid. Vad som behöver regleras är den del av ekonomin som i egentlig mening är handel med luft.

  2. serA

    Det här är ju rena lögner, påhitt. Varför känner skribenten att denna måste ljuga om SD för att kunna kritisera dem?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.