Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Min varning om att SD är odemokratiskt och diktatoriskt är befogade och bevisade.

I dag går det att läsa i ett antal tidningar hur SD portar vad de anser vara illojala journalister från att rapportera från deras landsdagar – Bara vissa utvalda journalister får pressackreditering. Precis detta varnade jag för att SD skulle göra den dag de eventuellt får maktinflytande – Att det nu börjar långt tidigare ska tas som en allvarlig varning.

Politiska partier ska och bör ge plats för alla journalister som önskar rapportera från sina respektive kongresser – Så även SD.

I Sverige har vi både yttrandefrihet och tryckfrihet – Att då diskvalificera visa journalister och/eller tidningar därför att man anser att de inte är vänligt sinnade mot SD påvisar precis det jag varnat för – Avsaknad av demokrati och noll förståelse för demokratins spelregler.

Därför reser jag en varningens hand ytterligare en gång för SD och dess metoder. Till de som eventuellt funderat på att stödja SD säger jag Tänk efter – Tänk om – En röst på SD är en röst för ett diktatoriskt förhållningssätt gentemot alla som har en avvikande uppfattning än den som bestämts av SD:s inre krets.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

14 kommentarer

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Det finns inget parti i Riksdagen som bjuder in SD så länge som de uppför sig som de gör och så länge de har de värdegrunder och den ideologi de har.

      Dessutom är SD inte journalister.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Av precis samma skäl som SD stänger ute de som är medlemmar i forna SDU – Dvs. med hänvisning till att det är förbjudet enligt stadgarna. Dock stänger facket bara dem ute som har förtroendeuppdrag i SD.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Inte som medlemmar annat än om de har förtroendeuppdrag för SD så vitt jag vet.

  1. Stefan

    De stänger ute dig om du har förtroendeuppdrag men även om du är medlem. Det kan dock vara svårt bevisa om du är medlem. Om jag skulle vara bloggare här på vk och exempelvis skriva propaganda för sd och om jag dessutom skulle gå ut med att jag skulle vara sd – medlem (vilket jag inte är) så skulle jag förmodligen bli uppringd av facket. Vore jag arbetslös skulle jag i 9 fall av 10 få svårt få jobb om arbetsgivaren kände till detta. Det är med andra ord diskriminering.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Om du bloggar i SD:s namn så är det med all sannolikhet så att du räknas som aktiv för SD:s räkning och mot detta har facket stadgar och regelverk då SD anses stå för värden som inte är demokratiska.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Visst har alla samma värde – Dock är ett grundkrav att demokratiska principer följs vilket inte är fallet i SD.

  2. Stefan

    Då har ju inte alla samma värde. Klart SD har demokrati, lika mkt som i V. Tror och ser att bojkotta SD har motsatt effekt. Föds större hat bara. Sedan så står även falanger i V för konstigheter. Vill att det ska brytas mot lagen etc.

    • andersforss (inläggsförfattare)

      SD tillämpar inte demokrati det har vi sett åtskilliga bevis för – V har jag inte uttalat mig om men även där finns problem med vissa individer även om partiet är demokratiskt.

      SD:s trend är på nedåtgående och den trenden kommer att fortsätta just av den anledningen att man inte respekterar demokrati och demokratiska spelregler.

  3. Rolf

    Läs på lite bättre. Det du kletar på SD är likvärdigt med att förnedra den riktiga Socialdemokratin se Tage Erlander epoken.De höll borta våldsideologier som kommunism/nasismen.
    De skulle INTE Ha accepterat samarbete med Islamister. SD månar om den epoken folkhemstanke. SD är MOT våld och våldsideologier

    • andersforss (inläggsförfattare)

      Alla partier är emot våld och våldsideologier – Och låt mig även klargöra att iskam inte förespråkar våld. De som använder religion för att bejaka våld gör fel – det IS gör är precis lika fel som det som Sinn Fein gjorde på Nordirland.

      Sedan finns det på inga sätt några samband mellan det SD av idag förespråkar och Socialdemokraterna historiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.