Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Agendan för G20 mötet har förändrats efter terrordåden i Paris.

Även om jag i ett tidigare inlägg beskrivit glädjen över att frågan om ett stopp för skatteplanering låg högst upp på agendan för det stundande G20 möter har jag full förståelse för att agendan ändrats efter terrorattackerna i Paris och bombningen av det ryska passagerarplanet i Egypten.

Frankrike är det enda G20 landet som inte skickar presidenten till mötet vilket är fullt begripligt i nuvarande läge – dock tror jag att ersättaren kan göra ett minst lika bra jobb som Hollande.

Jag har läst en hel del internationell press och följt nyhetsrapporteringen från ett flertal länder och en sak som det rapporteras om är att både Frankrike och Ryssland förbereder för att skicka marktrupper till Syrien och Irak för att bekämpa IS på marken. Huruvida detta är sant eller inte är svårt att veta då inget är officiellt bekräftat av respektive lands regering.

Även USA har om man ska tro det som rapporterats börjat ändra sin inställning och börjar se över möjligheten att skicka marktrupper till området.

En av stötestenarna är Assad där Ryssland är för att han ska sitta kvar medan resten av världen vill se honom avsatt. Ska man tro rapporterna jag läst så ser det ut som om den frågan får anstå och att man istället koncentrerar diskussionerna och en eventuell överenskommelse på hur IS ska slås ner och sättas stopp för.

Världsopinionen är dock tudelad i frågan då västerländska marktrupper även ger en viss legitimitet till att västvärlden hatar islam och gör allt för att förgöra dem.

Hursomhelst är frågan den som nu ligger högst upp på agendan – Vad resultatet av överläggningarna blir kan vi bara få veta genom att avvakta de besked som kommer fån G20 mötet.

Oavsett vad världens mäktigaste ledare kommer fram till torde dock beskeden bli att man samfällt går till angrepp mot IS med målet att helt eliminera dem.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.