Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Avslagen asylansökan ska alltid vid i lagakraft vunnen dom leda till omedelbar utvisning

Jag ser inget fel i att regeringen intensifierar arbetet med att se till att de flyktingar som fått avslag på sin asylansökan och där domen vunnit laga kraft nu utvisas snarast möjligt. Att man skickas tillbaka om asylskälen inte är tillräckligt starka borde för alla vara lika självklart som att man har rätten att söka om asyl.

Reglerna finns redan och reglerna ska följas.

Det går att framföra kritik på att handläggningstiden i asylärenden är lång och att de som väntar på beslut hunnit etablera sig i Sverige i större eller mindre omfattning under handläggningstiden – Dock ska detta aldrig ses som ett skäl att ändra på beslutet i själva asylärendet – Saknas legitima asylskäl ska avvisningen verkställas snarast möjligt.

Nästa steg är att snabba på asylhandläggningen så att alla ärenden kan avgöras inom max 3 månader med en målsättning på en genomsnittlig handläggningstid på 2 månader. Dessutom bör vi genom att använda oss av metoden med ”säkra länder” genomföra en första gallring där vi kan snabbhandlägga asylärenden för asylsökande från dessa länder med prioritet – Detta så att deras väntan ska bli så kort som möjligt.

För asylsökande från dessa länder bör vi även överväga att låta dem bo i speciella mottagningsenheter tills dess asylärendet kommit till beslut – Detta därför att det sannolikt är i just denna grupp man återfinner det största antalet de asylsökande som försvinner eller går under jorden.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.