Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Fackföreningar ska företräda medlemmarna snarare än bedriva affärsverksamhet.

I likhet med många andra blir jag både bestört och oerhört upprörd och arg när Kommunal’s beteende kommer upp i dagens ljus. Fackföreningar ska företräda medlemmarna och deras intressen snarare än att bedriva affärsverksamhet. Det enda undantaget som ska finnas från denna regel är att fackföreningar ska investera i hyresfastigheter med lägenheter som sedan företrädesvis hyrs ut till medlemmar. De lägenheter som inte hyrs ut till medlemmar via egen bostadskö ska lämnas till den kommunala bostadskön i den kommun där de är belägna.

Många av de som kommenterar mina inlägg brukar lyfta upp just det faktum att fackföreningar ägnar sig åt pampvälde och åt verksamheter och beteenden som inte hör hemma i en fackförening vilket händelserna i Kommunal till viss del bevisar.

Därför kräver jag som Socialdemokrat att detta ska upphöra med omedelbar verkan!

Vår Socialdemokratiska ideologi bygger på KÄRLEK – SOLIDARITET – ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE. Med sådana ideologiska kärnvärden fungerar det inte att fackföreningsledare ska vara mer värda än de medlemmar de satts att företräda.

Därför vill jag snarast inleda en revision av alla de LO förbund som hör till arbetarrörelsen och se över både verksamheter och lönesättningar för dess ledningar. Som jag ser det ska det ligga ett lönetak på 2 gånger medianlönen för medlemmarna för alla i ledningen – Detta oavsett position och medlemsantal.

Att leda ett en fackföreningen är ett förtroendeuppdrag och inte en yrkeskarriär. Alla som utgör ledningen i ett fackförbund ska finnas där därför att de brinner för sina medlemmar och deras väl och ve snarare än för sin egen situation.

Därför upprepar jag ännu en gång – Låt oss återvända till den tid där fackliga uppdrag var ett förtroendeuppdrag accepterat med största ödmjukhet.

Till alla i Kommunal’s ledning säger jag följande – Ställ era platser till förfogande med omedelbar verkan och om ni har någon skam kvar i kroppen ska ni även avsäga er alla fallskärmar och övriga förmåner förutom de 3 månadslöner som gäller för alla övriga medlemmar.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.