Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Dagens äldrevård är en skymf mot de generationer som byggde vårt land.

Dagens Sverige är inget vi kan känna oss stolta över – Snarare bör vi känna både skam och oro när vi kan se och läsa hur de generationer som byggde Sverige behandlas på ålderns höst. Det borde rimligen stå klart och tydligt för alla och envar att det samhällsklimat som rådde historiskt ersatts av ett som i alla stycken är sämre.

Jag påstår på fullaste allvar att Sverige utvecklats åt fel håll allt sedan 1980-talets mitt – Att Sverige gått från att vare ett SOLIDARISKT och KÄRLEKSFULLT land och i stället blivit ett KALLT – GIRIGT och EGOISTISKT land där alla sätter sig själv och sina egna behov främst.

Därför är det inte underligt att äldrevården utvecklats i samma riktning som samhället i övrigt. Den nedrustning som skett med nedläggning av mer än 30.000 vårdplatser samtidigt som antalet åldringar ökar är inget annat än en stor skymf mot de generationer som med blod, svett och tårar byggt upp det välfärdsland vi kallar Sverige.

Att gamla och vårdberoende skickas hem till sin egen bostad utan tillgång till tillfredställande vård trots att vårdbehov föreligger är horribelt och inte värdigt ett välfärdssamhälle. Att vi dessutom pratar om neddragningarna som nödvändiga därför att pengarna inte räcker till är om möjligt en ännu större skymf mot de äldre och ett klart och tydligt bevis på att det är GIRIGHET och EGOISM som styr.

Alliansens skattesänkningar har eroderat kommunernas kassakistor så till den milda grad att pengarna inte ens räcker till det som lagen föreskriver. Alla de Allianspolitiker som deltog i besluten om skattesänkningar och dessutom såg till att de genomfördes bör SKÄMMAS storligen – Detta därför att de är de som bär det yttersta ansvaret för att dagens äldre i många stycken behandlas sämre än djur.

För alla som följer SVT och övrig medias rapportering runt äldrevården står en sak helt klar och det är att en förändring är nödvändig. Vi behöver bygga många nya vårdplatser på äldreboenden och anställa mängder med kvalificerad personal för se till att svensken kan leva ett värdigt liv även när man blir gammal och sjuk.

De neddragningar framför allt Alliansen verkat för inom offentlig sektor har kommit helt på skam – Offentlig sektor ska inte minskas snarare byggas ut och ökas på för att klara framtidens utmaningar. Det är precis som jag sagt tidigare inom offentlig sektor framtidens arbetstillfällen finns.

Helt klart är att skatterna måste höjas om pengar för detta inte kan hittas på annat håll. För egen del kommer jag att driva på för att den största delen av dessa skattehöjningar träffar de med de allra högsta lönerna – Dvs. de som redan i dagsläget betalar statsskatt och sitter på stora förmögenheter.

Jag är Socialdemokrat i själ och hjärta därför att jag fullt ut delar vår ideologiska övertygelse. KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE är mitt fundament och det som motiverar mig att föra en daglig kamp för byggandet av ett JÄMLIKARE samhälle med mindre inkomst- och förmögenhetsklyftor.

KÄRLEK är viktigare och större än GIRIGHET och egen vinning – Tror man liksom jag på KÄRLEK som ett viktigt inslag i samhällsbygget går det inte att försvara dagens behandling av våra äldre – Därför ska äldrevården stärkas och byggas ut med omedelbar verkan.

Äldrevården borde dessutom vara ett nationellt snarare än ett kommunalt ansvar – Detta för att säkerställa att alla får samma kvalitet och samma kärleksfulla omvårdnad oavsett vart i landet de bor.

Mitt löfte är därför att jag enträget kommer att jobba för att förändra äldrevården till det bättre – En röst på Socialdemokraterna och en röst på Anders är därför en röst på kraftigt utbyggd och förbättrad äldrevård och äldreomsorg – Dessutom en röst på ett samhällsbygge som ersätter dagens EGOISM och GIRIGHET med SOLIDARITET och KÄRLEK.

Glöden kommer aldrig att falna och jag kommer inte att ge mig förrän Sverige på nytt är det välfärdsland det var under regeringarna Erlander och Palme. Kraften i min övertygelse är så stark att den med råge kommer att räcka hela vägen fram tills dess Sverige på nytt är ett land där medborgarna med stolthet i rösten kan deklarera att de lever i ett välfärdsland. Ett land där medborgarna känner sig delaktiga i politiken och ser framtiden an med nyfikenhet och tillförsikt.

Sverige och svenskarna behöver ett starkt Socialdemokratiskt parti om detta ska bli möjligt. Samtidigt behöver vi Socialdemokrater din röst för att uppnå den styrka som krävs för att göra det möjligt.

Därför upprepar jag samma fråga jag ställt i många andra inlägg. Vilket Sverige vill du ha?

Ett Sverige fyllt av KÄRLEK och SOLIDARITET eller ett Sverige fyllt av GIRIGHET och EGOISM?

Valet är ditt!

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.