Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Juholt och jag är överens – 40% väljarstöd för Socialdemokraterna fullt realistiskt.

Dagens inlägg är en uppföljning på gårdagens inlägg om att vi Socialdemokrater blivit starkt influerade att ta ett rejält kliv till höger – Detta genom intensiv lobbying och köp av tunga Socialdemokratiska röster likt Niklas Nordström och Carl Melin som fullt ut ägs och sponsras av Svenskt Näringsliv. 

Svenskt Näringsliv har aldrig gjort någon hemlighet av att man vill se även Socialdemokraterna föra nyliberal politik – Det är därför man fullt ut finansierar partiets högerflygel för att göra just detta.

I dagens Aftonblad publiceras en intervju med Håkan Juholt där han belyser precis det jag skrev om i mitt förra inlägg – Nämligen att raset i opinionsmätningar varken har med lägenhetsaffärer eller flyktingkrisen att göra. Precis som jag påstår så säger han att raset beror på att vi förlorat vår själ och inte står upp för den politik som vår ideologi förespråkar.

Juholt menar att raset beror på att vi Socialdemokrater inte klart och tydligt visar vad vi vill åstadkomma – Vilket Sverige vi vill bygga. En analys jag skriver under på till 100%.

Håkan Juholt säger precis som jag tidigare uttryckt att Socialdemokraterna hör hemma runt 40% nivån om vi för rätt politik – Något han bevisade under sin korta tid som partiledare där vänstersvängen ledde hela vägen fram till 37% väljarsympatier innan Svenskt Näringsliv och andra gjorde gemensam sak för att avsätta Juholt.

Den ökning i väljarsympatier vi såg under Juholt i modern tid är således inget 70-tals flum – Snarare ett bevis på att det är den sortens politik väljarna i grund och botten saknar och vill se bli verklighet – Att du nu flyr partiet beror på att de är vilsna och inte känner igen sig.

Juholt är noga med att poängtera att Stefan Löfven inte ska lastas för nedgången – Snarare beror nedgången på den kollektiva nyliberala inriktning som partiet tagit på senare tid.

Han drar paralleller med tv-programmet På spåret där den ständiga frågan är ”Vart är vi på väg”? Han tycker precis som jag att det är viktigt att öppet och ärligt berätta vart vi ska och hur vi ska ta oss dit samt att vi under resans gång måste redovisa hur och varför fattade beslut leder oss närmare resmålet.

Politik handlar i grund och botten om vilket samhälle man vill bygga och för vem. Ska den informationen nå väljarkåren måste den kommuniceras klart och tydligt. Om man likt oss Socialdemokrater har KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE som ideologiska riktmärken måste detta avspeglas i den förda politiken.

Den dagliga kampen ska fokuseras på hur vi bäst och effektivast bygger ett JÄMLIKT samhälle – Ett samhälle där människorna känner både delaktighet och framtidshopp – Ett samhälle där ”flertalet” i det dagliga livet känner att deras röst räknas och att de de facto har makten över ”fåtalet”.

Juholt påpekar med all rätt att skiljelinjen inte går mellan S och SD – Snarare är det så att skiljelinjen alltid gått och fortfarande går mellan S och den borgerlighet som numera kallar sig för Alliansen.

Jag delar fullt ut Juholts uppfattning om att vi måste lägga ut en massiv ”bombmatta” med åtgärder och förslag i syfte att minska klyftorna i samhället. Vi måste klart och tydligt förklara för väljarna att det är stor skillnad på KÄRLEK och GIRIGHET och att det harmoniska och hållbara samhället bara kan se dagens ljus med en politik som styrs av KÄRLEK.

Det är där jag står politiskt – Till vänster om mitten i det Socialdemokratiska partiet och det är den politiken jag kommer att slåss med näbbar och klor för att återbörda i partiet och leda det hela vägen tillbaka upp till den 40% nivå där det hör hemma.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.