Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Öppen rasism en skrämmande samhällsutveckling!

Att den mer eller mindre öppna rasism som florerat länge på sociala medier nu börjar sprida sig till det reguljära samhället är som jag ser det en mycket skrämmande samhällsutveckling – Dessutom en samhällsutveckling som har stora likheter med den förföljelse av judar som skedde i Tyskland.

Det som skett under de senaste dygnet i Stockholm där svartklädda maskerade män i våldsattacker ger sig på invandrare skrämmer och borde få majoriteten av svenskarna att fundera på vart samhället är på väg.

Våld löser inga problem – Snarare är det så att våld skapar ännu mera våld och dessutom flyttar händelser som dessa fram gränserna för vad som är acceptabelt och inte.

Att det finns ”rötägg” bland invandrade grupper på precis samma sätt som det finns ”rötägg” bland infödda svenskar är i sig inte underligt. Men att därifrån organiseras sig och ge sig på människor bara därför att de råkar vara invandrare är att gå flera steg för långt.

Brottslingar ska fångas upp och straffas av vårt reguljära rättssystem snarare än dömas och straffas av en mobb tillhörande gatans självutnämnda domstol.

Som tur var så var Polisen någorlunda redo denna gång och kunde slå till med kraft mot denna grupp. Beskedet från Anders Ygeman och regeringen om att bekämpandet av grupper likt den som härjat i Stockholm det senaste dygnet har högsta prioritet är bra och gör att jag känner mig trygg för stunden.

En naturlig fråga att ställa i samband med dessa händelser är hur medlemmarna i de grupper som går till attack tror att detta kan hjälpa Sverige?

I denna grupp framförs ofta klagomål på att invandringen kostar landet stora pengar – Därför kan man undra om de som deltog i helgens händelser ställt sig frågan om hur stora kostnader deras beteende orsakade samhället?

Racism hör inte hemma i det svenska samhället överhuvudtaget – Om något borde det svenska samhällsklimatet präglas av tolerans och av insikten om att alla människor är lika mycket värda.

Min personliga analys av problemet med racism är att vi låtit den gå för långt utan att reagera. Att stoppa racism är inget angrepp på yttrandefriheten. Racism är alltid racism och racism är alltid fel och ett brott mot mänskliga rättigheter – Dessutom ett brott som ska stävjas och bekämpas medan det fortfarande befinner sig i sin linda.

När det gäller den öppna rasismen som nu fått fotfäste så måste denna bekämpas och bekämpas hårt. Som regeringsinnehavare måste vi därför se till att stifta lagar som gör alla former av racism olaglig och straffbar. Öppen likväl som dold racism som utövas under pseudonym måste leda till hårda straff då allt annat är otänkbart och ett avsteg från vår Socialdemokratiska ideologi.

Att samhällsdebatten och samhällets strömningar är inne på en farlig väg blir extra tydligt när vi tittar vi på samhällsdebatten i stort när det gäller invandrings- och migrationspolitik.

Det är rätt slående för vår tids samhällsdebatt att samma grupp som tidigare kritiserade regeringen för att förstöra Sverige genom att ta emot för många asylsökande nu är först ut med att kritisera regeringen när den aviserar att mellan 60.000 – 80.000 av de asylsökande kommer att avvisas de kommande 2 åren.

I dagens samhällsdebatt ses dubbelmoral och dolda agendor inte som ett problem – Därför är det inte heller förvånande att det är denna grupp som till största delen består av SD anhängare som står för det mesta av racismen och främlingsfientligheten – Öppen likväl som dold.

Att Sverige tillsammans med EU ska bli bättre på att avvisa de som fått avslag på sin asylansökan därför att genuina asylskäl saknas – Samt bli bättre på att spåra upp och avvisa de som försöker gömma sig borde ju vara goda nyheter för de som är emot invandring.

För egen del är jag glad att en ny och väl fungerande migrationspolitik nu börjar visa sig. För mig är det lika självklart att man ska avvisas om man får avslag som det är att man har rätt att söka asyl om man befinner sig på flykt. Jag gläds även över att vi nu börjar få ordning och struktur på hur vi bäst ska integrera de som beviljas asyl och göra dem till en arbetande och självförsörjande del av det svenska samhället.

Ni som följer min blogg vet att jag presenterat långtgående och rätt detaljerade synpunkter på hur migrationspolitiken ska utformas för att fungera bra – Synpunkter som nu sakta men säkert omsätts i reella förslag och åtgärder.

Sverige ska precis som jag tidigare sagt vara fritt från racism och främlingsfientlighet. Sverige bör vara det exempel på framgångsrik integration som alla andra länder tittar på med nyfikenhet för att lära sig hur man genom god och framgångsrik integration säkerställer att alla människor är lika mycket värda.

Som Socialdemokrater ska vi aldrig backa och acceptera racism – snarare bekämpa den med näbbar och klor. KÄRLEK – SOLIDARITET – MÄNNISKORS LIKA VÄRDE är ideologiska kärnvärden som aldrig ska kompromissas.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

2 kommentarer

 1. L L

  Tror att när drogerna ökar, ökar även inbrotten
  dom som för in det skapar en inbrottsvåg för
  att finansera behovet och försäkrings tagarna
  får betala med sina premier och skattebetalarna
  får betala mer för trygghet polis och domstolsväsendet
  att det har ökat hör och ser man men man törs ju inte säga
  vad man tycker. Det har ökat med införsel och våra ungdomar
  hamnar i beroende och alla vet ju varifrån drogerna kommer och
  omvandlas till pengar Våra ungdomar nästa generation kommer
  att bli dom stora förlorarna Hoppas någon vågar lyfta och ta tag i
  problemen utan att bli kallad rasist drogerna vet vi varifrån de kommer
  det finns även en dubbelmoral även bland vi Svenskar titta på porrklubbarna
  och festerna inom fackförenings rörseln. Det är ledarna media vi själv i samhället
  som skapar problemet det går inta att skylla på olika grupper Svagt ledarskap är
  nog den största boven. Många ser nog bara på sitt och utnyttjar systemet fattig som rik.

  • andersforss (inläggsförfattare)

   Visst har droger viss inverkan på hur samhället utvecklas – Dock ligger den största delen av skulden i det faktum att både politiken och samhället utvecklats från kärlek till girighet.

   Just det faktum att alla sätter sig själv och sina egna behov före kollektivets behov är skadligt- Att det blivit så kan skyllas på borgerligheten även om vi Socialdemokrater inte är skuldfria.

   Det är mot bakgrund av detta jag predikar ett politiskt budskap som handlar om att vända utvecklingen och gå från girighet tillbaka till kärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.