Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Marknadshyror bygger inte fler bostäder.

Moderaterna förnekar sig inte utan fortsätter med nya förslag som ytterligare spär på de skadliga effekterna av den cyniska och skadliga politik man drivit under 8 år – Nu genom förslaget om att marknadshyror är lösningen för att öka bostadsbyggandet. Detta fullt medvetna om att förslaget i själva verket bara strävar efter att slita sönder Sverige ännu mer och fortsätta på inslagen väg som är att berika de redan rika på övrigas bekostnad.

Att framför allt Moderaterna och KD är kapitalismens högborg politiskt är ingen hemlighet. Under de Alliansregeringar som leddes av Reinfeldt lyckade Reinfeldt, Borg, Schlingman och Littorin med konststycket att föra det svenska folket bakom ljuset genom att använda socialistiska uttryck för sin politik – Detta trots att politiken de förespråkade hade motsatt målsättning.

Nuvarande partiledning i Moderaterna liksom i KD är dock inte lika skickliga som dessa herrar på att dölja det egentliga syftet med förslagen utan avslöjar gång efter gång att de är M och KD som står för GIRIGHETEN och EGOISMEN på den svenska politiska scenen.

Att så är fallet bevisas av alla olika utspel som gjorts – T.ex. utspelet om sänkta ingångslöner och förslaget om att upp till 40% av en anställning under utbildningstiden kan vara oavlönad.

På samma sätt som arbetslinjen varken skapade fler jobb eller minskade sjuktalen kommer det att bli om marknadshyror införs. Marknadshyror skapar inte ökat bostadsbyggande utan blott och allena högre vinster för landets fastighetsägare.

Marknadshyror kommer dessutom att pressa undan svaga grupper från attraktiva lägen och förpassa dem till områden som är mindre attraktiva och mer avlägsna.

I mitt Sverige finns det inte utrymme för en sådan GIRIG och EGOISTISK politik – I mitt Sverige ska ALLA hyreslägenheter vara tillgängliga för ALLA grupper i samhället där tilldelningen av bostäder bygger på principen om KÄRLEK och SOLIDARITET.

Det är därför det är hög tid att svenska folket vaknar och inser att det bara finns ett sätt at få fart på bostadsbyggandet – Nämligen genom att i nästa val ge Socialdemokraterna ett starkt mandat att driva traditionell Socialdemokratisk politik.

Fler bostäder byggs inte genom att slopa hyresregleringen och införa marknadshyror – Fler bostäder – företrädesvis hyresrätter kommer bara att bli verklighet den dag vi Socialdemokrater återinför bostadsförsörjningslagen – Dvs. den lag som indirekt tvingar landets kommuner att via sina allmännyttiga bostadsföretag föres alla med behov av en bostad med en bostad.

En återinförd bostadsförsörjningslag parad med säkerställd finansiering för ökat byggande är enda vägen mot ökat bostadsbyggande. Dessutom med skrivningar som innebär att alla lånekostnader som allmännyttan tar solidariskt ska fördelas över varje kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Bostadsförsörjningslagen är det enda sättet att garantera att tillgången möter efterfrågan – Något som i en förlängning innebär lägre hyror även hos privata fastighetsägare i och med att allmännyttan sätter riktmärket för hyresnivån.

Kan vi dessutom genom innovativt politiskt tänkande frigöra de tillgångar som AP fondernas idag enligt regelverket måste investera i räntebärande papper och fördela om dessa pengar så att de kan lånas ut för allmännyttiga bostadsbolag expansion och nybyggande skapar vi ytterligare en dimension som bygger bort bostadsbristen ännu snabbare.

Dessutom skapar en sådan åtgärd mer förutsägbara avkastningstal och större säkerhet för AP fonderna.

En ökning av bostadsbyggandet är således inte isolerat till införandet av marknadshyror – Snarare är ökat bostadsbyggande något som måste vare en del av planen för hur vi bygger det JÄMLIKA och GODA samhället – Det samhälle som är bra för ”flertalet” snarare än för ett utvalt ”fåtal”

Precis som med allt annat så går ett ökat bostadsbyggande hand i hand med ideologin – Dvs. de värdegrunder som styr vilken sorts samhälle vi vill bygga och för vem.

”Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar idag”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.